Nyhed

Skybrudsprojektet Sankt Kjelds Plads og Bryggervangen vinder Årets Arne

Skt Kjelds Billede 2

Som det første byrum modtager det ambitiøse skybrudsprojekt Sankt Kjelds Plads og Bryggervangen hovedprisen Årets Arne.

3. februar, 2020

Byens rum spiller en afgørende rolle i forhold til at løse udfordringer med skybrud, overophedning, luft- og støjforurening samt skabe steder, hvor vi kan mødes midt i byens travlhed. Klimatilpasningsprojektet Sankt Kjelds Plads og Bryggervangen blev i år tildelt prisen Årets Arne for at være et ambitiøst eksempel på et byrum, der skaber en sammenhæng mellem naturbaseret klimatilpasning og rekreative mødesteder for byens mennesker.

Københavns nye naturbaserede byrum er designet af SLA, der har anført et team bestående af NIRAS, Viatrafik og entreprenør Ebbe Dalsgaard for bygherren Københavns Kommune og HOFOR. I SLA er man stolte over at modtage den store anerkendelse fra fagfællerne.

OM ARNE-PRISERNE

Årets Arne blev indstiftet i 2007 af Arkitektforeningens Lokalafdeling København. Prisen er opkaldt efter arkitekten Arne JacobsenHovedprisen Årets Arne gives til opførte værker, der har løftet arkitekturen i hovedstadsområdet i det forgange år.

OM SANKT KJELDS PLADS OG BRYGGERVANGEN

Bygherre: Københavns Kommune og HOFOR
Arkitekt: SLA
Ingeniør: NIRAS
Trafik: Viatrafik
Konsulent: Jens Rørbech
Entreprenør: Ebbe Dalsgaard A/S

”Det er en stor ære at modtage Årets Arne blandt så kompetent et felt af nominerede kollegaer og kandidater. At vi modtager prisen, er en tilkendegivelse af, at byrum, ny natur og øget biodiversitet er en essentiel del af løsningen på de urbane udfordringer. At det er vores fagfæller, der peger på os som modtagere, er nok den største anerkendelse, man kan opnå,” siger arkitekt MAA Stig L. Andersson, grundlægger og designdirektør i SLA.

”Vi er lige så stolte af anerkendelsen som arkitekterne, da projektet dokumenterer tre-enigheds-symbiosen af et fantastisk samarbejde mellem Københavns Kommune som bygherre, SLA som arkitekt og NIRAS som ingeniørrådgiver. Skt. Kjelds Plads og Bryggervangen er med sine klimaløsninger med til at sikre København mod kraftige regnskyl og er et referenceprojekt, som mange vil trække på erfaringer fra i fremtiden både nationalt og internationalt,” siger afdelingsleder i NIRAS Charlotte Baden Lindberg.

Projektet griber fat i konsekvenserne af klimaforandringerne

I begrundelsen lægger juryen blandt andet vægt på, at projektet griber fat i det meget aktuelle problem med konsekvenserne af klimaforandringerne. Samtidig er Sankt Kjelds Plads og Bryggervangen et tydeligt eksempel på, hvordan arkitekturen kan bidrage til en positiv udvikling af København og løse nogle af de udfordringer hovedstaden står over for.

Igennem en udpræget tværfaglig tilgang har teamet formået at stille en arkitektonisk idé forrest i arbejdet med byens basale infrastruktur. Dermed er det lykkedes at fastholde dette alsidige projekt med utallige involverede aktører i en helhedstænkning, som trænger tydeligt igennem i det endelige værk, lyder det i dommerbetænkningen.

Læs mere: Den nye, skybrudssikrede Skt. Kjelds Plads er indviet

Vil du vide mere?

Charlotte Baden Lindberg

Charlotte Baden Lindberg

Managing Consultant

Allerød, Denmark

+45 2070 8266

Se også