Projekt

Den førende juiceproducent innocent opfører ny CO2-neutral fabrik i Rotterdam

Ifp Innocent Blender 3

Det NIRAS-ejede selskab Integrated Food Projects har skabt grundlaget for en ny CO2-neutral drikkevarefabrik til 250 millioner USD i Rotterdam for den verdenskendte juice- og smoothieproducent innocent. Fabrikken er 100% elektrisk og har sin egen energiforsyning.

31. marts, 2022
  • SDG: #12, #13
  • Sektor: Fødevarer
  • Lande: Storbritannien og Holland
  • Klient: innocent

Integrated Food Projects har hjulpet det kendte juice- og smoothie-brand innocent med at realisere sine ambitioner om at skabe et CO2-neutralt produktionsanlæg.

Integrated Food Projects (IFP) har arbejdet tæt sammen med drikkevareproducenten, som investerer over $250 millioner i at skabe 'the blender' – en banebrydende ny fabrik i Rotterdam Havns Food Hub, der er et nyt område beregnet på føde- og drikkevarer.

Fabrikken vil skabe 190 arbejdspladser og producere over 400 millioner flasker juice om året.

Integrated Food Projects er en britisk virksomhed, der har specialiseret sig i kapitalinvesteringer i fødevaresektoren. Virksomheden blev købt af NIRAS Gruppen i februar 2020.

Ifp Innocent Blender 1

Reduktion af CO2-aftryk fra fremstillingsprocessen

innocent har forsøgt at finde nye måder at knytte sit produktionsnetværk tættere sammen på. Derfor ønskede selskabet, at dets aktiviteter i videst muligt omfang skulle ske internt i virksomheden, for dermed at kunne nedbringe miljøpåvirkningen mærkbart. Det er sket ved at reducere produktionsprocessens CO2-aftryk markant, samt ved at nedbringe firmaets transport mærkbart.

Flytningen betyder, at virksomheden kan reducere de tilbagelagte kilometer inden for transport med omkring 25 procent, da det meste af frugten ankommer med en container til Rotterdams havn. Dermed vil man slippe for at fragte den til fabrikker længere væk.

100 procent elektrisk og CO2-neutral fabrik med egen energiforsyning

Det centrale mål for fabrikken - kaldet 'the blender' - var at være en CO2-neutral og 100 procent elektrisk fabrik, og denne kerneværdi var grundlaget i enhver beslutning, der blev truffet i evaluerings-, design- og byggeprocesserne.

”Vi havde fokus på at designe en fabrik, der ville være forberedt til at kunne ny teknologi. Så anlægget er blevet bygget på en modulær måde, så eventuelle opgraderinger og ændringer kan foretages med minimale forstyrrelser, omkostninger eller spild,” siger Andrew Lyons, der er fabriksdesigner hos Integrated Food Projects.

Integrated Food Projects-teamet sørgede for at integrere et stort udvalg af innovativ teknologi for at reducere fabrikkens energiforbrug. Det omfattede løsninger som at reducere vandforbruget gennem FluiVac-produktudskylnings- og linjerensningsteknologi til revolutionerende varmepumper, der skaber et termisk afbalanceret system for at reducere energiforbruget.

Disse forskellige løsninger har givet mulig for at fabrikkens energibehov kan dækkes af vedvarende energikilder på stedet.

Design, bygning og drift af en bæredygtig fabrik starter med et meget dedikeret og afstemt team af partnere med en fælles vision om bæredygtighed, nedsat vandforbrug, energi og affaldsreduktion. Integrated Food Projects er en uvurderlig partner for os, da teamet udover ingeniørekspertise var i stand til at yde uafhængig rådgivning om, hvordan den nye fabrik skulle fungere, og hvor den skulle bygges.

Chris Fielden, Group Supply Chain Director hos innocent

Men det er ikke kun de eksisterende fremskridt inden for teknologi, som IFP har indregnet i innocent fabrikkens design. Man har også vurderet de mulige fremtidige samfundsmæssige og politiske krav til føde- og drikkevaresektoren, som man forventer vil lægge større vægt på bæredygtighed.

Fremtidssikret bæredygtighed

En af de største udfordringer i forbindelse med projektet var at navigere i det skiftende landskab omkring bæredygtighed, som Matt Carr, administrerende direktør hos IFP, forklarer:

"Kulstofneutralitet er mål, som bevæger sig hele tiden. For eksempel så blev biodiesel og biomasseenergi betragtet som grønne brændstoffer så sent som i 2017, men det er ikke tilfældet i dag. Det betød, at vi var nødt til at fremtidssikre denne fabrik, så innocent ville fortsætte med at opretholde de høje bæredygtighedsstandarder, man havde sat sig som målsætning.”

Matt Carr understreger, at en af styrkerne ved IFP ligger i det partnerskab, som firmaet skaber med sine kunder:

"Vi kan godt lide at arbejde på denne måde, hvor vi bliver fuldt integrerede i kundens forretning, så vi kan forstå deres mål og udfordringer. Det fungerer rigtig godt, og der er en fantastisk projektatmosfære og kommunikation på tværs af teamene.”

Blenderen blev åbnet i 2021 og fabrikken forventes at skabe arbejde til omkring 190 mennesker i Holland.

innocent i international topklasse inden for bæredygtighed

Det tætte samarbejde mellem NIRAS' Ingerated Food Projects og innocent har været en integreret del af projektet.

"Vi arbejdede sammen med Integrated Food Projects-teamet gennem hele evalueringen og den indledende byggeproces, og deres input var centralt for vores mål om at skabe et produktionsanlæg, der fungerede som en bæredygtig, miljøvenlig fabrik. Vi er glade for at have skabt en fabrik, der er i topklasse inden for bæredygtighed, og for at skabe en fantastisk arbejdsplads for omkring 190 mennesker i Holland," siger Chris Fielden, der er supply chain direktør hos innocent .

Ifp Innocent Blender 2

Fakta om NIRAS Food & Beverage

NIRAS er en førende uafhængig rådgivende ingeniørvirksomhed for den internationale fødevare- og drikkevareindustri, når det kommer til investeringer, projektgennemførelse, bæredygtighed og produktionsoptimering.

Med fokus på bedste praksis, innovation og bæredygtige løsninger hjælper NIRAS industrien med at forbedre ydeevnen og sikre driftssikkerheden.

NIRAS arbejder på fødevareprojekter globalt fra kontorer i Storbritannien, Holland, Danmark og Australien.

Fakta om IFP Group

Integrated Food Projects (IFP) blev grundlagt i 2002 i Derby, UK. IFP og dets datterselskaber IFP Construction og SDA Design Consultants beskæftiger omkring 40 specialister, som tilbyder end-to-end rådgivning til fødevaresektoren.

IFP’s hovedkompetencer er forretningsforandring, projektledelse, proces- og civilingeniør-løsninger. Virksomheden er specialist i end-to-end CAPEX- og OPEX-projekter inden for fødevare- og drikkevareindustrien. IFP opererer i Storbritannien, Holland, Norge og andre internationale markeder.

Læs mere om Integrated Food Projects.

Vil du vide mere?

Thomas B. Olsen

Thomas B. Olsen

Direktør

Allerød, Denmark

+45 3071 3961

Matthew Carr

Matthew Carr

Managing Director- Commercial

Kegworth, United Kingdom

+4401509670850