Certificering (DGNB, LEED og BREEAM)

Certificering (DGNB, LEED og BREEAM)

Bæredygtighed skal være målbart og kunne dokumenteres

Vi rådgiver med udgangspunkt i kundens bæredygtighedsvisioner og mål, hvor vi gennem samarbejde på tværs af fagligheder tilbyder et holistisk perspektiv.

Vi arbejder med at gøre bæredygtighed målbart og udfører følgende bæredygtighedscertificeringer:

  • DGNB
  • LEED
  • BREEAM

Certificeringerne dokumenterer bæredygtigheden af projektet gennem målbare krav til miljømæssige, sociale, økonomiske, tekniske og procesorienterede kvaliteter af projektet.

Vi har gennem årene medvirket i en række projekter med integreret design af bæredygtigt byggeri, hvor vi i fællesskab opnår bedre løsninger med tidlig og løbende inddragelse samt helhedstænkning, når det gælder bæredygtighed.

Vores erfaring viser, at de bedste resultater opnås med tidlig og løbende inddragelse, hvor bæredygtighed er en bærende del af projektet.

DGNB certificering

For at opnå en DGNB-certificering skal et byggeri eller byområde evalueres ud fra en række kriterier inden for seks hovedområder i DGNB; miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet, proceskvalitet og områdets kvalitet. På baggrund af denne evaluering tildeles projektet en sølv-, guld- eller platincertificering.

Nye bygninger og omfattende renoveringer kan derudover opnå tre forskellige udmærkelser; DGNB Diamant, DGNB Hjerte og DGNB Planet. Udmærkelserne opnås på baggrund af forskellige fokuspunkter.

I NIRAS har vi eksperter, der hjælper med at opnå den ønskede certificering.

DGNB certificeringer

Kravet til højeste DGNB-certificering er mindst 80 point. Den næstehøjeste DGNB-certificering kræver 65 point. Et byggeri skal score 50 point for at opnå den laveste DGNB-certificering.

DGNB Diamant-certificering for arkitektur og funktionalitet kræver, at der også indtænkes bymiljø og interaktion med det lokale område.

Vil du vide mere?

Peter Noyé

Peter Noyé

Ekspertisedirektør Bæredygtighed, Energi og Indekl

Allerød, Denmark

+45 2823 8244

Flemming Kristian Kristensen

Flemming Kristian Kristensen

Afdelingschef

Aarhus, Denmark

+45 2761 8590

Claus Topp

Claus Topp

Afdelingschef

Aalborg, Denmark

+45 2469 0629

Se også: