Projekt

Plads til 450 nye arbejdspladser i Vellivs udvidede domicil

Ext1 Pano Ny Krediteres Velliv

Velliv udvidede domicil i Ballerup består af en nyfortolkning af arbejdspladser, fællesfaciliteter og fleksibilitet, med stort fokus på indeklima, arbejdsmiljø samt at samle deres medarbejdere i én fælles bygning. Foto: Velliv

Pensionsselskabet Velliv har udvidet og renoveret deres domicil i Ballerup i Storkøbenhavn med ca. 4.000 m2. Den gennemgribende renovering var en del af en vision om at samle Velliv til én selvstændig og sammenhængende enhed. Det er lykkes.

10. februar, 2022
  • Sektor: Byggeri
  • Lande: Danmark
  • Klient: Velliv

Velliv leverer pensionsløsninger til mere end 325.000 danskere. Pensionsselskabets oprindelige hus blev opført i midt 90’erne og fik en gennemgribende renovering i 2017-18.

Bygningens aktuelle version 3.0 består af en nyfortolkning af arbejdspladser, fællesfaciliteter og fleksibilitet, med stort fokus på indeklima, arbejdsmiljø samt at samle deres medarbejdere i én fælles bygning.

Velliv tog de nye 4.000 m2 i brug sidst i 2021 og er glade for en mere bæredygtig profil med bl.a. kontorventilation, optimale dagslysforhold og rum til fællesskaber - og ikke mindst sætter de pris på, at de nu udnytter de nye tagflader optimalt med maksimalt antal solcellepaneler.

”Vores motivation for solcelletaget var at vise vores medarbejdere og besøgende, at vi prioriterer grønne løsninger, og at vi selv tager et initiativ ved at producere ny, grøn og bæredygtig strøm til vores egen virksomhed,” siger CEO hos Velliv Steen Michael Erichsen.

Lobbyen har af samme årsag fået en storskærm, hvor medarbejdere og besøgende i nær fremtid kan følge solcellernes produktion gennem året.

En tværgående bygningsforbindelse kaldet ’Link’ med fællesfunktioner som fx lobby med mødefaciliteter, cafe, loungeområder og overdækkede udendørsaltaner kobler den nye og tidligere bygning sammen. Foto: Velliv

Solen skal køle om sommeren

NIRAS var ingeniør- og totalrådgiver for domiciludvidelsen, der som den eksisterende bygning skulle være i tre etager. De to bebyggelser blev koblet sammen med en tværgående bygningsforbindelse kaldet ’Link’ med fællesfunktioner som fx lobby med mødefaciliteter, cafe, loungeområder og overdækkede udendørsaltaner.

Arkitekt: PLH Arkitekter A/S

Entreprenør: Hoffmann

”Der blev udarbejdet simuleringer af, hvor det gav mest mening at placere solcellerne på de nye tagarealer. Det blev til paneler, der er pakket så tæt som muligt,” siger projektchef Mads H. Jørgensen fra NIRAS.

Solcellerne producerer selv sagt mest strøm om sommeren og topper på de dage, hvor de to bygningers fælles køleanlæg også anvender mest strøm til at opretholde et godt indeklima.

Vil du vide mere?

Mads H. Jørgensen

Mads H. Jørgensen

Projektchef

Allerød, Denmark

+45 2680 3172

Se også: