09. apr 2021

Første spadestik til verdens bedste børnehospital ’BørneRiget’

Et nyt hospitalsbyggeri til børn, unge, fødende og deres familier - og en helt ny måde at tænke hospital på - er nu i gang. Byggeriet er et ikonprojekt for NIRAS, der som Danmarks største hospitalsrådgiver har projekteret byggeriet og været med som rådgiver på nedrivningen af Rockefeller Instituttet for at give plads til det nye hospital.

24. mar 2021

Bygherrer sætter strøm til kvalitetstjek af byggeprojekter

Ni bygherrer samarbejder om at automatisere regeltjek af, om byggeprojekter lever op til Bygningsreglementets krav. Projektsamarbejdet er døbt BART, som står for Byggeriets Automatiske RegelTjek.

19. mar 2021

NIRAS leverer et solidt 2020-resultat

I et år med COVID-19-pandemi og stor usikkerhed ikke mindst på de internationale markeder, blev 2020 et godt år for NIRAS.

04. mar 2021

Styrker position med opkøb af Norlys’ energirådgivningsforretning

NIRAS har opkøbt Norlys’ energirådgivningsforretning, og overtager dermed en række eksperter inden for energioptimering i industrien. Desuden indgår Norlys og NIRAS en ny partnerskabsaftale på området.

03. mar 2021

Nyt værktøj hjælper med den rette klimasikring

NIRAS skal udvikle et nyt, webbaseret værktøj, der tager højde for de samfundsøkonomiske konsekvenser af skybrudssikring.

01. mar 2021

Ny CFO i NIRAS Gruppen

Den 1. marts 2021 tiltræder Tina Hørbye Christensen som ny økonomidirektør i NIRAS.

24. feb 2021

3D-modeller delt på tværs sparer tid i byggeprojekt

Normalt er kontrol af betonelementer et sisyfosarbejde under store byggeprojekter som Brokvarteret i Aarhus. Boligbeton og NIRAS fandt på at dele hinandens 3D-modeller. Det halverede tidsforbruget og har perspektiver for hele byggebranchen.

12. feb 2021

Eksperter sætter klima på skoleskemaet i Lemvig

Gymnasieelever i Lemvig sætter alt ind på klima og grøn omstilling. Et ’Klimahackathon’ skal formidle vigtig viden og anvise grønne karrieremuligheder.

26. jan 2021

Græs skal revolutionere landbruget

Landbruget kan fjerne en kæmpe andel af sit klimaaftryk ved at fodre grise med planteprotein baseret på græs. Første fuldskala fabrik er på vej.

25. jan 2021

Byggemodning sætter mange fagligheder i spil på Dalum Papirfabrik

Når en gammel fabriksgrund skal laves om til et nyt og moderne boligområde, går der et stort maskineri i gang for at planlægge alt lige fra infrastruktur til afledning af overfladevand. Projektet i Dalum trækker på viden fra mere end 40 NIRAS-eksperter, alene inden for byggemodning.

20. jan 2021

NIRAS og AlfaNordic A/S går sammen og styrker rådgivningen til life science-branchen

De to danske rådgivnings- og konsulentfirmaer NIRAS og AlfaNordic A/S er gået sammen. Sammenlægningen styrker begge virksomheder, der nu tilsammen tilbyder komplette rådgivningsløsninger til life science-branchen.

13. jan 2021

Bæredygtigt byggeri blomstrer

Fra at være et add-on på byggeprojekter har mange kunder fået øjnene op for, at bygninger med grønne løsninger og dokumenteret bæredygtighed skaber værdi. NIRAS har travlt med at tage kunden i hånden og levere det, de har brug for.

07. dec 2020

Nyt klimasamarbejde hjælper forsyningssektoren til effektive klimatiltag

Entreprenøren Arkil og NIRAS udvider nu et samarbejde om klima og bæredygtighed rettet mod forsyningssektoren. Klimasamarbejdet finder og dokumenterer de mest effektive klimatiltag.

19. nov 2020

Tester nyt DNA-værktøj til overvågning af økosystemer og biologiske produktionsanlæg

Sammen med en række virksomheder og Aalborg Universitet undersøger NIRAS, om ny DNA-teknologi kan bruges til at overvåge naturlige og tekniske økosystemer. Projektet er støttet af Statens Innovationsfond.

09. nov 2020

Gymnasieelever bæredygtigheds-renoverer deres skole

De unge idemagere fik et indblik i, hvad det vil sige at arbejde som ingeniør og løse virkelighedsnære problemer.