Projekt

Grundfos bygger nyt ikon-hovedkvarter i Bjerringbro

Det foreløbige design af Grundfos' kommende hovedkvarter i Bjerringbro, som bæredygtighedscertificeres som DGNB Platin og skal opfylde krav til LEED Platin. Illustration: Grundfos

Det foreløbige design af Grundfos' kommende hovedkvarter i Bjerringbro, som bæredygtighedscertificeres som DGNB Platin og skal opfylde krav til LEED Platin. Illustration: Grundfos

Går alt efter planen, står det nye hovedkvarter klar til 660 af pumpeproducentens medarbejdere i 2026. NIRAS er projekterende rådgiver på det spændende byggeri, der omfatter 12.600 kvadratmeter fordelt på fem etager.

25. maj, 2023
  • Sektor: Byggeri
  • Lande: Danmark
  • Klient: Grundfos

Grundfos har siden starten af 2022 arbejdet sammen med arkitektvirksomheden Aart om et nyt og globalt hovedkontor. Når bygningen er færdig, vil den stå som et nyt ikon for Grundfos i Bjerringbro.

NIRAS er valgt som projekterende ingeniørrådgiver af byggeriet. Det indebærer rådgivning om alle ingeniørrelaterede ydelser, herunder konstruktioner, installationer, energi og indeklima, brandrådgivning, akustik, energiledelse, vej og anlæg, regnvandshåndtering og arbejdsmiljø.

”Vi indgår desuden i den integrerede designproces i et tæt samarbejde med både Grundfos og AART. Vores fornemmeste opgave er at aflevere et byggeri, som afspejler Grundfos’ identitet og er et vartegn, Grundfos kan være stolte af,” siger Dennis Nedergaard Olsen projekt- og markedsleder i NIRAS.

Den kommende kontorbygning kommer til at huse cirka 660 medarbejdere og skal erstatte den nuværende hovedkontorbygning. Den nye bygning vil efter planen blive opført i nærheden af Grundfos Centeret, og akademiet og bliver en del af firmaets vision for at udvikle en campus i Bjerringbro.

Projektet er den største enkeltstående bygningsinvestering, Grundfos nogensinde har foretaget. Bygningen vil opfylde de højeste standarder for bæredygtighed i forhold til klima, vand og arbejdsmiljø og indeholde alle Grundfos’ mest moderne projekter og på den måde være en showcase for firmaets egne energisparende produkter.

Genbruge hver en dråbe vand på matriklen
Bygningen skal bæredygtighedscertificeres som DGNB Platin og samtidig opfylde krav til LEED Platin.

”Projektets høje ambitioner inden for bæredygtighed gør, at vi som rådgivere har særligt fokus på sunde arbejdspladser, klimapåvirkninger, biodiversitet og vandhåndtering. Især vandforbruget spiller en helt central rolle for virksomheden. Eksempelvis har Grundfos en tydelig vandstrategi for projektet om at genbruge hver en dråbe vand aktivt på matriklen til at fremme trivsel for mennesker, planter og dyr,” fortæller Dennis Nedergaard Olsen projekt- og markedsleder i NIRAS.

En arbejdsplads blandt de bedste i verden
Byggeriet er endnu ikke færdigdesignet. Designfasen løber efter planen til tredje kvartal 2024, hvor man tager beslutning om den endelige investering. Sideløbende med projektet undersøges forskellige muligheder for Grundfos’ nuværende hovedkvarter.

DGNB står for Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen, og Platin er den højeste certificeringsniveau, som en bygning kan opnå efter at have gennemgået en omfattende vurdering af dens bæredygtighed i hele dens livscyklus. Det omfatter en bred vifte af faktorer, herunder energieffektivitet, brug af bæredygtige materialer, social ansvarlighed og miljøpåvirkning. Bygninger, der opnår DGNB Platin-certificering, anses for at være blandt de mest bæredygtige og miljøvenlige bygninger i verden.

LEED står for Leadership in Energy and Environmental Design og er en bæredygtighedsstandard til byggeri og drift af bygninger. LEED-planer er en række krav og retningslinjer for at skabe mere bæredygtige bygninger, som tager hensyn til faktorer som energieffektivitet, vandforbrug, luftkvalitet, bæredygtige materialer og design, samt social ansvarlighed. LEED Platin er det højeste certificeringsniveau.

Vil du vide mere?

Dennis Nedergaard Olsen

Dennis Nedergaard Olsen

Projektchef

Aarhus, Denmark

+45 2761 3911

Andrew Ferguson Dunn

Andrew Ferguson Dunn

Regionsdirektør

Aarhus, Denmark

+45 3016 9262

Thomas Kudahl Jensen

Thomas Kudahl Jensen

Afdelingschef for Projektledelse

Aarhus, Denmark

+45 8732 3372

Se også: