Projekt

Lejerrådgiver for DFDS’ domicil på Marmormolen i København

DFDS’ medarbejdere har et perfekt view til Oslobåden, der er en af rederiets største færgeruter. Foto: DFDS

DFDS’ medarbejdere har et perfekt view til Oslobåden, der er en af virksomhedens største færgeruter. Foto: DFDS

Lys, luft og akustik var i højsædet, da NIRAS rådgav DFDS i forbindelse med deres nye hovedkontor, hvor etagerne er bygget op som et cruiseskib.

9. november, 2022
  • Sektor: Byggeri
  • Lande: Danmark

DFDS flyttede i 2022 alle deres medarbejdere fra det gamle kontor i København - ca. 500 ansatte - til et nyt domicil og hovedkontor på Marmormolen i Københavns Nordhavn. Bygningen er på 12.500 m2 og ligger over for Oslobådens færgeterminal.

PLH Arkitekter har tegnet domicilet med inspiration fra DFDS' cruiseskibe. Bygningen former sig som et skib, og indenfor er de syv etager indrettet med inspiration fra dækkene i et cruiseskib.

Fokus på funktionalitet, indeklima, energiforbrug

Pensionsselskabet PensionDanmark ejer bygninge, og NIRAS ydede som lejerrådgiver DFDS bistand med lejers programmering, aftaleindgåelse og løbende evaluering af projekt og udførelse i forhold til lejerkrav og -interesser - med særlig fokus på funktionalitet, indeklima, energiforbrug, akustik, ibrugtagning og drift. 

NIRAS bistod ligeledes med planlægning og detaljering af lejerleverancer, herunder IT, AV-løsninger, auditorium, køkken og caféer samt en lang række andre lejerleverancer.

Især et godt indeklima og arbejdsmiljø, der afspejler fremtidens fleksible arbejdsplads, lå DFDS' ledelse på sinde. Tilsvarende var der stor fokus på møde- og konferencefaciliteter, hvorfor NIRAS yde specialistrådgivning om mødefaciliteter og indretning af et stort, fleksibelt auditorium. 

Fakta om byggeriet

Hovedsædet omfatter samlet ca. 15.000 m2, hvoraf ca. 12.500 m2 anvendes til kontorindretning og de øvrige arealer til diverse depoter, teknik og parkering.

NCC har opført byggeriet i totalentreprise af med PLH som arkitekt for bygherren PensionDanmark. NIRAS og CF Møller udførte lejerrådgivning i delt rådgivning for DFDS.

Fakta om DFDS

DFDS er et dansk selskab, der driver rederi- og logistikvirksomhed i Europa og Tyrkiet. DFDS har ca. 11.500 medarbejdere fordelt på skibe og kontorer i mere end 20 lande.

Atriumet har mobiltribune og mulighed for lette sportsaktiviteter.
Auditoriet har en smart mobiltribune og mulighed for, at medarbejderne kan dyrke lette sportsaktiviteter. Foto: NIRAS

Vil du vide mere?

Finn Mikael Bøgh

Finn Mikael Bøgh

Bygherrerådgiver

Allerød, Denmark

+45 6023 3982

Peter Noyé

Peter Noyé

Ekspertisedirektør Bæredygtighed, Energi og Indekl

Allerød, Denmark

+45 2823 8244

Se også: