Projekt

Norlys bygger nyt domicil i Aalborg

Norlys Domicil Aalborg Top Web

Norlys får nyt domicil i Aalborg. Her er bygningen set fra vandet. Visualisering: Sweco Architects

Når Norlys frem til 2024 bygger stort nyt domicil på havnefronten i Aalborg, bliver det i samarbejde med A. Enggaard som totalentreprenør, Sweco Architects og NIRAS som ingeniørrådgiver.

5. juli, 2022
  • SDG: #7, #11
  • Sektor: Byggeri
  • Lande: Danmark
  • Klient: Norlys
  • Tid: 2022 - 2024

Norlys bygger nyt domicil ved havnefronten i Aalborg og samler dermed tre nordjyske lokationer i ét på adressen Gasværksvej 25. Her samler man 700 medarbejdere i et nyt nordjysk kraftcenter for grøn energi i Aalborg. Byggeriet sker som et samarbejde mellem med A. Enggaard som totalentreprenør, Sweco Architects og NIRAS som ingeniørrådgiver.

Norlys Domicil Aalborg Atrium Web
Det nye domicil får et stort og lækkert atrium. Visualisering: Sweco Architects

Vi glæder os meget til samarbejdet og til at bidrage til en bæredygtig udvikling med dette projekt. Vi ser frem til sammen med A. Enggaard, som vi kender fra en række tidligere projekter, og Sweco Architects, at give Norlys det domicil de drømmer om og som bidrager til en bæredygtig udvikling.

Projektchef i NIRAS, Steen Bundgaard Jakobsen.

Det nye Aalborg-domicil, der rejser sig mod udsigten over Limfjorden, er vinklet så flest mulige arbejdspladser får udsigt over fjorden. Bygningens hovedindgang vender mod byen og bringes ned i skala, så den også visuelt kommer de besøgende i møde. Indvendigt i bygningen opleves den skrånede form i foyeren, som åbner sig op imod vandet.

Som ingeniørrådgiver varetager NIRAS alle ingeniørdiscipliner herunder også bæredygtighedscertificeringen til DGNB Guld og Hjerte.

Norlys Domicil Aalborg Indgang Web
Bygningen set fra ankomstsiden. Visualisering: Sweco Architects

Guld og hjerte-certificeret

Det nye domicil skal være en moderne og fremtidssikret arbejdsplads med fokus på bæredygtige løsninger. Derfor får det 90 ladestandere til elbiler samt en bæredygtig vedligeholdelse og drift af bygningen. Fokus på bæredygtighed betyder, at byggeriet opnår guld inden for DGBN-certificering. Også indvendigt opnår byggeriet hjerte-certificering. Det betyder, at det nye domicil lever op til ekstra høje krav til indeklima i form af luft, lyd og lys.

Grønne kompetencer under samme tag

Aalborg og Nordjylland har gennem årene opbygget en stærk position som et epicenter for grønne kompetencer i Danmark og Nordeuropa. Administrerende direktør for Norlys, Niels Duedahl glæder sig over perspektivet og udtaler i en pressemeddelelse: ”Med etableringen af vores nordjyske domicil understøtter vi ambitionen om ikke bare at bidrage til, men at være en del af den grønne omstilling. De nye rammer skaber betingelserne for, at vi kan idégenerere, udvikle og samarbejde os frem til stærke svar på de udfordringer, der ligger foran os. Det glæder mig utroligt meget, at vi på den måde kan cementere vores grønne mål og samtidig skabe virkelig gode rammer for vores kolleger”.

Første spadestik forventes at tages i løbet af vinteren, når den endelige byggetilladelse er på plads.

Steen Bundgaard Jakobsen

Steen Bundgaard Jakobsen

Projektchef

Aalborg, Denmark

+45 9630 6463

Claus Topp

Claus Topp

Afdelingschef

Aalborg, Denmark

+45 2469 0629