Se vores kunders bæredygtige fremskridt

"The Blender" - en CO2-neutral juicefabrik

Det NIRAS-ejede Integrated Food Projects har lagt fundamentet for Innocents nye CO2-neutrale fabrik i Rotterdam. Fabrikken vil skabe 190 nye jobs og reducere virksomhedens miljøfodaftryk ved bl.a. at spare 25% på transport samt begrænse vandforbrug og affald.

Bæredygtig transformation til industripark i Kenya

NIRAS har bidraget til masterplanen til Oserian Two Lakes blomsterfarmens omstilling til industripark, der skal huse bæredygtige og CO2-venlige virksomheder, og samtidig fastholde farmens status som Afrikas mest bæredygtige.

Aarhus Vands bæredygtige domicil

Det NIRAS-udviklede digitale værktøj SDG Measure har været brugt til at tænke bæredygtighed ind helt fra start i byggeriet af Aarhus Vands domicil, og løbende synliggøre hvordan beslutninger og ændringer i byggeprocessen påvirker Aarhus Vands bæredygtighedsmål.

Løsninger, der holder i dag og bidrager bæredygtigt til i morgen

welding

Cirkulær økonomi

Cirkulær økonomi er en nødvendighed, hvis den grønne omstilling skal lykkes. Vi hjælper kommuner, regioner og virksomheder på vej.

House in water with grass rooftop

CO2-reduktion og klimapolitikker

Vi identificerer mulighederne for CO2-reduktion. For industrielle og offentlige kunder styrker vi økonomien og forbedrer klimaet på samme tid.

Public beach park with industrial buildings in background

Miljøfodaftryk

NIRAS’ rådgivning gør miljø og bæredygtighed målbart. Vi regner på den grønne omstilling, så vores kunder kan vælge de bedste løsninger for klimaet.

wind mills in a windfarm in the sea

Vindenergi

Med spidskompetencer inden for projektudvikling, miljøvurdering, design og bygherrerådgivning til vindmølleparker har NIRAS 25 års erfaring i udbygning af vindenergi.

Large building seen from outside at night

Bæredygtighed i byggeriet

Få hjælp til alt inden for bæredygtighed, indeklima og energi. Vi skaber resultater, der holder, og bygninger, der realiserer bygherrens og brugernes forventninger. I NIRAS rådgiver vi fra A til Z inden for bæredygtighed, indeklima og energi for at skabe de bedste rammer for et sundt indeklima, uanset hvilken bygning der er tale om.

People playing basketball in the freight area in Aalborg

Klimatilpasning

Vi sikrer bæredygtige løsninger for klimatilpasning ved at samarbejde på tværs og inddrage alle interessenter.

Vi udvikler SDG-værktøjer, så du kan realisere dit bæredygtige potentiale

SDG-Værktøjer

Fra vision til fremskridt

Sæt mål, kom i gang og mål dine bæredygtige fremskridt I alle typer virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder er der et stort ønske om at investere i bæredygtige løsninger. Derfor har NIRAS udviklet en række SDG-værktøjer, som kan hjælpe vores kunder med at finde de bæredygtige løsninger, der bedst kan imødekomme FN’s 17 verdensmål. Læs mere her, og prøv dem gratis.

Bæredygtighed i NIRAS

Vores klimaregnskab

Siden 2013 har vi omhyggeligt dokumenteret mængden af drivhusgasser udledt gennem NIRAS’ aktiviteter og udgivet dem i vores klimaregnskab. I det seneste regnskab har vi reduceret vores klimaaftryk per fuldtidsmedarbejder med 15 %.

Ph.d-projekt guider bygge-sektoren mod bæredygtighed

Civilingeniør og ph.d.-studerende, Mia Heide, undersøger i samarbejde med NIRAS og DTU, hvordan byggesektoren kan kvantificere og dokumentere bygningers levetid i forhold til SDG’erne i en absolut kontekst.

Vores egne bæredygtige initiativer

Se et udvalg af vores initiativer, og hvordan de har reduceret vores klimaaftryk lokalt.

Ekspertkilder

Vi har nogle af Danmarks dygtigste specialister inden for bæredygtighed. Du kan finde ekspertkilder på en række bæredygtighedsemner her.