12 Industrial Architecture Lactosan Tower

Industriarkitektur og civilsamfund

NIRAS tilbyder en bred vifte af rådgivningsydelser inden for arkitektur og bygninger, som er tilpasset de specifikke behov i fødevareindustrien.

NIRAS’ eksperter tilbyder et solidt teknisk fundament, hvorpå hele kundens projekt kan blive baseret. Fundamentet leverer de tekniske løsninger, CAPEX, tidsplanlægning, driftsomkostninger samt de industrielt arkitektoniske og bygningsmæssige analyser og design.

NIRAS’ team af industrielle arkitekter udarbejder design af produktionsfaciliteterne, som sikrer, at fødevareanlægget får et effektivt og strømlinet flow samt en høj og ensartet kvalitet. NIRAS’ industrielle arkitektur- og bygningsløsninger gør det samtidig muligt at sikre en Lean produktion uden flaskehalse i de forskellige produktionsområder.

Når NIRAS’ eksperter designer et nyt produktionsanlæg, sikrer de, at ”best practice” hygiejneløsninger og ”best practice” moderne automatiserede produktionsløsninger og teknologier er medtaget i designet. NIRAS’ løsninger er naturligvis i fuld overensstemmelse med de relevante og gældende hygiejnekrav på nationalt plan, samt i EU og USA.

Tæt dialog og fleksible løsninger

I NIRAS er vi altid i tæt dialog med vores fødevarekunder, så vi kan levere de bedst mulige løsninger i henhold til kundens behov. Hvad enten kunden har brug for at bygge en helt ny fabrik eller skal have lavet en udvidelse af et eksisterende anlæg, så sørger NIRAS for layoutplanlægning af det nye område med stor opmærksomhed på alle vigtige faktorer, så det lever op til alle kundens forventninger.

På baggrund af den holistiske tilgang inkluderer NIRAS’ eksperter en hel række faktorer i overvejelserne, når der skal laves et industrielt arkitektonisk design til kundens projekt. Dette omfatter blandt andet udstyrsløsninger, flow af produktion, processer og personale, bemandingskrav samt sundheds- og sikkerhedsforskrifter.

Samtidig peger NIRAS’ eksperter også på andre faktorer, der er relevante i fødevareindustrien, såsom skifteholdsmønstre, skifteholdstider, energikrav, tekniske krav, forsyninger og ydelser. På baggrund af NIRAS’ eksperters omfattende erfaring, kan vi hjælpe kunden med at få det mest effektive og rentable layout.

Placering af anlæg

NIRAS’ eksperter kan hjælpe kunden med alle problemstillinger i forbindelse med identifikation af en passende lokation til virksomhedens nye produktionsfaciliteter. Baseret på forundersøgelserne kan NIRAS finde den helt rette lokation ved at sætte projektets behov op i mod fordelene og mulige ulemper ved potentielle placeringer.

For at fastlægge om en lokation er passende, analyserer NIRAS mulige lokationer på mikro- og makroniveau i forhold til forskellige faktorer.

NIRAS’ eksperter undersøger alle relevante elementer, såsom udfordringer ved byggetilladelse, størrelse, jordens strukturelle sundhed, trafikudvikling, lydrestriktioner, dyrelivsrestriktioner, regional og infrastrukturel kapacitet, nærhed til leverandører og kunder, forretnings- og byggeomkostninger samt  potentialet for udvidelse og menneskelig kapital.

For at sikre at kunden får den bedst mulige lokation til en ny facilitet, vil NIRAS’ eksperter bruge deres omhyggelige og analytiske egenskaber til at sørge for, at den potentielle lokation er optimal for kunden og virksomheden.

Bæredygtighed og cirkulær økonomi

NIRAS har et stort fokus på bæredygtighed og tilpasser projekterne, så de følger FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling i størst muligt omfang.

Cirkulær økonomi er også et vigtigt element i NIRAS’ fokus på bæredygtighed. I relation til NIRAS’ ydelser inden for arkitektur og bygninger, bliver det undersøgt, hvordan der kan udarbejdes regenerative anlægsdesign, der prioriterer tilpasningsevne og genanvendelse af spildmaterialer og -komponenter.

Som den store internationale rådgivende ingeniørvirksomhed vi er, har NIRAS eksperter inden for alle ingeniørfag, og kunderne kan altid regne med vores professionelle rådgivning i ethvert aspekt af et projekt.

Vil du vide mere?

Morten Aae Olander

Morten Aae Olander

Markedschef

Allerød, Denmark

+45 4038 0440

Se også: