Projekt

Lidl bygger DGNB platin hovedkvarter i Aarhus K og kvaliteten er i top!

Lidl bygger DGNB platin hovedkvarter i Aarhus K og kvaliteten er i top!

I den nye bydel Aarhus K er Lidls hovedkontor flyttet ind - K’et står oprindeligt for Kreativitet og Kultur, men med Lidls nye byggeri kunne det også stå for Kvalitet. Det flotte byggeri skal certificeres DGNB platin og altså opnå den højest mulige bæredygtighedscertificering.

17. november, 2023
  • Sektor: Byggeri
  • Lande: Danmark
  • Klient: LIDL

Lidls nye hovedkvarter i Aarhus K bygges med stor kvalitetsbevidsthed og fokus på bæredygtige løsninger. Byggeriet skal derfor certificeres DGNB Platin, der er den højeste bæredygtighedscertificering, et byggeri kan opnå i dag.

DGNB platin certificering

”Det er ret exceptionelt, når et byggeri certificeres DGNB platin,” siger projektdirektør i NIRAS Jens Blichfeldt Amdisen og forklarer om den store faglige kompleksitet, der følger med certificeringen:

”Alle tiltag påvirker hinanden, så den helt store opgave ligger i at bevare overblikket. Samtidigt opstår der gode faglige diskussioner, fordi der altid er nogle områder, der kan fortolkes forskelligt. Og så er det jo sådan, at bygningen først kan certificeres, når den er taget i brug – heldigvis tyder alt fortsat på, at vi nok skal opnå DGNB platin,” siger han.

Allerede den 6. november flyttede Lilds medarbejdere ind i de nye rammer, hvor de nu kan nyde godt af intet mindre end 13.500 m2 kontorarealer med højt til loftet og masser af lys,   et fitnesscenter, samt stort parkeringshus i 2 niveauer.

”Vi har skabt et moderne miljø, med de bedste forudsætninger for at excellere, samarbejde på tværs af afdelinger og tage velfortjente pusterum,” beskriver HR direktør i Lidl Hauke Daene på Lidls egen hjemmeside.

Lidl Aarhus NS 12390 Min

Internationale ønsker på dansk jord

En af de mange ting, projektholdet i NIRAS har lært at løse under arbejdet med Lidls nye hovedkvarter, er at få bygherrens internationale ønsker og retningslinjer til at passe med den måde, man bygger på i Danmark:

”Det har været en spændende proces at forventningsafstemme med et tysk normsæt, for det har vist sig, at vi ikke gør alting ens på tværs af landegrænserne,” fortæller Jens Blichfeldt Amdisen og understreger, at det har været et givende kulturmøde, der har lært ham meget:

”Lidl er enormt kvalitetsbevidst og har haft deres eget meget professionelle team på projektet i hele forløbet. I NIRAS har vi været bisiddere som bygherrerådgivere og faciliteret og gransket processen og alle de tekniske fagligheder,” forklarer han.

Lidl Hovedkvarter Dgnb Certificering

Tværfaglige samarbejder skaber værdi

Projektet har krævet stor tværfaglighed og en lang række NIRAS kompetencer er blevet involveret. Som bygherrerådgivere på projektet har NIRAS supporteret indenfor bygningskonstruktioner, installationer, brand, akustik, indeklima med mere. Desuden har NIRAS engageret IKT færdigheder og hjulpet med dokumentation, administration af projektweb og konsistenskontroller.

”Det er afgørende for os at ensarte afrapporteringen og derfor er vi nu begyndt at inddrage nye, intelligente værktøjer, der kan hjælpe os med det,” siger Jens Blichfeldt Amdisen.

Det flotte Lidl byggeri er opført i et godt samarbejde med Per Aarsleff A/S, der har været totalentreprenører på projektet.

Vil du vide mere?

Jens Blichfeldt Amdisen

Jens Blichfeldt Amdisen

Projektdirektør

Aarhus, Denmark

+45 5319 5039

Se også: