BIM

BIM, VDC og IKT-ledelse

Udnyt potentialet i dit byggeri ved at bruge BIM både som et projekterings- og projektstyringsværktøj.

NIRAS er fagligt og markedsmæssigt førende inden for BIM og digitalisering. Vi bruger BIM som arbejdsmetode med det formål at bringe størst mulig værdi til kunden.

Fordelene ved et digitalt samarbejde om byggeprojekter er mange som:

  • En realistisk tidsplan fra start
  • Undgå at budgettet skrider
  • Færre fejl
  • Bedre dokumentation gennem hele projektet
  • Bedre kommunikation og samarbejde

BIM har mange facetter, og værktøjerne kan noget hver især. Vi har BIM-ydelser inden for:

WeBIM

WeBIM visualiserer linked data på byggeprojekter. Konstante ændringer i byggeprojekter udfordrer alle parter i byggebranchen. En række smarte apps giver alle parter et bedre overblik og sikrer bedre arbejdsprocesser byggeriet igennem.

VDC

VDC (Virtual Design and Construction) er en integreret tilgang i byggebranchen, der bruger digitale værktøjer til at simulere og analysere byggeprojekter før fysisk konstruktion påbegyndes. Ved at anvende VDC kan byggeprojekter opnå mere præcise tidsplaner, overholdelse af budgetter, færre fejl, bedre dokumentation og forbedret kommunikation mellem alle projektets parter.

VDC fremmer et tværfagligt samarbejde og optimerer processer ved hjælp af teknologier som 3D-visualisering og automatisering, hvilket øger værdien af projekter og minimerer risici.

3D-visualisering og Virtual Reality

Vi hjælper med at skabe alt fra stemningsbilleder til 1:1 Virtual Reality-miljø (VR), så du kan formidle fortællingen om dit projekt på den helt rigtige måde.

Moduler til en digital strategi

Moduler til en digital strategi, hvor vi gennem seks moduler hjælper med at udarbejde en digital strategi, der tager højde for alle de faktorer, som du og din virksomhed har brug for i arbejdet med at opnå størst værdi af BIM og digitalisering.

Automatiseret kortlægning af bygningsmodeller

Vores specialudviklede værktøjer kortlægger én hel bygning på samme tid, som andre bruger på at beregne et enkelt rum manuelt. Det højner kvaliteten af opgaven og skaber en bedre kommunikation med projektteamet.

IKT-ledelse

IKT-lederen sikrer tværfagligt fokus på projektet ved at styre aftalte IKT- og BIM-leverancer samt processer. På den måde opnår det samlede projektet mest mulig værdi af den anvendte teknologi.

Digital projektering

Digital projektering er maskinrummet i BIM. Dér sikrer vi, at dit projekt hænger sammen med de rigtige rammer for præcise og koordinerede bygningsmodeller og et intelligent, tværfagligt samarbejde.

4D-visualisering af byggetakt

Med en 4D-visualisering kan vi effektivt kommunikere udførelsestidsplanen over for alle projektets parter. Det er et godt værktøj til at planlægge udførelse og byggepladsindretninger, og det er let at spotte fejl samt optimeringspotentiale.

Digital opmåling, registrering, inspektion og dokumentation

Med en laserscanner eller fjernstyret drone kan vi foretage en præcis tredimensionel opmåling og registrering af f.eks. bygninger, facader, udendørsarealer, produktionsanlæg, indvendige rumforløb, broer og tunneler. Resultatet af scanningen er en virtuel 3D-model - enten som en punktsky eller sammensat af billeder.

Ydelser

Vil du vide mere?

Mads Falk Bjerregaard

Mads Falk Bjerregaard

BIM Manager

Aarhus, Denmark

+45 6026 1878

Stig Brinck

Stig Brinck

Ekspertisedirektør

Allerød, Denmark

+45 3084 3660

Se også: