20. feb 2018

Sikrer Papirøens fremtid

NIRAS er med til at bevare og udvikle den populære, men slidte ø. Rådgiverne er i gang både til lands og til vands.

13. feb 2018

Ambitiøst innovationsprojekt: NIRAS medvirker til at fremme sund og sikker 3D-print

NIRAS er med som arbejdsmiljøekspert på det ambitiøse innovationsprojekt, AM-LINE 4.0, der skal få flere af Danmarks små og mellemstore virksomheder i gang med at 3D-printe i metal. Opgaven lyder på at kortlægge de arbejdsmiljøfaktorer, der er forbundet med 3D-print, så teknologien bliver udbredt på en bæredygtig måde.

29. jan 2018

Skole blev PCB-fri og fik bedre indeklima på seks måneder

Da Årby Skole testede indeklimaet i 2015, var niveauet af miljøgiften PCB markant højere end Sundhedsministeriets aktionsværdier. Efter seks måneders arbejde er PCB-niveauet i dag langt under den nationale aktionsværdi, og samtidig har skolen fået bedre atmosfære og akustik.

17. jan 2018

Rådgiver fundet til Levantkajen i Københavns Nordhavn

Projektet ’Levanten’ er kåret som vinder i konkurrencen om den næste store udbygningsetape af Nordhavnen. Dommerkomiteen lagde vægt på, at vinderprojektet bringer Levantkajs historie med ind i det nye bykvarter. NIRAS er ansvarlig for alle ingeniørdiscipliner.

15. jan 2018

NIRAS opkøber Hydracon Sverige AB

NIRAS styrker sin position inden for byggeri og vokser i Stockholm Mälar-regionen.

11. jan 2018

Rådgivende ingeniører hjælper norske hospitaler med at holde styr på tusindvis af varenumre

Danske spidskompetencer inden for varelogistik og -distribution på sygehuse kommer nu nordmændene til gode.

08. jan 2018

Falkoner Centrets mega-renovering bygger på tillid

Hvis bygherrer involverer alle kompetencer tidligt i forløbet, giver det et bedre overblik, flere handlemuligheder og en bedre kvalitet. Det er tilfældet ved renoveringen af Falkoner Centret i København.

29. dec 2017

Ny teknologi kan rense Danmarks mest berygtede giftgrund

Et nyt projekt med NIRAS som rådgiver vil forsøge at oprense jorden fra en af Danmarks mest forurenede grunde, Høfde 42.

20. dec 2017

NIRAS opruster inden for den cirkulære økonomi

Opkøb giver nye kompetencer og styrker NIRAS’ rådgivning inden for cirkulær økonomi. Flere kunder skal fremover rådgives om at udnytte ressourcerne i affald – også internationalt.

14. dec 2017

NIRAS accelererer vækstambitioner med opkøb i Holland

Med opkøbet af den hollandske virksomhed VMEngineering konsoliderer NIRAS sig inden for procesrådgivning i Nordeuropa. Samtidig styrker virksomheden sin position som den førende rådgiver til føde- og drikkevareindustrien.

12. dec 2017

HOFOR indleder storstilede tunnelprojekter i København med NIRAS som rådgiver

To nye ’motorveje til regnvand’ skal bores i Københavns undergrund. HOFOR har hyret et internationalt rådgiverteam med NIRAS i spidsen til at løse de komplicerede skybrudsprojekter.

11. dec 2017

NIRAS indstiller projektleder Steven Schmidt til årets unge FRI-rådgiver 2018

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, uddeler hvert år prisen til en ung rådgiver med lederpotentiale, der har bidraget med noget ekstraordinært. I år indstiller NIRAS Steven Schmidt, der for en toårig periode sidder på firmaets kontor i Stockholm.

30. nov 2017

Farvel til støtte sender varmeregningen i vejret

Med udgangen af 2018 bortfalder en støtteordning til decentrale naturgasfyrede kraftvarmeværker – grundbeløbet. NIRAS er med i nyt rådgiverteam, der skal lette overgangen og holde varmepriserne nede.

29. nov 2017

Parkér din bil i en underjordisk boghylde

Fra 2018 kan du parkere din bil i Danmarks mest innovative fuldautomatiske parkeringskælder et stenkast fra Københavns Rådhusplads.

27. nov 2017

Spritny skole og idrætshal i Kødbyen

Børneboom i Københavns Kommune kræver plads til flere skolebænke. NIRAS er teknisk bygherrerådgiver på en planlagt ny skole i Kødbyen.

24. nov 2017

Ny evaluering af MUDP: Grøn støtteordning sikrer jobs, innovation og miljø

En ny evaluering, som NIRAS har lavet i samarbejde med Damvad Analytics, viser, at støtteordning til grøn teknologi spiller en afgørende rolle for udvikling og demonstration af ny teknologi, viden og erfaring.

21. nov 2017

Nyt digitalt mediehus skal styrke uafhængig journalistik i Ukraine

Nyhedsformidling og uafhængig journalistik er i centrum, når NIRAS i samarbejde med Deutsche Welle Academy og BBC Media Action skal bygge et nyt, moderne og digitalt mediehus for den offentlige public service tv-station, UA:PBC, i Ukraine.

20. nov 2017

Stor gevinst for danske virksomheder i nye miljøkrav

EU har besluttet at begrænse luftforureningen fra blandt andet kraftvarmeværker gennem nye miljøkrav. Det udgør et milliardpotentiale for danske virksomheder, viser analyse fra NIRAS.

17. nov 2017

De nye kemikaliefaremærker har konsekvenser for virksomheder

EU-lovgivningen om klassificering og mærkning af kemikalier er nu fuldt ud trådt i kraft og medfører skærpede regler for, hvornår et kemisk produkt eksempelvis klassificeres som irriterende for øjne og hud. NIRAS hjælper producenter, importører og forhandlere af kemikalier og virksomheder, der håndterer kemikalier, til at følge de nye regler.

14. nov 2017

Norsk gennembrud: Rammeaftale fører NIRAS på sporet af det første jernbaneprojekt i Norge

Første opgave på den rammeaftale, NIRAS i sommeren 2017 underskrev med norske Bane NOR om rådgivning inden for jernbaner, er nu i hus. Projektet "Hensetting – Kongsvingerområdet – Teknisk hovedplan" er underskrevet, og der er taget hul på planlægningen af blandt andet nye opstillingsspor.

13. nov 2017

Vanvittig effektiv genvej til vidensløft for vandløbsfolk

Mange kommuners medarbejdere på området for vandløbsadministration river én dag ud af kalenderen årligt for at holde sig opdateret på den seneste nye viden. NIRAS’ kurser giver nemlig en hurtig og brugbar opdatering af viden med afsæt i konkrete sager.

12. nov 2017

Overset pesticid er nu fundet hos mere end 60 vandværker

Rester af det glemte pesticid Chloridazon er fundet i en betydelig del af de danske vandværkers boringer. Det viser dataudtræk, som NIRAS har udført.

10. nov 2017

Der er god økonomi i et godt arbejdsmiljø

På et arbejdsmarked i rygende forandring er det afgørende, at medarbejderne bliver hørt, og virksomhederne investerer i det gode arbejdsmiljø.

10. nov 2017

Mindeord for NIRAS' ene stifter, civilingeniør Jørgen Kristian Nielsen

Tidligere administrerende direktør for NIRAS Ole Føgh og nuværende administrerende direktør Carsten Toft Boesen skriver mindeord om NIRAS' medstifter Jørgen Kristian Nielsen

08. nov 2017

Nøglen til spildevandets energi

En ny undersøgelse opstiller business cases for tre udvalgte renseanlæg. Sådan skal de blive energiproducenter i stedet for forbrugere.

06. nov 2017

Studiehus i Aarhus skal have guld i bæredygtighed

Som ingeniørrådgiver på 131 energirigtige familie- og studieboliger skal NIRAS fra første færd have fokus på materialer, levetid, energi, indeklima, nedtagning og genanvendelse. Beboerne kan se frem til et grønt liv gødet med fællesskab.

Tom Heron, Senior Vice President Environment, Energy and Water
03. nov 2017

Direktør med benzin, vind og bæredygtighed i blodet fylder rundt

NIRAS’ direktør i Aarhus Tom Heron fylder 50 år den 3. november 2017. Som direktør sidder han i førersædet, når det gælder bæredygtig udvikling. Det er der nemlig kunder og dygtige medarbejdere i.

01. nov 2017

Fransk havvindmølleprojekt får NIRAS som rådgiver for fremtidig skrotning

Allerede inden den første af 124 enorme havvindmøller ud for den franske kyst er sat op, er der lagt en detaljeret plan for, hvordan de ved slutningen af deres drift skal pilles ned igen.

30. okt 2017

Havneudvidelse i Rønne: Bornholm skal igen leve af havet

En ambitiøs plan for en udvidelse af Rønne Havn A/S er nået et skridt videre. NIRAS har som bygherrerådgiver de sidste par år assisteret havnen med VVM og udbudsproces for totalentreprise. Det samarbejde fortsætter nu, hvor første etape af selve udførelsen af havnens vækstplan bliver sat i gang.

26. okt 2017

Hør om trends inden for ingeniørfaget på Jobtræf Aarhus 2017

Besøg NIRAS’ stand den 1. november 2017 på Navitas og bliv klogere på Conceptual Engineering, det digitale byggeri og Augmented Reality.

23. okt 2017

NIRAS skal medvirke til at sikre Nordkystens fremtid

Kysten i Halsnæs, Helsingør og Gribskov kommuner skal sikres mod erosion de næste 50 år. NIRAS har sammen med DHI og Hasløv & Kjærsgaard vundet en rådgivningsaftale, der omfatter tekniske forundersøgelser, myndighedsprojekt og miljøundersøgelse. Med aftalen skal holdet finde frem til den bedste beskyttelse af Nordkysten i fremtiden.

09. okt 2017

50 ledere samlet: Her er vores bedste råd til at håndtere stress hos medarbejdere

Hvordan håndterer en leder bedst stress hos en medarbejder? For at kunne tackle stress er en leder nødt til at prioritere, investere tid og indhente specifik viden – ligesom en masse spørgsmål ofte også melder sig.

06. okt 2017

Regnvand kan blive en rigtig god forretning

Genbrug er vejen frem – også når det gælder vand. I stedet for at sende regnvand ud i kloakkerne eller vente på, at det siver ned, kan det opsamles, bruges og genbruges – både i husholdninger og i industrien.

06. okt 2017

NIRAS fortsætter vækststrategien med køb af Kraftværk

13 nye medarbejdere i Stavanger styrker NIRAS’ tilstedeværelse i Norge med spidskompetencer inden for arkitektur og digital projekt- og procesledelse.

27. sep 2017

Ny metode: Olie genanvendes til oprensning af sig selv

For første gang i Danmark er en villagrund blevet fuldstændig renset for olieforurening uden, at man har sat et eneste spadestik i jorden. Metoden kaldes gastermisk oprensning og indebærer, at jorden opvarmes til mere end 200 grader så olien ”koges” og i dampform suges ud af jorden. Samtidig genanvendes olien til oprensningen af sig selv.

Soil decontamination in Skuldelev, Denmark
26. sep 2017

Forurenet jord skal oprenses i Sverige

NIRAS’ dansk-svenske team skal projektere in situ-foranstaltninger ved forurenede områder i Sverige, efter de har vundet en rammeaftale med Sveriges Geologiska Undersökning (SGU).

20. sep 2017

Specialstyrke løfter det digitale byggeri til et nyt niveau

NIRAS har det digitale byggeri på rygraden. Nøglen er en specialstyrke, der samarbejder og deler viden på tværs, fremfor specialister på piedestaler.

04. sep 2017

I Klampenborg lytter de til vandrørene

To lækager blev hurtigt fundet, da et vanddistributionsnetværk nord for København fik monteret smart, nyt lytteudstyr. Forsyningsselskabet Novafos er med i LEAKman-partnerskabet, som kombinerer viden og teknologi fra ni markedsledende aktører.

24. aug 2017

Rådgiver på Danmarks nye børnehospital

Et team bestående af 3XN som totalrådgiver med Arkitema Architects, NIRAS, Rosan Bosch Studio og Kirstine Jensens Tegnestue som underrådgivere har vundet konkurrencen om at tegne og projektere BørneRiget – et børnehospital, hvor leg er en integreret del af behandlingen.

24. aug 2017

Fagekspert advarer om overset pesticid i drikkevand

Civilingeniør og ekspert i forurenet jord og grundvand Søren Rygaard Lenschow har gennem længere tid advaret om risikoen for forurening fra sprøjtemidlet Chloridazon, som flere danske vandværker har fundet i grundvandet.

Parents and kids walking on a street near a school building
22. aug 2017

NIRAS får arkitektur-ydelser via opkøb

Opkøb af svenske Aperto Arkitekter giver nye ydelser og styrker NIRAS’ kompetencer inden for bygherrerådgivning.

16. aug 2017

Vestbadet får en overhaling à la 1958

I samarbejde med Wohlert Arkitekter og GHB Landskabsarkitekter skal NIRAS totalrenovere Brøndby og Rødovre Kommunes aldrende Vestbad, som derefter skal fredes.

Two offshore production platforms for oil and gas development
17. jul 2017

Vidensdeling inden for maritim planlægning er nøglen til at bevare vores have

Samtidigt med at overfiskeri og havforurening truer verdens oceaner, dukker der nye muligheder op inden for de maritime erhverv. En ny rapport hjælper EU-lande med bæredygtig brug af vores have ved at identificere god praksis i den maritime planlægning.

Senior Vice President for NIRAS Norway, Janne Aas-Jakobsen, and Gorm Frimannslund from Bane NOR, signing framework agreement.
12. jul 2017

NIRAS fortsætter i den norske overhalingsbane med stor rammeaftale

Med tre store rammeaftaler for den norske forvalter af jernbaneinfrastruktur, Bane NOR, fortsætter NIRAS fremgangen på det norske marked.

Four men standing outside next to each other
10. jul 2017

Ph.d. munder ud i smart software til bedre betonkonstruktioner

Civilingeniør Morten Andersen Herfelt har afsluttet sin erhvervs-ph.d.. Resultaterne hjælper byggebranchen med at beregne mere optimale betonelement-konstruktioner.

Man pointing on a map while another one is looking at it
04. jul 2017

Ledertræning til formænd giver et effektivt samarbejde på byggepladsen

Formænd på byggepladser kan få værktøjer til at planlægge og kommunikere sig til et bedre samarbejde i sjakket. Træningen følger TOOLBOX-modellen, som er udviklet af det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

People gathered in front of house where flags are placed in plants
29. jun 2017

Haver i ‘De Gamles By’ hjælper København mod ekstremregn

Et nyt projekt i ‘De Gamles By’ i København kombinerer skybrudssikring med etablering af attraktive grønne områder for ældre. NIRAS ser et stort potentiale i forretningsområdet.

Female employee standing outside in white shirt
28. jun 2017

Bygge- og anlægsprocesser kræver færre aktører i fremtiden

Ifølge erhvervs-ph.d. Sidsel Katrine Ernstsen fra NIRAS er én ting sikkert: Byggeri og infrastruktur bliver disrupted på den ene eller anden måde.

Boat sailing on a big river
22. jun 2017

Moderne meteorologiske systemer skal redde millioner af liv fra naturkatastrofer i Myanmar

Det Verdensbank-finansierede projekt Ayeyarwady Integrated River Basin Management (AIRBM) skal forbedre levevilkårene for millioner af fattige mennesker, som er udsat for vandkatastrofer i Myanmar. NIRAS hjælper med at integrere og modernisere landets meteorologiske- og hydrologiske monitoreringssystemer.

Mud map of Roskilde Festval 2017
21. jun 2017

Roskilde Festival Mudderkort 2017: Nyt teltområde bliver ’en sikker havn’

Vil du have en tør sovepose på din Roskilde Festival? Så tjek Mudderkortet, der viser områderne med risiko for vand og mudder på dyrskuepladsen.

Business academy seen from outside
20. jun 2017

Smukke byggerier i Odense vinder ’Odense-Oscar’

Odense Havnebad og Erhvervsakademiet Lillebælt er hædret som bygninger i særklasse, der gør nye bydele attraktive.

Man standing in large pipe - mod nye højder
15. jun 2017

Damhusledningen sætter ny standard for løsninger til spildevand

Indvielse af Damhusledningen: Efter flere års arbejde er Danmarks længste spildevandsbassin blevet indviet. Til indvielsen blev det fejret, at Damhusåen fremover vil få et bedre vandmiljø og være mindre udsat for oversvømmelser.

Male employee on scooter examining bike path
14. jun 2017

Tilsyn på løbehjul sparer tid

Ingeniør Brian Henriksen fra NIRAS har registreret skader på 75 cykelstier i Albertslund Kommune på den halve tid ved hjælp af et løbehjul. Med det sjove transportmiddel kommer han langt hurtigere rundt på stierne end på gåben, cykel eller i bil.

Woman examinating the nature in Greenland
13. jun 2017

Naturen skal sikres ved lufthavnsbyggerier

Landingsbanerne ved de grønlandske byer Nuuk og Ilulissat skal udvides, så større fly kan lande. Byen Qaqortoq får en helt ny lufthavn. NIRAS Greenland tager i felten i den grønlandske natur for at lave forundersøgelser.

The facade of Augustenborg - mod nye højder
09. jun 2017

300 nye arbejdspladser på Augustenborg Slot

Med stor respekt for de bærende fredningsværdier er NIRAS med i et konsortium, der skal renovere Augustenborg Slot og etablere nye arbejdspladser til Landbrugs- og Fiskeristyrelsen i slottest fredede hovedbygning.

men smiling - Mod nye højder
29. maj 2017

Han er danmarksmester i projektledelse

Foreningen Dansk Projektledelse har kåret direktør for byggeri i NIRAS Mikael Voldborg til årets virksomhedsleder.

Man on road with a drone
22. maj 2017

Drone måler motorvejsbro præcist og uden at bremse trafikken

Droner måler langt mere præcist og deltaljeret, end en landmåler er i stand til. Sådan har NIRAS foretaget opmålinger af en bro ved Holbækmotorvejen – dermed undgår man samtidig, at arbejdet bremser trafikken.

People sitting in a room listening to a presentation
16. maj 2017

Forsyninger fælles om sikkerhed og arbejdsmiljø

Et netværk for forsyninger stiller skarpt på arbejdsmiljøspørgsmål. Her får ligesindede faglige input og udveksler erfaringer, deler viden og sparrer med hinanden.

Man sitting on bench at harbor
11. maj 2017

Spritny middelalder-promenade ved Frederiksholms Kanal

Indre By i København har fået et fornyet og attraktivt opholdsrum. NIRAS har været med fra start til slut og renoveret fortov samt udskiftet asfalt i kørebanen med brosten i klassisk Københavner-look.

Five men standing in suits in meeting room
27. apr 2017

NIRAS styrker sin tilstedeværelse i Taiwan

Taiwan er et af de mest lovende områder for offshore-vindenergi i verden. NIRAS åbner nyt kontor for at lette adgangen til et milliardmarked i rivende udvikling.

Directors in Alleroed
24. apr 2017

NIRAS har høje vækstambitioner efter fusion

Fusionen mellem ALECTIA og NIRAS skaber en stærkere skandinavisk rådgiver med alle ydelser i ét hus. Det betyder nye, markante ambitioner om yderligere vækst på udvalgte forretningsområder, fortæller adm. direktør Carsten Toft Boesen.

Oil terminal in sunset seen from the water
18. apr 2017

Ny terminal i Afrika til eksport af råolie

Ingeniører fra NIRAS spiller en vigtig rolle i et af de seneste års største projekter i Afrika – East African Crude Oil Pipeline Project.

Carsten Toft Boesen sitting in chair
23. mar 2017

Høj vækst og rekordresultat i NIRAS

Stærke resultater inden for byggeri og fremgang i Norge.

Water work at night with the lights on
16. mar 2017

Topmoderne vandværk indviet i Esbjerg

Gennemsigtighed i vandprocesserne kombineret med state-of-the-art teknologi resulterer i et fremtidens vandværk med forsynings- og fødevaresikkerhed i højsædet.

Inside of Copenhagen International School with students
09. mar 2017

Danmarks største og mest bæredygtige internationale skole er åben

Et nyt kapitel for Copenhagen International School begyndte, da skolen i denne uge slog dørene op til et nyt campus med bæredygtige elementer fra inderst til yderst. De nye rammer skal skole eleverne til en global fremtid med fokus på bæredygtighed.

Man sitting in snow doing examination
06. mar 2017

Ph.d.-studerende i NIRAS udvikler ny metode til oprensning af grundvand

Målet med forskningsprojektet er at udvikle en ny reaktant – en speciel type af jern, som kan nedbryde forurening i grundvandet.

Concrete platform in park with children on
13. feb 2017

Lindevangsparken nomineret til prestigefyldt pris

Klimasikring, æstetik og naturen i byrummet går op i en højere enhed på Frederiksberg. Nu er Lindevangsparken nomineret til publikumspris.

Forest with marsh and water in autumn
08. feb 2017

Danmark kan få vilde skovlandskaber tilbage

A windfarm in the ocean
31. jan 2017

Miljøundersøgelser baner vej for Danmarks største havmøllepark

NIRAS’ miljøundersøgelser har ført til, at Danmarks største havmøllepark ved Kriegers Flak i Østersøen er klar til at blive opført.

Male employee drawing on whiteboard and smiling
23. jan 2017

Han sikrer, at bygherrens økonomi ikke løber løbsk

Forretningsrådgiver Karim Cedric Meaouia kombinerer teknik og økonomi. Et fagligt mix, der sikrer bygherren kontrol over økonomien i projektet.

BIM team gathering hands in middle
28. okt 2016

BIM-konkurrence ansporer til samarbejde på tværs af brancher

Projektér en kulturbygning med BIM-værktøjer på 48 timer. Samarbejd med arkitekt, entreprenør og betonproducent. Det er udfordringen for NIRAS’ BIM-team.

Frederiksbjerg school seen from the outside
06. okt 2016

Frederiksbjerg Skole i Aarhus kåret til Årets Skolebyggeri 2016

For andet år i træk vinder NIRAS prisen for Danmarks bedste skolebyggeri.

Men in working gear standing in front of a tunnel boring machine
08. sep 2016

Danmarks længste spildevandsbassin er netop boret færdigt

Med en længde på 3,4 kilometer er det nye spildevandsbassin under Vigerslevparken i Valby Danmarks længste. Bassinet kan rumme 29.000 kubikmeter vand – det svarer til 12 olympiske svømmebassiner – og bliver et effektivt værn mod forurening af Damhusåen som løber midt i parken.

Kiruna with snow seen from above
15. aug 2016

Byen der skal flyttes

Turistmagneten Kiruna i Nordsverige bliver revet op ved rødderne og flyttet tre kilometer længere ned ad vejen. Ellers risikerer bymidten at styrte sammen.

Schoolboy smiling with pencil in his hand
08. aug 2016

Skrappe indeklima-krav går ud over børnene: For dyrt at renovere skoler

Hver tredje skole har kritisk dårligt indeklima og bør renoveres straks. Paradoksalt nok sker det ikke, fordi kravene til renoverede bygninger er så stramme, at det bliver for dyrt.

15. jul 2016

100 procent CO2-neutral varmeproduktion i Løgstør

På 10 år har Løgstør Fjernvarme opnået en 100 procent CO2-neutral varmeproduktion. Det har de gjort ved at tænke hele forsyningsnettet i Løgstør sammen fra første strategistreg.

A woman and man in front of a computer screen
22. jun 2016

Ny rum-database giver sygehusplanlæggere overblik

NIRAS’ sygehusplanlæggere har gennem det sidste halvandet år bistået Rigshospitalet med forundersøgelser, der har understøttet beslutningen om at sætte projektet i gang.

Happy man holding up a framed certification
30. maj 2016

NIRAS blåstemplet som uvildig sikringsrådgiver

En ISO 9001-certificering skal understøtte et voksende marked inde for rådgivning om, hvordan man sikrer sig mod kriminalitet, indbrud og brand.

Inside of art museum Kunsten with two men talking
23. maj 2016

KUNSTEN i Aalborg er indstillet til årets Renoverpris

En respektfuld restaurering af Alvar Aaltos arkitektoniske perle kvalificerer Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg til en pris blandt Danmarks bedste renoveringer i 2016.

Man pointing at paper in front of two other men
04. maj 2016

Jesper Christensen blandt Danmarks top 100 talenter

Berlingske Business udnævner Jesper Christensen fra NIRAS’ kontor i Aalborg som en af Danmarks største talenter inden for ingeniørfaget – ikke mindst på grund af hans innovative tilgang og projektlederegenskaber i arbejdet med Danmarks største klimavej.

A lounge area with three men
21. apr 2016

Stærk vækst gennem nye aftaler i Sverige

En vundet rammeaftale med Sveriges Geologiska Undersökning er den fjerde store rammeaftale for NIRAS i Sverige i år. Dermed fortsætter NIRAS sin stærke vækst i Sverige.

Carsten Toft Boesen leaning up against a wall
11. apr 2016

Svensk succes gav hidtil bedste resultat i NIRAS

Top- og bundlinje endte på det hidtil højeste niveau i NIRAS, der med flere opkøb i 2015 gik i gang med en ambitiøs vækststrategi. Målet er især at blive større i Norge og Sverige.

Young man and woman sitting in couch
11. mar 2016

Mød NIRAS' ungenetværk ’Unge & Håbefulde’ på DSE-messen 2016 på DTU

I 2015 ansatte NIRAS over 30 nyuddannede ingeniører. De får et tværfagligt og socialt netværk foræret, når de træder ind ad døren.

Man pointing at paper in front of two other men
07. mar 2016

NIRAS-medarbejder indstillet til årets europæiske rådgivende ingeniør

Foreningen af rådgivende Ingeniører, FRI, har indstillet NIRAS-ingeniøren Jesper Christensen til den europæiske konkurrence European Young Professional of the Year.

3D of windmill foundation
16. feb 2016

Havmøllefundamenter noget ud over det sædvanlige

Hvordan designer og projekterer man fundamenter til havvindmøller, så de både kan modstå jordskælv og tyfoner – og samtidig kan produceres under lokale forhold i Taiwan?

View of a diverse landscape with trees and fields
11. feb 2016

Der er kamp om Danmarks arealer

Hvis det danske landskab skal lægge areal til alle ønsker, skulle Danmark være halvanden gang større. Det kan selvsagt ikke lade sig gøre – men landskabsanalyser kan hjælpe kommuner med at håndtere problemet.

Drone flying above of field
05. feb 2016

Droner på vej ind i kampen mod lossepladsgas

Teknologien bag bekæmpelsen af lossepladsgas udvikler sig konstant. Droner kan finde udslip fra luften og forbedre og forenkle målingerne væsentligt, viser et ph.d.samarbejde mellem NIRAS og DTU.

Nurse pushing senior patient in wheelchair
12. jan 2016

Elevator til tiden optimerer logistik på hospital

Ved at simulere en 'omvendt evakuering' har NIRAS skåret op til ti minutter af ventetiden på en elevator i Rigshospitalets nye Nordfløj. Bedre logistik gavner både personale og patienter.

Female employee - Janne Aas Jakobsen
06. jan 2016

Janne Aas-Jakobsen bliver direktør for NIRAS i Norge

En samlende frontfigur skal forløse de store potentialer, NIRAS har på det norske marked.

Man signaling with hand while putting pipe in place
18. dec 2015

NIRAS styrker fjernvarme-profil

Partnerejede AAEN bliver fremover en del af NIRAS. Der er masser af faglig synergi, og kunderne får én indgang til et bredt felt af spidskompetencer inden for fjernvarme.

3D visualization with houses, fields and lakes on
18. nov 2015

Viborg modellerer fremtidens by i 3D

Med simpel software og en 3D-model af kommunen har Viborg taget et spring ind i fremtidens byplanlægning. 3D-modeller kommunikerer langt bedre end papirkort.

Jorgen Kristian Nielsen, founder of NIRAS
03. nov 2015

NIRAS' stifter Jørgen Kristian Nielsen fylder 90 år

Civilingeniør Jørgen Kristian Nielsen, NIRAS’ stifter og mangeårige direktør, fylder 90 år.

A windfarm in the ocean
12. okt 2015

Innovative metoder bag miljøvurderingen af Danmarks største havmøllepark

Fugle og sæler har fået gps-sendere på sig, og fuglene er fulgt med radar for at vurdere deres trækmønstre som forberedelse til etableringen af Kriegers Flak havmøllepark.

Flooding with two men carrying a water pump
07. okt 2015

Dynamisk oversvømmelseskort kan afsløre oversvømmelser

Et nyt digitalt værktøj kan forudsige, hvor regnvandet løber hen, når vi rammes af oversvømmelser. Det giver stat, kommuner og forsyninger helt nye muligheder for at vide, hvordan byer skal klimatilpasses, og hvor beredskab skal sættes ind.

Bispebjerg Hospital seen from below
18. sep 2015

Fra damp til fjernvarme på Bispebjerg Hospital

Når det nye Bispebjerg Hospital står færdigt i 2025 skal patienter, læger og sygeplejerske holde varmen med fjernevarme i stedet for damp. NIRAS hjælper med den store konverteringsopgave.

Men talking in a machinery room
10. sep 2015

Store besparelser med varmepumper

”Du kan spare mange penge på varmeregningen med varmepumper. Økonomi og teknologi er til stede. Det er bare at se mulighederne og komme i gang,” siger ekspertisechef i NIRAS Peter Viking.

Flooding with two men carrying a water pump
24. aug 2015

Samarbejde sikrer færre skader ved næste oversvømmelse

Planlægningen ved skybrud og stormflod ligger nu i faste rammer i Brøndby og Vallensbæk. Derfor vil den næste oversvømmelse forvolde mindre skade.

A windfarm in the ocean
20. jul 2015

NIRAS-viden bag de kystnære havvindmølleparker

Et solidt beslutningsgrundlag har været målet for NIRAS’ tekniske input til Energinet.dk’s baggrundsmateriale (VVM-redegørelser).

Woman putting styrofoam in bin
16. jul 2015

Genbrugt flamingo bliver til gulve

De grønne industrielle symbioser trives i Holbæk og flere andre kommuner. Borgerne vil gerne gøre en ekstra indsats med sortering af affald, når de kan se, at det virker.

Woman in NIRAS gear under a bridge
24. apr 2015

Smart broteknik skrives ind i vejregler: Mindre kø og billigere broer

Armerede jordkonstruktioner i motorvejsbroer sparer tid og penge. Nye vejregler skal gøre det lettere for entreprenører og rådgivere at bruge metoden.

Carsten Toft Boesen, CEO
31. mar 2015

Fremgang og skandinavisk samarbejde i NIRAS

Tættere samarbejde på tværs af Skandinavien har styrket NIRAS, der kom ud af 2014 med ny rekord på både top- og bundlinje.

woman and man standing next to each other
23. mar 2015

5 gode råd: Sådan scorer du job på DSE-messen

Erfaren messe-rotte fortæller, hvordan du kommer hjem fra DSE-messen med andet end slik i muleposen.

Offshore windmills seen from a boat
09. mar 2015

Ny metode sikrer billigere havmølleparker

Støjdæmpning kan være en betydelig omkostning, når man anlægger nye mølleparker til havs. Ved at tilpasse støjdæmpningen efter de specifikke forhold sparer man millioner uden, at hverken marsvin og sæler kommer til skade.

Carsten Toft Boesen, CEO
06. mar 2015

Carsten Toft Boesen ny formand for FRI

NIRAS adm. direktør står i spidsen for Foreningen af Rådgivende Ingeniører de næste to år. På toppen af hans agenda står arbejdet med at få skabt klare udbudsbetingelser til gavn for både branchen og samfundsøkonomien.

Carsten Toft Boesen, CEO
29. jan 2015

Krav til udbud svulmer op uden værdi

Krav til tilbud på selv små projekter er eskaleret i vand- og miljøsektoren, og juristeriet skaber ingen værdi, det giver ressourcespild og hæmmer innovation og konkurrence.

A marsh landscape with a road and a wooden bridge
19. jan 2015

Dansk Arkitekturcenter har fokus på regn – og Sillebro Ådal er med

NIRAS er med på udstillingen ”Regnen kommer” på Dansk Arkitekturcenter og viser med projektet Sillebro Ådal, hvordan klimatilpasning og naturgenopretning går hånd i hånd til gavn for borgerne.

Konrad Rauschenberger, founder of NIRAS
16. jan 2015

Mindeord for Konrad von Rauschenberger

Administrerende direktør Carsten Toft Boesen skriver mindeord om NIRAS' medstifter Konrad von Rauschenberger.

Two large silos on a yellow field
12. jan 2015

Stort biogasanlæg producerer snart 21 mio. kubikmeter gas

Takket være solidt og professionelt fodarbejde er et nyt, stort biogasanlæg i Sønderjylland langt fremme, både i tid og teknologi.

The playground and outside of Sydhavn School
10. jan 2015

Skolen i Sydhavnen København kåret til Årets skolebyggeri 2015

Roser fra overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen, til Skolen i Sydhavnen for funktionalitet og design, der arbejder sammen med byrummet.

Man in front of NIRAS Alleroed main entrance
19. dec 2014

Tusinder knækker matematiske julenødder med Klaus

Markedschef Klaus Søgren Hansen kan både sælge ingeniørrådgivning og begejstre folk med kreativ matematik.

Konrad Rauschenberger, founder of NIRAS
17. dec 2014

NIRAS’ stifter Rauschenberger fylder 90 år

Civilingeniør Konrad von Rauschenberger, NIRAS’ stifter og mangeårige direktør, fylder 90 år lørdag den 20. december 2014.

Carsten Heine Lund
09. dec 2014

Brobygger på alle planer

Carsten Heine Lund, der fra nytår indtræder i direktionen i NIRAS, har taget turen fra faglig broingeniør til direktør med koncernansvar for infrastrukturområdet. Undervejs har han fået en solid international erfaring, der blandt andet skal bruges til vækst på infrastrukturområdet i Skandinavien.

Man mowing a lawn
05. nov 2014

Milliongevinster ved udbud af kommunale vej- og parkopgaver

NIRAS bistår flere og flere kommuner med at udlicitere deres service på veje og grønne områder. Der er gode penge at spare, og interessen for udbud er stigende.

festival map
05. aug 2014

Her kan Smukfest blive til smatfest

Campingområderne er ikke i farezonen, hvis et skybrud rammer Skanderborg Festival. Det viser beregninger, NIRAS har foretaget.

Business accessories on a background of diagrams
20. jun 2014

Nyt værktøj gør Novo Nordisks skjulte miljøomkostninger op i kroner og øre

Novo Nordisk vidste ikke, hvor meget den glukose, der indgår som råvare i insulinproduktionen, betød for virksomhedens samlede miljøaftryk. Og svaret overraskede medicinalgiganten.

Drone flying above of field
10. jun 2014

Dronerne indtager Folkemødet

Hvad er de mest oplagte muligheder med den nuværende droneteknologi? Og hvad er forsikringsbranchens holdning til droner? NIRAS deltager sammen med Forsikring og Pension på Folkemødet 2014.

Direction in form of arrows on road
04. jun 2014

Smart asfalt sparer brændstof og CO2

Vejbelægninger med lav rullemodstand kan effektivt reducere CO2-udledningen. Samfundet kan tjene penge på at skifte asfalten ud, viser NIRAS-beregninger.

male employee
03. jun 2014

Investeringer kan give nyt eksporteventyr

Et tæt samarbejde mellem forsyningsselskaber, leverandører og rådgivere kan skabe nye løsninger, som kan løfte dansk eksport. Investerer man milliarder i forsyningssektoren, skal der tænkes innovativt og ambitiøst, mener forretningschef Jens Brandt Bering, NIRAS.

