Infrastructure

Infrastruktur

NIRAS spiller en afgørende rolle, når fremtidens infrastruktur skal udtænkes, og når den eksisterende infrastruktur skal opgraderes til at opfylde samfundets skiftende behov.

Rådgivende ingeniører inden for infrastruktur

NIRAS spiller en afgørende rolle i visualiseringen af fremtidens infrastruktur og opgradering af den nuværende infrastruktur for at imødekomme samfundets behov. Bæredygtighed ligger i vores DNA, og vores eksperter har i mange år været førende, når det gælder bæredygtige løsninger i store infrastrukturprojekter.

Med en tværfaglig og helhedsorienteret tilgang til rådgivning leverer vi bæredygtige løsninger på morgen­dagens udfordringer. Vi skaber de bedste rammer for en velfungerende infrastruktur.

For at sikre det optimale projekt for vores kunder arbejder vi i netværk - både internt og eksternt. Vi arbejder på tværs i NIRAS, lytter til kunden og inddrager brugerne. Vi har opbygget et stærkt nationalt- og internationalt netværk af samarbejdspartnere, så vi altid leverer de bedste kompetencer til projekterne og følger vores kunder på tværs af landegrænser.

NIRAS' eksperter yder konsulentbistand med stærkt fokus på bæredygtige løsninger inden for infrastruktur- og mobilitetsprojekter over hele verden.

Vores ydelser dækker alle faser i infrastrukturprojektet, lige fra udarbejdelse af masterplaner og tekniske og økonomiske analyser til design og planlægning, projektering til supervision samt drift og vedligehold. Vores eksperter tilbyder en tværfaglig specialistviden med garanti for komplette helhedsløsninger, der tager højde for alle faser af et projekts livscyklus. 

Uanset om vi 3D-modellerer en gangbro, planlægger en letbane, bygger store tunneller, veje eller cykelstier eller designer en olietankskibshavn, er mere end 300 infrastruktureksperter klar til at løse opgaven for kunden ved at kombinere indsatser på tværs af discipliner og fleksibilitet med dialog og responsivitet.

Vores mål er altid det samme: At levere fremragende resultater for vores kunder og skabe bæredygtige ændringer i samfundet.

"De dramatiske klima- og geopolitiske begivenheder de seneste år har vist os, at behovet for at støtte klimaindsatsen bliver stadig mere presserende. Det er også blevet klart, at behovet for at sikre rene og uafhængige energikilder er gået fra at være et miljøspørgsmål til at høre ind under samfundsmæssig stabilitet og global sikkerhed.

Derfor er vi endnu mere bevidste om at bidrage til at skabe levedygtige, holdbare og bæredygtige løsninger, der vil hjælpe vores samfund med at overvinde sine udfordringer. Det gør vi, når vi arbejder på nogle af verdens største projekter inden for havvind, eller når vi hjælper med at forbedre grøn mobilitet og infrastruktur."

Carsten Heine Lund, Senior Vice President, Infrastructure

Kvalitetsprojekter på tværs af infrastruktur

Læs om Infrastrukturs toneangivende projekter og hvordan vi leverer værdi for vores kunder på tværs af ekspertiseområder.

Projekter:

Varberg

NIRAS og Per Aarsleff A/S samarbejder om ny havneudvidelse i Varberg, Sverige

NIRAS er rådgiver for Per Aarsleff A/S i et større projekt, der omfatter opførelsen af en sektion af Varberg Havn i Sverige. NIRAS har været ansvarlig for udførelse af totalentreprise. Projektet, som strækker sig fra 2021 – juni 2024, er designet til opbevaring og udskibning af træprodukter.
Stenrev 2

Stenrev skal helbrede udpint havbund i Limfjorden

Det frivilligt bårne Kysthjælper projekt vil restaurere de danske havbunde til fordums tider med rig biodiversitet. Udlægning af kystnære stenrev i Limfjorden er første etape, som NIRAS har støttet økonomisk.
Hvidkilde Stibro 2

Hvidkilde Stibro

Broer kommer i mange forskellige typer og udformninger. Ved Hvidkilde Sø og Gods vest for Svendborg bygges der en kurvet stibro i naturskønne omgivelser. Udformningen er opnået ved at benytte stålbroer med træplanker som belægning. Rækværket følger stibroens kurvede form og er, trods dette, designet med få standardløsninger, der komplimenterer det fredede værn langs vejen.  
Photo: Tine Uffelmann, Visit Nordsjælland

Vi har et fælles ansvar for at sikre bæredygtige transportmuligheder til turisterne i Danmark

Infrastruktur skabes både til gavn for offentligheden, varetransport, erhvervslivet og mange flere. Men det skabes også til gavn for Danmarks fjerdestørste erhverv; turismen. For turister er infrastruktur nemlig helt afgørende, og de omkring 60 mio. turister, der hvert år besøger Danmark, har brug for gode muligheder for at komme let rundt i landet.
KALV Forsidebillede (1)

Tunnelboremaskinen Sigrid klarede sidste stræk af Kalvebod Brygge Skybrudstunnel

”Sigrid” er navnet på kæmpeboremaskinen på 110 tons, som blev døbt ved en ceremoni den 20. december 2023 på kanten af Københavns Havn. I perioden januar til april 2024 har Sigrid boret sin vej igennem undergrunden fra Kalvebod Brygge til Halmtorvet med en hastighed på ca. 8 meter om dagen.
S Nderborg Lufthavn 0073 Large

Trecifret millioninvestering moderniserer og fremtidssikrer Sønderborg Lufthavn

Bitten & Mads Clausens Fond og Sønderborg Kommune foretager en historisk investering på 212 millioner kroner i Sønderborg Lufthavn. Det er en vigtig infrastrukturinvestering, der skal modernisere og fremtidssikre Sønderborg Lufthavn med fokus på drift og bæredygtighed.
Hillerødmotorvej NIRAS EDITED 2

Projektering af forlængelse af Hillerødmotorvejen

NIRAS har med Atkins Danmark A/S som underrådgiver fået til opgave at stå for projekteringen af en 13 km lang udvidelse af Hillerød motorvejen. Den udvidede motorvej forventes at kunne tages i brug i 2027.

Infrastrukturs nyhedsbrev

Få indsigt i hvordan vi sammen skaber fremtidens løsninger

Ydelser

Accelerér din karriere

I NIRAS er vi altid på udkig efter dygtige medarbejdere og søger løbende ingeniører, specialister, projektledere og ledere, der kan være med til at skabe bæredygtigt fremskridt i infrastruktursektoren.

Vil du vide mere?

Carsten Heine Lund

Carsten Heine Lund

Senior Vice President

Allerød, Denmark

+45 6020 1916

Christoffer Truelsen

Christoffer Truelsen

Forretningsdirektør

Allerød, Denmark

+45 2546 1850

John Horn

John Horn

Forretningsdirektør

Allerød, Denmark

+45 6025 4959

Theis Tarp Rasmussen

Theis Tarp Rasmussen

Senior Vice President

Oslo, Norway

+45 2321 5452

Thor Ugelvig Petersen

Thor Ugelvig Petersen

Forretningsdirektør

Allerød, Denmark

Jan Ingemann Ivarsen

Jan Ingemann Ivarsen

Forretningsdirektør

Aalborg, Denmark

+45 2321 5471

May Sæderup Errebo

May Sæderup Errebo

Forretningsdirektør

Aarhus, Denmark

+45 3084 3651

Se også: