Projekt

Lokal nærhed og samarbejde skaber Aarhus’ nye bydel Brokvarteret

Helhedsplan For Brokvarteret I Aarhus C F Moeller Img 81703 W1200 H801 X2

Photo: C.F. Møller Architects

I Aarhus er der fuld gang i byggeriet af den nye, store bydel Brokvarteret. Projektet omfatter intet mindre end 75.000 kvm. placeret midt imellem byens centrum og frodig natur. Projektet bygger på et stærkt lokalt samarbejde mellem byggepladsen og rådgiver-kontoret.

17. januar, 2023
  • Sektor: Byggeri
  • Tid: 2017 - 2024
  • Sted: Aarhus, Denmark
  • Entreprenør: A. Enggaard A/S
  • Arkitekt og landskab: C.F. Møller Architects

Brokvarteret bliver opført bare 800 meter fra NIRAS-kontoret i Aarhus, hvor et stort hold ingeniører arbejder intenst med rådgivning af projektet.

 

Fagleder Sidsel Soja Laugesen fra NIRAS fortæller, at den korte afstand mellem hendes kontorstol og kranerne på byggepladsen har haft mærkbar betydning for hendes arbejdsproces:

”Jeg har eksempelvis været på langt flere byggepladsbesøg end normalt."

Besøgene var blandt andet relevante, da der opstod uventede udfordringer med fundamenter og fugearmering i et af karrébyggerierne på pladsen.

”Det er lettere at finde de gode løsninger for begge parter, når man kan drøfte udfordringerne direkte på byggepladsen,” fortæller Sidsel videre.

NIRAS leverer rådgivningsydelser indenfor:

Helhedsplan For Brokvarteret I Aarhus C F Moeller Img 81705 W1200 H849 X2
Photo: C.F. Møller Architects

Stærkt samarbejde

Brokvarteret består af fem forskellige karré-byggerier, der varierer i størrelse og udformning. Opførelsen af Brokvarteret begyndte i 2017 og forventes at være færdig i 2025.

NIRAS har været en del af projektet siden begyndelsen. I følge afdelingsleder Peter Andersen har arbejdsprocessen været forbilledelig hele vejen igennem. 

”Vi kender entreprenøren A. Enggaard fra en række andre projekter, så vi grundlægger Brokvarteret på et stærkt og velafprøvet samarbejde,” fortæller han.

C.F. Møller Architects har stået for alle arkitektopgaver og skabt helstøbte løsninger med fokus på mangfoldighed og gode leve-rum.

 

"Vi grundlægger Brokvarteret på et stærkt og velafprøvet samarbejde"

Peter Andersen
Bro
Photo: A. Enggaard A/S

Brokvarteret ligger midt imellem Aarhus’ pulserende byliv og den grønne natur omkring Brabrandsøen, ligesom Godsbanens kulturrige institutioner er en vigtig del af nærmiljøet.

Kulturen trækkes derfor også helt ind i kvarteret med gadenavne opkaldt efter store kulturpersonligheder som Dirch Passer, Helle Virkner og Lone Kellermann.

Vil du vide mere?

Sidsel Soja Laugesen

Sidsel Soja Laugesen

Fagleder for konstruktioner

Aarhus, Denmark

+45 8732 5875

Peter Andersen

Peter Andersen

Afdelingschef

Aarhus, Denmark

+45 6038 4211

Andrew Ferguson Dunn

Andrew Ferguson Dunn

Regionsdirektør

Aarhus, Denmark

+45 3016 9262

Se også: