11 Automation Digitalisation Istock 651177170

Digitalisering og automatisering

NIRAS tilbyder digitaliserings- og automatiseringsløsninger, der bidrager til bedre drift og mere omkostningseffektive fødevareanlæg inden for alle områder i fødevareindustrien.

Efterspørgslen efter ydelser inden for digitalisering og automatisering stiger hurtigt i takt med den øgede kompleksitet i fødevareproduktionsanlæg.

Digitaliserings- og automatiseringsløsninger har et stort potentiale, når det kommer til at sikre bedre drift og mere omkostningseffektive fødevareanlæg inden for alle områder i fødevareindustrien, hvad end det er fisk, kød, fjerkræ, mejeriprodukter, brød, plantebaserede fødevarer, ingredienser, øl eller andre drikkevarer.

NIRAS’ eksperter har både den praktiske erfaring og den tekniske ekspertise til at kunne designe systemer; fra instrumentering, elektrisk dokumentation og anlægsdesign til programmering af PLC’er og idriftsættelse af færdige anlæg.

NIRAS tilbyder industriførende simuleringsværktøjer og Virtual Reality-ydelser, som gør det muligt for kunden at sænke byggeomkostningerne, forebygge flaskehalse og tilføje overordnet værdi til et produktionsanlæg.

Ydelserne inkluderer ligeledes moderne automatiserede produktionsteknologier, som muliggør en effektivitetsforøgelse i kundens virksomhed samt sikrer, at produkter har den højest mulige kvalitet.

Sikring af forudsigelighed gennem digital simulering

Når konstruktion eller optimering af produktionsfaciliteter påbegyndes, er de beslutninger, der tages i de tidligste projektfaser, afgørende for anlæggets fremtidige drift. Evnen til at forudsige og løse potentielle problemer så tidligt som muligt er værdifuld, både rent økonomisk, men også driftsmæssigt.

På baggrund af dette tilbyder NIRAS specialiseret simuleringssoftware, der kan bygge præcise og forudsigende modeller, som kan sørge for at kunderne kan tage de rigtige beslutninger.

NIRAS’ simuleringsværktøj ”Digital Twin” gør det muligt at bygge en digital tvilling til en hvilken som helst fabrik, hvor fabrikkens funktionalitet detaljeres i forhold til de individuelle maskiner, operatører, conveyors, gaffeltrucks, buffere, lagre, ankomne lastbiler med råvarer, færdigvarer osv.

Alle elementer i simuleringen har detaljerede konfigurationer, der afspejler sig i den rigtige verden: Ydeevne, produktafhængig hastighed, flowmønster i henhold til gældende regler, nedbrydningsmønstre og vedligeholdelsesskemaer.

Modellen kører i realtid og simulerer ikke kun flaskehalse, men også hvornår og hvor flaskehalsene opstår. På den måde tilbyder NIRAS kunderne et ”fugleperspektiv” på produktionsanlægget med mulighed for at fokusere på specifikke problemer.

Optimale løsninger i samarbejde med kunderne

NIRAS tilbyder Virtual Reality og detaljerede 3D BIM-modeller baseret på Point Cloud-teknologien, hvilket gør det muligt for alle involverede parter fra forskellige fag at gennemgå et virtuelt miljø, hvor de kan tjekke og gennemgå deres interessepunkter.

I fødevareindustrien er NIRAS’ kunder eksperter inden for deres specifikke område. Virtual Reality muliggør et gunstigt samarbejde mellem NIRAS’ og kundens eksperter, da parter med forskellige tekniske discipliner får mulighed for at validere og gennemgå designløsningerne løbende gennem projektet.

Dette sikrer, at der opnås optimale løsninger og muliggør en problemfri integrering med de eksisterende faciliteter i kundens virksomhed.

Integrering af 3D-modeller og Point Cloud i et Virtual Reality-miljø gør gennemgang og tilpasning til nye idéer hurtigere og nemmere og dette bidrager til at skabe værdi for fødevarevirksomheder.     

Vil du vide mere?

Olav Vind Larsen

Olav Vind Larsen

Forretningsdirektør

Allerød, Denmark

+45 2268 5590

Se også: