Life Sceince Academy Participant Oct 2021

NIRAS Life Science Academy

NIRAS Life Science & Food Graduate Programme er for dig, der er nyuddannet og ønsker at få et unikt indblik i pharma- eller fødevarebranchen. Gennem et to-årigt graduate-forløb bliver du klædt på til at løse industriens udfordringer som specialist, produktionssupporter eller projektleder.

Drømmer du om at arbejde i Life Science- eller fødevareindustrien, og er du klar til at kickstarte din karriere som rådgiver eller ingeniør? NIRAS Life Science & Food Graduate Programme er et to-årigt forløb for dig, der er nyuddannet, som arbejder ambitiøst på at være proaktiv, og som brænder for at arbejde i en førende medicinal- eller fødevarevirksomhed. 

Som graduate bliver du ansat hos NIRAS i en periode på to år, hvorfra du bliver sendt ud som juniorkonsulent for at arbejde hos en række af de førende danske eller internationale Life Science & Food-virksomheder.

Sideløbende vil du opleve en unik kombination af læringsmoduler, professionel faglig mentoring og personlig udvikling. 

Vi følger "learning by doing"-princippet gennem tæt interaktion med både kollegaer, kunder og leverandører for at udbygge din værktøjskasse, så du opnår værdifuld ekspertise som konsulent. 

NIRAS Life Science Academy optager graduates to gang om året og fra 2022 foregår hele programmet på engelsk. 

Stor efterspørgsel på graduates

I 2021 blev firmaet AlfaNordic opkøbt af NIRAS, og det tidligere AlfaNordic Academy er derfor blevet til NIRAS Life Science Academy.

Graduates er nu en del af NIRAS og kan således drage fordel af at være en del af et førende rådgiverfirma med 2.500 eksperter inden for en lang række fagområder, der dækker både pharma, life science, fødevarer, digitalisering, bæredygtighed og meget andet.

Graduateforløbet i NIRAS Life Science Academy

NIRAS Life Science Academy er et 2-årigt graduateforløb for dig, der er nyuddannet, ambitiøs og drømmer om en karriere i en førende medicinalvirksomhed. 

Som graduate bliver du ansat hos NIRAS for en periode på to år, men sendes ud som juniorkonsulent for at arbejde hos en række af Danmarks førende pharma- og Life Science-virksomheder. I løbet af de to år vil du opleve en kombination af arbejde, videreuddannelse og coaching.

Efter graduateforløbet kan du enten blive fastansat i en medicinalvirksomhed i to år eller blive ansat som konsulent i NIRAS for en periode på to år.

NIRAS Life Science Academy optager graduates én gang om året med opstart i efteråret. 

I Pharma Academy vil du arbejde som konsulent hos den virksomhed, som du efter 24 måneder vil kunne blive en del af, i så fald virksomheden ansætter dig efter graduateforløbet.

White Model LIPD Academy

Et skræddersyet, parallelt uddannelsesforløb

Uddannelsesforløbet er bygget op som en kombination af praktisk arbejde og holdundervisning. 

Som graduate får du ‘hands on’-erfaring ved at arbejde på projekter i en udvalgt produktionsvirksomhed i branchen. Sideløbende skal du gennemføre otte specialudviklede uddannelsesmoduler af en uges varighed hver.  

 

Kurserne kobler erfaringen fra produktionen og fagrelevante emner som: kvalitets- og procesforståelse, GMP, risikovurdering, IT/automation, projektledelse, dokumentation, kvalificering/validering, QA/QC, LEAN.  

 

Modulerne tager udgangspunkt i hverdagens udfordringer fra branchen, afstemt med gældende regler og guidelines. Hvert modul afsluttes med en test.

 

Gennem undervisning i blandt andet empowerment og personlig udvikling bliver du klogere på både dine stærke og svagere sider. Det er en indsigt, der er vigtig for din personlige vækst og fremtidige arbejde i industrien.

 

Vi tilrettelægger desuden en individuel udviklingsplan, der passer til dine karriereønsker.  

 

Graduate-forløbet bliver afsluttet med en skriftlig hovedopgave og mundtlig eksamenspræsentation med fokus på faglig og personlig læring og refleksion.

Vi forbereder de unge på, hvilke roller og forventninger, der er på en arbejdsplads med erfarne kolleger, der har en anden type baggrund og erfaring end dem selv. Dermed bidrager vi til at give de unge den bedst mulige start på arbejdslivet.

Susanne Drasbæk Bertram - Uddannelsesansvarlig i NIRAS Life Science Academy 
CROP Life Sceince Academy Bootcamp Oct 2021

Faglig og personlig udvikling

Din faglige og personlige udvikling er i fokus under hele forløbet. Det begynder allerede i den første uge, hvor du kommer på boot camp sammen med resten af dit team.

Bootcamp med tidligere professionelle soldater

Den fire dage lang bootcamp er drevet i samarbejde med tidligere soldater fra Specialoperationskommandoen (SOKOM) - den overordnede kommando for Danmarks specialoperationsstyrker (Jægerkorpset, Frømandskorpset og Sirius Patruljen). 

Formålet med bootcampen er at kickstarte dit udviklingsforløb og afprøve dine reaktionsmønster og samarbejdsevner i pressede og stressende situationer. 

Du gennemgår en række individuelle øvelser og holdopgaver, som bidrager til at opbygge holdånd og lederevner. Du undervises i forskellige ledelsesværktøjer og praktiske øvelser, der giver dig en værdifuld viden og selvindsigt, som følger dig resten af dit arbejdsliv.

Mentorordning

Som en del af graduate-forløbet har vi en mentorordning, hvor du vil få tildelt en uddannet mentor, som giver dig sparring på de faglige udfordringer, som du oplever i din dagligdag.

Mentor er en intern NIRAS kollega, der ud fra sin erfaring og sine kompetencer giver dig støtte og vejledning i den 2-årige periode, så du kan blive i stand til selvstændigt at udføre kundeopgaverne.

Coaching

Vi følger op på din personlige udvikling, der kick startes på bootcampen med din individuelle udviklingsplan,. Essensen i den personlige udvikling er en kontinuerlig læring og tilpasning, hvor du på en struktureret måde jævnligt skal reflektere over dét, du lærer, det du oplever samt din egen adfærd og tanker. 

Coaching varetages af erfarne coaches, der både har branche-indsigt og professionel coaching baggrund.

Fastansættelse i kunde-virksomhed

Du kommer til at opnå bred erfaring i et GMP-reguleret produktionsmiljø i førende danske eller internationale pharma- eller fødevare-virksomheder. Her får du mulighed for at skabe vejen mod din fremtidige karriere som eksempelvis projektleder eller specialist. 

Når du har afsluttet graduate-forløbet, har du mulighed for at blive en del af den virksomhed, du har arbejdet i, såfremt virksomheden ønsker at ansætte dig efter forløbet.

Typer af opgaver hos virksomhederne

Ude hos virksomhederne, vil du kunne komme til at udføre en bred vifte af arbejdsopgaver.

  • Produktion af lægemidler i alle led, f.eks. fermentering, oprensning og pakning.
  • Procesoptimering og risikovurdering.
  • Dokumentation og beskrivelse af processer i henhold til gældende lovkrav.
  • Problemløsning i forbindelse med metode-evaluering af forskellige processer
  • Designe og implementere IT- og automationsløsninger.

Som deltager i det to-årige graduate program får du erfaring, der kan tage op mod fem år på at opnå under normale omstændigheder. Vi ser således ofte, at deltagerne i vores forløb efterfølgende får ansvarsfulde stillinger som eksempelvis projektledere eller teamledere, som unge nyuddannede normalt ikke kommer i betragtning til.

Susanne Drasbæk Bertram - Uddannelsesansvarlig i NIRAS Life Science Academy 

Optagelse og rekrutteringsforløb

Der er optagelse til NIRAS Life Science & Food graduate programmet to gang årligt, men bemærk, at vi løbende udvælger kandidater, da det er et længere rekrutteringsforløb at matche dig med den rigtige virksomhed.

Hvis du vil høre mere om graduate-programmet, er det også muligt at møde os på forskellige messer i årets løb, hvor det også er muligt at møde nogle af vores nuværende graduates. Du kan også følge NIRAS Life Science på LinkedIn.

Opstart af nye graduate teams

NIRAS Life Science Academy opstarter graduate-forløb to gange årligt og annonceres på NIRAS Life Science hjemmeside. Indsæt link til jobopslag

Vil du vide mere?

Linda Bølling

Linda Bølling

Afdelingsleder

Allerød, Denmark

+45 2287 6980

Annette Myrup

Annette Myrup

Uddannelseskoordinator

Allerød, Denmark

+45 3144 7523

Se også: