Projekt

Aarhus Vands nye domicil ligger i Water Valley

1 IMG E5008 (002)

Det nye domicil er på 10.000 m2 og har adresse i Water Valley Denmark - et innovationsdistrikt for vandteknologi, som Aarhus Vand har taget initiativ til - i det sydlige Aarhus.

13. januar, 2023
  • Sektor: Byggeri

Kontorbygningen rummer administration samt service- og produktionsarealer til de 235 medarbejdere. Konstruktionsprojektet er et af de første, større projekter, der følger den nye certificeringsordning for statikere.

NIRAS stod for alle ingeniørydelser – herunder projektering og fagtilsyn for konstruktioner, afløb i jord, VVS-, ventilations-, køle- og elinstallationer, energi og indeklima, bæredygtighed, akustik, brandrådgivning, IKT-koordinering og commissioning.

Signaturfacade med vanddråber

Projektdirektør Niels Bunk Jespersen fra NIRAS fremhæver facadens og atriets løsninger:

”Signaturfacaden består af en ekstra skærm af perforerede alu-plader monteret udenpå vinduerne. Variationen i perforeringen danner et flot mønster på facaden. Designet krævede et tæt samarbejde mellem fagekspertiser i NIRAS med tilpasning og justering for at overholde myndighedskrav til dagslys på arbejdspladser.” Og han fortsætter:

Foto: Raundahl & Moesby

”Atriets udformning med irregulær geometri og åkandetoppe på runde søjler ligger udenfor standard-betonelementers muligheder. Løsningen blev derfor at kombinere præfabrikerede elementer og pladsstøbt beton. Vi skulle derfor gennemtænke alle konstruktioner i atriet inkl. taget i tæt dialog med entreprenøren med henblik på udførelse, bygbarhed og pris.”

NIRAS udførte totalentreprisen i en partneringproces med Raundahl & Moesby A/S og CEBRA, der gjorde det muligt løbende at tage stilling til tid, økonomi og kvalitet gennem en periode med store markedsmæssige udfordringer.

National vandklynge

Bygningen ligger på en grund, der er placeret i et helt nyt innovationsdistrikt på 70.000 kvadratmeter, hvor Aarhus Vand A/S sammen med City of Aarhus baner vejen for at etablere en national vandklynge med virksomheder, startups og forsknings- og vidensinstitutioner inden for dansk vandteknologi.

Vil du vide mere?

Niels Bunk Jespersen

Niels Bunk Jespersen

Projektdirektør

Aarhus, Denmark

+45 8732 3320

Se også: