Picture of NCK building seen from the ground

Bygningen er som en skræddersyet habit

I to år lagde kemiker Karsten Pedersen formlerne på hylden og helligede sig byggeriet af kemivirksomheden NCK’s nye produktionsanlæg. Over 100 projekterings- og byggemøder senere slog han dørene op til den nye bygning, der fuldt ud lever op til kollegers og egne forventninger.

Commissioning for fremtidens skyld

Grundfos Center i Bjerringbro udvider med 3000 kvm eventhall. For at sikre, at byggeriet lever op til de specificerede krav, og alt fungerer ved indflytningen, koblede industrigiganten en commissioning-proces på projektet med NIRAS som ekstern commissioning-leder.

The Falkoner centre

Bygherrerådgiver på en af hovedstadens mest markante hotel- og konferenceejendomme

Ejerne af Falkoner Centret - ATP Ejendomme – har investeret i en omfattende renovering og udvidelse af hotelfaciliteterne. Projektet er komplekst, idet dele af bygningen er i drift under hele forløbet og desuden ligger i en befærdet gade, som ikke må spærres under byggeriet.

Machine Learning løfter beregninger om grundvand

Erhvervs-ph.d.-studerende i NIRAS skal optimere brugen af grundvandsberegninger via Machine Learning. Målet er at skabe et digitalt værktøj, der kan lave lynhurtige beregninger.

Roskildes spildevand leverer varme til ca. 3.550 husstande

Varmepumpeanlæg i Roskilde udnytter varme i spildevand til fjernvarmeproduktion.

Carlsberg halverer vandforbruget på Fredericia Bryggeri med hjælp fra NIRAS

NIRAS har spillet en afgørende rolle i et nyt vandprojekt, der gør det muligt for Carlsbergs bryggeri i Fredericia at genbruge 90 % af sit procesvand og skære halvdelen af det generelle vandforbrug. Fredericia er dermed det mest vandeffektive bryggeri i Carlsberg Gruppen.

Bedre biologisk behandling af slam

Gribvand Spildevand har i samarbejde med NIRAS optimeret deres tilgang til at behandle slam. Det har givet en mere effektiv drift af anlægget i Helsinge.

Biogasanlæg bringer Færøerne tættere på klimamål

Virksomheden Bakkafrost har opført det første biogasanlæg på Færøerne.

Kildedal bliver et attraktivt bymiljø med blå og grønne løsninger

NIRAS har i samarbejde med Egedal og Ballerup Kommuner udarbejdet helhedsplanen for Kildedal stationsområde.

NIRAS udvikler nyt avanceret koncept til Sallingsundbroens fuger

NIRAS har designet 11 nye modulære dilatationsfuger til Sallingsundbroen, der skal modvirke brofagenes sammentrækning og udvidelse i forbindelse med temperaturudsving. Den nye avancerede fugetype vil kunne anvendes på betonbroer i hele Norden.

Cyclists on street in Copenhagen, Denmark

Digitalt kortsystem kaster lys over store mørketal for trafikuheld

Skadestuer er begyndt at registrere de mindre trafikuheld, som ofte ikke anmeldes til politiet. Det har givet kommunerne og politiet et bedre indblik i trafiksikkerhed.

Overskudsjord forvandler tidligere losseplads til rekreativt bakkelandskab

Horsens Kommune har som én af de første i landet udarbejdet en jordstrategi, hvor overskudsjord fra lokale byggeprojekter bliver brugt til at skabe en rekreativ bypark.

Miljøredegørelse for La Gan 3,5 GW havvindmøllepark i Vietnam

NIRAS er blevet tildelt en multimillionkontrakt i USD til udførelsen af en Redegørelse for Miljømæssige og Sociale Virkninger (ESIA) af den 3,5GW store La Gan havvindmøllepark i Binh Thuan provinsen i Vietnam.

Lyset fokuserer på leg og sundhed i børnehøjde

Formålet med at anvende døgnrytme- og natbelysningen på BørneRiget er at skabe et sundhedsfremmende behandlings- og arbejdsmiljø både for patienter og for det kliniske personale på de døgnaktive områder.

Odense Kommune bruger ingeniør til at sikre Rytmestang

Et kunstværk tæt på indgangen til en festivalplads skal kunne holde til lidt af hvert. Rytmestangen ved Tusindårsskoven i Odense er derfor opsat i et fundament på baggrund af en ingeniørs beregninger.