SDG Initiator

SDG Initiator Tool 1

SDG Initiator er et værktøj, der kan hjælpe dig med at prioritere investeringer i bæredygtighed på en transparent måde, når du vil optimere din virksomhed, bygge nye faciliteter eller udvikle din strategi.

SDG Initiator er en tilgang til at arbejde med bæredygtige tiltag for virksomheder inden for fødevarer, pharma og life science sektorerne. Gennem en systematisk gennemgang af virksomhedernes forskellige sites, identificeres økonomiske og miljømæssige optimeringspotentialer som relateres til bæredygtig udvikling. Det er en tilgang der kan anvendes, når du vil optimere din nuværende virksomhed, men også som inspiration når du vil bygge nye faciliteter eller arbejde med bæredygtighed i din strategi.

SDG Initiator:

  1. Ved produktionsaudits identificeres mulige tiltag som vil have en væsentlig effekt i forhold til optimering af eksempelvis energi- og ressourceforbrug, arbejdsgange og virksomhedens processer. På baggrund af disse audits kan vi hjælpe med at estimere nødvendige investeringer og de tilhørende effekter og derigennem styrke grundlaget for at vælge de tiltag, som giver mest effekt for pengene.
  2. I dialog med virksomheden prioriteres de tiltag der er mest attraktive økonomisk og forretningsmæssigt og tiltagene beskrives i forhold til deres eventuelle klima- og miljømæssige effekter. I tillæg til at etablere et grundlag for at identificere tiltag der kan reducere omkostninger og forbedre bundlinjen, hjælper tilgangen således virksomhederne med at udvælge og igangsætte bæredygtige tiltag.

Hvordan virker SDG Initiator?

SDG Initiator bygger på NIRAS’ mangeårige erfaring med site- og produktionsaudits, et arbejde der trækker på såvel tekniske som økonomiske kompetencer. Igennem dette arbejde har NIRAS hjulpet talrige virksomheder med at optimere deres processer og reducere spild der ikke skaber værdi for kunderne. 

Disse tiltag har i mange tilfælde også positive klima- og miljømæssige effekter, og ved systematisk at opgøre dem, får virksomhederne et bredere beslutningsgrundlag og hjælper til at skabe merværdi af virksomhedens indsats.

NIRAS hjælper Carlsberg til at halvere vandforbrug

NIRAS spillede en afgørende rolle i et vandprojekt, der gør  det muligt for Carlsbergs bryggeri i Fredericia at genbruge 90 % af sit procesvand og skære halvdelen af det generelle vandforbrug. Læs mere om projektet her.

Vil du vide mere?

Steffen Wissing

Steffen Wissing

Fagleder & Chefkonsulent

Allerød, Denmark

+45 2268 5632

Søren Nøhr Bak

Søren Nøhr Bak

Senior Expertise Director - Water & Sustainability

Aarhus, Denmark

+45 2025 7033

Andre SDG værktøjer