Front view of an airplane on runway
03. jun 2014

Bæredygtige flybrændstoffer kan blive dansk guldgrube

En målrettet satsning på bæredygtige flybrændstoffer kan skabe 10.000 arbejdspladser – plus et renere miljø. Det viser ny NIRAS-rapport.

Huge condo fire at night
26. maj 2014

Brandstandard kan give falsk tryghed

NIRAS’ nyansatte brandtekniske rådgiver Henrik Hindborg har i sit DTU-speciale påvist, at anerkendte beregningsmetoder for brandforløb kan være problematiske.

Male employee standing on wet road
14. maj 2014

NIRAS-ingeniør er den bedste i Europa

Forretningschef Stefan Schmidt fra NIRAS vinder førstepris som årets Young Professional i den europæiske sammenslutning af rådgivende ingeniører, EFCA.

House of Music on a sunny day
22. apr 2014

Selvfølgelig har Musikkens Hus i Aalborg støjsvage installationer

NIRAS står bag projekteringen af de tekniske installationer i Musikkens Hus i Aalborg. Den digitale model af byggeriet i 3D har blandt andet været brugt til at koordinere de mange tekniske installationer indbyrdes.

Train in motion in a green area
03. apr 2014

NIRAS valgt som rådgiver på Ring 3-Letbane

NIRAS er med i konsortiet, der skal rådgive om Ring 3-Letbanens veje, broer og omlægning af ledninger.

3D of CIS and football fields
19. mar 2014

NIRAS valgt til international skole i Nordhavn

Copenhagen International School har valgt NIRAS, C.F. Møller og NCC til at opføre ny skole i Københavns Nordhavn. En partneringaftale og et fælles projektkontor bliver bærende elementer i at få projektet klar til tiden.

Male employee standing on wet road
06. mar 2014

Ung NIRAS-ingeniør vinder branchens talentpris

32 år, forretningschef og over 20 års erfaring fra branchen. Årets Unge FRI-Rådgiver, Stefan Schmidt, startede allerede som 10-årig i familievirksomheden Vand-Schmidt. Han bliver kaldt rollemodel for branchen og insisterer på at dele rampelyset med kunder og kollegaer.

Carbon footprint written in sand
04. nov 2013

CO2-beregner skal være lettere at anvende

NIRAS skal videreudvikle kommunernes CO2-beregner, der skal være mere brugervenlig og gennemsigtig i forhold til resultaterne.

A lot of water in the middle of a street
03. feb 2013

NIRAS afhjælper vandproblemer i Abu Dhabi

Med tre pilotprojekter i Abu Dhabi for vandforsyning og spildevand skal NIRAS bl.a. forhindre opstuvning af spildevand i bygninger og et vandspild på 30 procent. Forarbejdet har ført til udvikling af et banebrydende ledelsesværktøj for forsyningsselskaber.

Large building seen from outside at night
17. dec 2012

Handicaporganisationernes Hus i Høje-Taastrup danner skole

Planlægger man tilgængelighed fra starten af et kontorbyggeri, koster det ikke ekstra. Det er ’Verdens Mest Tilgængelige Kontorhus’ et klart bevis på.

White footbride over a street seen from the side
23. nov 2012

NIRAS-broer nomineret til Nordisk Bropris

De to danske broer, stibroen over Ågade i København og motorvejsbroen over Funder Ådal ved Silkeborg, var de danske bidrag, da Nordisk Vejforum i 2012 uddelte Nordisk Bropris.

Dirt being hold in hands
25. okt 2012

Elektrokinetik og bakterier renser forurenet jord

Med banebrydende metode skal NIRAS som de første i verden udføre elektrokinetisk stimuleret biologisk jordoprensning i fuld skala.

Man sitting in front of laptop
10. maj 2011

Hydrogeologisk model for kommuner som effektivt værktøj for vandplanlægning

Hydrogeologiske modeller, der omfatter en hel kommune, er et vigtigt redskab for vandplanlægning, fornyelse af vandindvindingstilladelser og revidering af de statslige vandplaner. Frederikssund Kommune er i samarbejde med Frederikssund Forsyningsselskab blandt de første til at bruge den nye type model, som er opstillet af NIRAS.

Herlev hospital at night
24. nov 2010

NIRAS bygherrerådgiver på Nyt Herlev Hospital

NIRAS har vundet bygherrerådgivningen for udvidelsen af Herlev Hospital. For 1,6 mia. kr. skal hospitalet udvides med fælles akutmodtagelse og kvinde-barn-center. Den samlede investeringssum for Nyt Herlev Hospital er 2,25 mia. kr.

Kolding hospital exterior
28. sep 2010

Totalrådgiver på Kolding Sygehus

NIRAS har fået til opgave at stå som totalrådgiver på den kommende 32.000 m2 store udbygning af Kolding Sygehus.

The outside of the national hospital of Denmark
07. jul 2010

Rådgiver på Riget

Rigshospitalet skal udbygges, og NIRAS skal være bygherrerådgiver.