08 Sustainability Jesper Kailow

Bæredygtig produktion

NIRAS udbyder rådgivning i bæredygtig produktion fra start til slut

Det bliver konstant mere afgørende for virksomheder at inkludere bæredygtighed i alle forretninger og fødevareindustrien viser ofte vejen indenfor dette område.

Hvad enten det vedrører fisk, kød, fjerkræ, mejeriprodukter, plantebaserede fødevarer, ingredienser, brød, øl eller andre drikkevarer, så har mange virksomheder i fødevareindustrien indarbejdet FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling i deres strategier. Der er dog mange, der har stadig udfordringer, når det kommer til at integrere målene i den daglige drift.

NIRAS udbyder rådgivning fra start til slut. Med en holistisk tilgang assisterer vi virksomheder i alt fra definition af bæredygtige ambitioner og vurdering af risici, til udtænkning af en optimal strategi og effektiv igangsættelse og implementering af de etablerede målsætninger.

Med en omfattende ekspertise inden for området kan NIRAS hjælpe kunden med at forvandle fine bæredygtige ambitioner til håndgribelige handlinger og resultater. Dette vil både tilgodese kundens virksomhed og dennes konkurrenceevne på markedet samt klimaet.

Potentiale for betydningsfulde resultater i fødevareindustrien

NIRAS har stor erfaring med at implementere bæredygtige løsninger i fødevareindustrien, og vi har således den nødvendige ekspertise til at kunne realisere kundens bæredygtige potentiale.

Bæredygtig ressourceledelse og vandreducering har et stort potentiale til at kunne optimere den daglige drift og reducere fødevarevirksomheders CO2-belastning. NIRAS har hjulpet nogen af verdens førende fødevarevirksomheder med at indfri dette potentiale.  

Derudover kræver anlæg i fødevareindustrien, såsom fabriks- og procesanlæg, store mængder energi for at være i drift og dette medfører høje CO2-udledninger. Flere initiativer kan implementeres for at lette klimapresset på disse anlæg. NIRAS har blandt andet hjulpet juicevirksomheden Innocent med etablering af virksomhedens CO2-neutrale fabriksanlæg i Rotterdam.

NIRAS’ eksperter har viden og teknisk ekspertise til at skræddersy løsninger til kunderne, hvad enten det er varmegenvindingssystemer, energifordelingsbalancering eller placering af vinduer. NIRAS tilbyder kunden et 360-graders perspektiv på virksomhedens bæredygtighed, hvor direkte og indirekte konsekvenser af løsningen bliver inddraget.

Bæredygtige værktøjer

Foruden den omfattende, praktiske erfaring og tekniske viden har NIRAS udviklet og testet forskellige værktøjer, der gør det muligt for kunderne at forvandle bæredygtige intentioner til målbare resultater.

Disse værktøjer kan hjælpe kunden med at sikre klare prioriteringer, specifikke løsninger og transparente kvantificeringer i forbindelse med virksomhedsbæredygtige påvirkninger.

Vores bæredygtighedsydelser omfatter:

  • Hygiejne- og Fødevaresikkerhedsløsninger
  • Test, måling og kalibrering
  • Udvikling af bæredygtig produktion
  • Kvalitetssikring (QA)
  • Sensorisk analyse

Vil du vide mere?

Morten Aae Olander

Morten Aae Olander

Markedschef

Allerød, Denmark

+45 4038 0440

Se også: