Sugeceller undersøger forurening i grundvand

Ny teknik med NIRAS’ egen Geoprobe installerer sugeceller i jorden til udtagning af porevand i stedet for med borerig og undgår dermed jordhåndtering. Metoden er hurtigere, lettere og dermed billigere. Erfaringer fra prøverne kan være med til at sikre Danmarks drikkevand.

Moss’ jernbanestation bliver byens nye varetegn ved vandet

Moss’ station gennemgår de næste år en total forvandling i forbindelse med Bane NOR’s milliardprojekt med at bygge ti kilometer dobbeltspor fra Sandbukta i nord til Såstad i syd.

Roskildes spildevand leverer varme til ca. 3.550 husstande

Varmepumpeanlæg i Roskilde udnytter varme i spildevand til fjernvarmeproduktion.

Nykredit og AP Pension får robust kontorfællesskab i København

Når Nykredit og AP Pension flytter ind i nye hovedsæder i Københavns Nordhavn, har NIRAS stået for alle ingeniørydelserne. De grønne ambitioner for byggeriet er høje, idet der både er DGNB Guld og Diamant i spil samt ”Den Frivillige Bæredygtighedsklasse”.

NIRAS står for et af Danmarks største kystbeskyttelsesprojekter

NIRAS står sammen med LYTT Architecture for det omfattende kystbeskyttelsesprojekt Køge Dige, der kommer til at beskytte over 19.000 borgere i de kystnære byområder langs den 11 km lange kystlinje i Køge Kommune. Køge Dige bliver et af Danmarks største oversvømmelsesprojekter med diger, mure, skots, sluser og mobile løsninger.

Ét hus, der rummer ”hele livet” med fællesskab som nøgleord

I Generationernes Hus i Aarhus Ø bor mennesker på tværs af alder side om side i ét og samme hus. Bag projektet står ikke mindre end fire forskellige bygherrer. Det kræver en god portion forhandlerteknik fra bygherrerådgivers side.

Picture of NCK building seen from the ground

Bygningen er som en skræddersyet habit

I to år lagde kemiker Karsten Pedersen formlerne på hylden og helligede sig byggeriet af kemivirksomheden NCK’s nye produktionsanlæg. Over 100 projekterings- og byggemøder senere slog han dørene op til den nye bygning, der fuldt ud lever op til kollegers og egne forventninger.

Commissioning for fremtidens skyld

Grundfos Center i Bjerringbro udvider med 3000 kvm eventhall. For at sikre, at byggeriet lever op til de specificerede krav, og alt fungerer ved indflytningen, koblede industrigiganten en commissioning-proces på projektet med NIRAS som ekstern commissioning-leder.

Carlsberg halverer vandforbruget på Fredericia Bryggeri med hjælp fra NIRAS

NIRAS har spillet en afgørende rolle i et nyt vandprojekt, der gør det muligt for Carlsbergs bryggeri i Fredericia at genbruge 90 % af sit procesvand og skære halvdelen af det generelle vandforbrug. Fredericia er dermed det mest vandeffektive bryggeri i Carlsberg Gruppen.

Bedre biologisk behandling af slam

Gribvand Spildevand har i samarbejde med NIRAS optimeret deres tilgang til at behandle slam. Det har givet en mere effektiv drift af anlægget i Helsinge.

Biogasanlæg bringer Færøerne tættere på klimamål

Virksomheden Bakkafrost har opført det første biogasanlæg på Færøerne.

Kildedal bliver et attraktivt bymiljø med blå og grønne løsninger

NIRAS har i samarbejde med Egedal og Ballerup Kommuner udarbejdet helhedsplanen for Kildedal stationsområde.

NIRAS udvikler nyt avanceret koncept til Sallingsundbroens fuger

NIRAS har designet 11 nye modulære dilatationsfuger til Sallingsundbroen, der skal modvirke brofagenes sammentrækning og udvidelse i forbindelse med temperaturudsving. Den nye avancerede fugetype vil kunne anvendes på betonbroer i hele Norden.

Cyclists on street in Copenhagen, Denmark

Digitalt kortsystem kaster lys over store mørketal for trafikuheld

Skadestuer er begyndt at registrere de mindre trafikuheld, som ofte ikke anmeldes til politiet. Det har givet kommunerne og politiet et bedre indblik i trafiksikkerhed.

Overskudsjord forvandler tidligere losseplads til rekreativt bakkelandskab

Horsens Kommune har som én af de første i landet udarbejdet en jordstrategi, hvor overskudsjord fra lokale byggeprojekter bliver brugt til at skabe en rekreativ bypark.