26. jan 2021

Græs skal revolutionere landbruget

Landbruget kan fjerne en kæmpe andel af sit klimaaftryk ved at fodre grise med planteprotein baseret på græs. Første fuldskala fabrik er på vej.

25. jan 2021

Byggemodning sætter mange fagligheder i spil på Dalum Papirfabrik

Når en gammel fabriksgrund skal laves om til et nyt og moderne boligområde, går der et stort maskineri i gang for at planlægge alt lige fra infrastruktur til afledning af overfladevand. Projektet i Dalum trækker på viden fra mere end 40 NIRAS-eksperter, alene inden for byggemodning.

20. jan 2021

NIRAS og AlfaNordic A/S går sammen og styrker rådgivningen til life science-branchen

De to danske rådgivnings- og konsulentfirmaer NIRAS og AlfaNordic A/S er gået sammen. Sammenlægningen styrker begge virksomheder, der nu tilsammen tilbyder komplette rådgivningsløsninger til life science-branchen.

13. jan 2021

Bæredygtigt byggeri blomstrer

Fra at være et add-on på byggeprojekter har mange kunder fået øjnene op for, at bygninger med grønne løsninger og dokumenteret bæredygtighed skaber værdi. NIRAS har travlt med at tage kunden i hånden og levere det, de har brug for.

07. dec 2020

Nyt klimasamarbejde hjælper forsyningssektoren til effektive klimatiltag

Entreprenøren Arkil og NIRAS udvider nu et samarbejde om klima og bæredygtighed rettet mod forsyningssektoren. Klimasamarbejdet finder og dokumenterer de mest effektive klimatiltag.

19. nov 2020

Tester nyt DNA-værktøj til overvågning af økosystemer og biologiske produktionsanlæg

Sammen med en række virksomheder og Aalborg Universitet undersøger NIRAS, om ny DNA-teknologi kan bruges til at overvåge naturlige og tekniske økosystemer. Projektet er støttet af Statens Innovationsfond.

09. nov 2020

Gymnasieelever bæredygtigheds-renoverer deres skole

De unge idemagere fik et indblik i, hvad det vil sige at arbejde som ingeniør og løse virkelighedsnære problemer.

06. nov 2020

Sådan skaber vi bæredygtige mobilitetsløsninger

Frem til 2030 skal vi reducere Co2- udledningen med 70 %. En af områderne, der hjælper os på vej, er nye løsninger inden for bæredygtig mobilitet. NIRAS står klar med nye eksperter på området.

05. nov 2020

Ét hus, der rummer ”hele livet” med fællesskab som nøgleord

I Generationernes Hus i Aarhus Ø bor mennesker på tværs af alder side om side i ét og samme hus. Bag projektet står ikke mindre end fire forskellige bygherrer. Det kræver en god portion forhandlerteknik fra bygherrerådgivers side.

02. nov 2020

Rådgiver på verdens første cirkulære børnehus

Gladsaxe Kommune sanerer, nedtager og nedriver Gladsaxe Skole for på samme grund at opføre et nyt svanemærket børnehus med recirkulerede materialer fra den gamle skole. NIRAS er med hele vejen rundt.

29. okt 2020

Ny jernbaneopgave i Norge: Tiltag for godstrafik på Dovrebanen

NIRAS har netop vundet et rådgiverudbud i Norge vedrørende jernbaneprojektet ”Tiltag for godstrafik på Dovrebanen” for Bane NOR. Dovrebanen går fra Eidsvoll nord for Oslo til Trondheim.

21. okt 2020

Tilsyn af Lægetårn på Herlev Hospital i 120 meters højde

Betonspecialist Ole Viggo Andersen fra NIRAS førte tilsyn i rebline, da Danmarks højeste etagebygning skulle gås efter i sømmene. Forud lå grundig forberedelse og rettidig information mellem brugerne af bygningen for at sikre et godt forløb.

24. sep 2020

Stor multisal bryder ud af FÆNGSLETS gamle mure

Det støver og larmer i den gamle Vestfløj i oplevelsesvirksomheden FÆNGSLET i Horsens. Her spiser store gravemaskiner de gamle fængselsmure bid for bid for at fjerne én etage og skabe plads til en stor ny multisal.

15. sep 2020

Historiens vingesus sætter spor i Grønland - Nu skal der ryddes op

Tomme tønder i store dynger, militære køretøjer og gamle flyvrag er nogle af de efterladenskaber, der vidner om historiens vingesus på øde steder i Grønland. NIRAS har netop vundet opgaven med at besigtige og screene otte af de berørte lokaliteter.

01. sep 2020

Rotterne går nu langt udenom Rigshospitalets miljøgård

Region Hovedstadens Center for Ejendomme har nyindrettet Rigshospitalets miljøgård og fået bugt med strejfende rotter fra Fælledparken.