Projekt
Grøn mobilitetsplan for Odense
Credit: Thomas Morkeberg
Projekt
Credit: Thomas Morkeberg
Mobilitetsplanen indeholder to fokusområder: social ligestilling og socialt ansvar samt grøn omstilling om ansvarstagen for at skabe rammerne for mere bæredygtige transportvaner.
"Vi gør hvad vi kan for at tilskønne en ansvarsfuld samfundsudvikling gennem vores projekter. Hvis vi som samfund skal lykkedes, så er det ikke nok at kigge på grønne drivmidler og ”hardware”, vi bliver også nødt til at ændre adfærd og transportere os anderledes – derfor skal vi gøre det mere attraktivt at cykle og gå, bl.a. ved at arbejde med vores bymiljøer, så det bliver sikkert og trygt for de mest udsatte brugergrupper, herunder børn og unge," fortæller Julie Majlund Buschardt, NIRAS ekspert og urbandesigner, og understreger, at vi baserer tiltagene på ingeniørmæssig viden og evidens for grøn omstilling og bæredygtige udvikling.
Mobilitetsplanen indeholder 4 principper med i alt 16 initiativer, hvoraf 5 af tiltagene er listet nedenfor. De bygger på bæredygtig omstilling for at komme i mål med visionen om fremtidens Odense 2030.
Omdannelse af bynær infrastruktur til trafikale byrum
Udrulning af elbiler
Eskalering af miljøzoner
Styrke forhold for cyklister
Hastighedszoner
At vi ombygger byen og tilgodeser gang og cykel
At vi bygger tættere omkring knudepunkter
At gøre det attraktivt at opholde sig i byrummet
At bygge god cykelinfrastruktur og skabe gode muligheder for at komme rundt med offentlig transport
Omstilling til nulemissionskøretøjer og omlæg til elbiler
Hvordan vi får ændret vores adfærd
Hvis vi gerne vil have en by, som understøtter bæredygtig mobilitet og attraktive byrum, så skal vi også bygge derefter.
Julie Majlund Buschardt
Grøn mobilitetsplan for Odense