Nyhed

Lidl vælger LINK og NIRAS som rådgivere til nyt hovedkontor

01 Kontorbygning Hovedindgang

Kontrakterne er nu underskrevet, og det bliver arkitektfirmaet LINK og NIRAS, der kommer til at rådgive Lidl igennem hele processen for opførelsen af Lidls nye 11.000 m2 store hovedkontor ved Godsbanen i Aarhus C.

18. september, 2018

Dagligvarekæden Lidl meldte ud tidligere på året, at de vil bygge nyt hovedkontor i Aarhus. Det nye hovedkontor bliver 11.000 m2 stort med et tilhørende p-hus samt en ny konceptbutik – et byggeprojekt, som kræver nogle erfarne rådgivere.

Lidl har valgt arkitektfirmaet LINK til totalrådgiver på projektet, mens NIRAS skal være bygherrerådgiver. Både LINK og NIRAS er kendt for at være blandt Skandinaviens førende virksomheder inden for deres felt af ekspertiser; LINK i kraft af deres arkitektfaglige kompetencer og NIRAS som rådgivende ingeniørvirksomhed. Og nu kan begge virksomheder altså føje byggeriet af Lidls nye hovedkontor, der skal stå færdigt i 2021, til listen over projekter.

”Vi er meget tilfredse med valget af LINK og NIRAS som rådgivere for os. De har stor erfaring inden for blandt andet byggeri, projektering og planlægning og er kendt for at skabe velfungerende og bæredygtige bygninger og arbejdsmiljøer. Alt sammen vigtige parametre i forhold til vores kommende hovedkontor i Aarhus”, siger Mads T. Nielsen, der er udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl.

Holdet er sat

Som totalrådgiver vil LINKS primære opgaver blive at projektere, mens NIRAS vil bistå Lidl med bygherrerådgivning om alle dele af byggeprojektet fra start til slut. En af de større opgaver over det næste års tid bliver at beslutte, hvilken totalentreprenør der skal stå for byggeriet.

Mads T. Nielsen, glæder sig til samarbejdet:

”LINK og NIRAS var også en del af teamet, der var med til at vinde udbuddet om det nye hovedkontor, og vi er sikre på, at også det fremtidige samarbejde med LINK og NIRAS vil skabe et godt resultat”.

Lidls nye hovedkontor

  • Det nye byggeri vil bestå af hovedkontor, dagligvarebutik og parkeringshus
  • Byggeriet vil ligge på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej i Aarhus C
  • Hovedkontoret vil ligge cirka 10 minutters gang fra Aarhus Banegård og Rutebilstation
  • Kontoret bliver på ca. 11.000 m2 og får flere tagterrasser med udsigt over Aarhus
  • Butikken bliver en koncept-butik på ca. 2.500 m2
  • Lidl vil også bygge et parkeringshus med parkeringspladser til både Lidl og de omkringliggende bygninger
  • Hele byggeriet bliver bæredygtighedscertificeret efter DGNB-standarden
  • Det nye hovedkontor forventes at stå færdigt i 2021.

DGNB efter højeste udmærkning

Der er høje forventninger til byggeriet på Godsbanen. Byggeriet skal certificeres efter den anerkendte DGNB-standard, der både fungerer som den valgte certificeringsordning i Danmark og Tyskland. Ikke nok med det så er forventningen, at byggeriet kan certificeres efter den højeste udmærkning platin, hvilket hidtil kun er opnået af to byggerier i Danmark.

"Et så højt certificeringsniveau kræver, at byggeriet scorer højt på alle 182 parametre inden for miljø, økonomi og teknisk kvalitet, der danner grundlaget for DGNB-ordningen. Vi skal tænke helhedsorienteret, således at alle parametre tilgodeses, da der ikke er ”råd” til, at enkelte parametre falder igennem. Der hele skal balancerer," siger projektleder Nicholas Olejas fra NIRAS og fortsætter: 

"Nøgleordet er høj kvalitet for en lav pris. Bæredygtighed kan ikke ”købes” forstået i den forstand, at det er relativt let at proppe en masse tiltag ind i et byggeri. Men hvis disse tiltag fordyrer projektet, så er det ikke bæredygtigt. Bæredygtighed hænger uløselig sammen med økonomi. Opgaven går på at skabe det ekstraordinære byggeri, der er forholdsvist billigt i opførelsen og med en god totaløkonomi.  

For at opnå platin så skal DGNB-principperne lines op fra start. Det er helt centralt at DGNB inddrages tidligt i forløbet, således at DGNB bliver styrende for processen. Styringen skal være stram, og alle skal være indstillet på, at platin har konsekvenser for, hvordan man udformer byggeriet.

Ved at anvende DGNB i udviklingen af byggeriet giver det yderligere projektet mulighed for at arbejde med FN’s verdensmål. DGNB bidrager til 14 ud af de 17 bæredygtighedsmål.

Læs mere om DGNB: Studiehus i Aarhus skal have guld i bæredygtighed

Vil du vide mere?

Lars Nordenhof

Lars Nordenhof

Projektdirektør

Aarhus, Denmark

+45 2019 8791

Se også