Han brænder for effektiv og klimavenlig infrastruktur i hele Skandinavien

Theis Tarp Rasmussen

Forretningschef for infrastruktur og konstitueret leder for NIRAS Norge Theis Tarp Rasmussen er vild med at trække de store linjer. Det gør han så godt, at mange millioner nordmænd kommer hurtigere, sikrere og mere bæredygtigt fra a til b ved hjælp af nye veje og jernbanespor.

At bygge veje og jernbaner kan virke som en opgave med en fast formel. Det er det i princippet også, men formelen er ikke identisk fra land til land. Det ved Theis Tarp Rasmussen, der er forretningschef for infrastruktur i Norge. Han er dansker, men bor og arbejder i Norge, hvor NIRAS siden 2016 har styrket sine aktiviteter med flere store infrastruktur­opgaver og en årlig omsætning på mere end 60 millioner kroner.

Seneste opgave er udvidelse af jernbanen mellem Drammen og Kobbervikdalen, og Theis’ erfaringer er, at vil du bygge jernbaner og veje i Norge, skal du være tilstede.

Anderledes natur og friluftsliv i Norge

Der er selvsagt store forskelle på at bygge infrastruktur i Danmark og i Norge. Landskabet i Norge er blandt andet meget anderledes. Det giver udfordringer.

”Rent projekteringsmæssigt er det specielt topografien herunder at forstå selve det norske landskab, som er udfordrende. Nordmændene bruger også deres natur meget mere aktivt, og du skal tænke eventuelle påvirkninger af friluftslivet ind helt fra starten af projekteringen,” siger forretningschefen.

Motiveret af vækst, der skaber værdi

Fra kontoret i Oslo, der tæller 12 medarbejdere inden for infrastruktur, hvor fire er udstationeret fra Danmark, er Theis motiveret af at udvikle forretningen og se muligheder. Han brænder for vækst, men væksten skal skabe værdi for kunderne og give medarbejderne faglige udfordringer, så de udvikler sig.

Det giver en travl hverdag, men Theis føler sig kun udfordret på tid. Der skal nemlig også være luft i hverdagen til at være en engageret mand og far i familien, der tæller to børn på henholdsvis fire måneder og tre år.

Fagligt udvikler Theis sig gennem at forstå forretningsmekanismer og hele tiden at være kundens bedste rådgiver. Den dygtige og unge forretningschef har haft en stejl karrierekurve. På få år har han tilegnet sig viden og erfaringer, som mange andre vil være flere år om.

Nyder det skandinaviske spænd

På de norske infrastrukturprojekter nyder Theis det skandinaviske spænd ved i de fleste tilfælde at samarbejde med dygtige kollegaer fra både Norge, Danmark og Sverige. Han ser det som en styrke, at NIRAS udvikler sig til en skandinavisk rådgiver fremfor en dansk, da Norge f.eks. har prioriteret mange milliarder til at udvikle og forbedre landets infrastruktur.  

”NIRAS er på en spændende rejse med at udvikle sig til en stor skandinavisk rådgiver, og jeg synes allerede, at vi er kommet langt. Fordelen ved at arbejde på tværs af skandinaviske nabogrænser er, at vi lettere kan trække på hinanden i travle perioder. Udfordringen kan være, at man ikke har de enkelte landes vej- og baneregler helt inde under huden, men så er der flere kollegaer, der er klædt fagligt på til næste opgave,” siger Theis.

Ring, hvis du vil med på holdet

Og Theis vil rigtig gerne have flere dygtige medarbejdere med på sit team.

”Jeg har brug for flere projektledere og fagfolk, der gerne vil arbejde tæt sammen med vores norske kunder. Yderligere vækst er betinget af, at vi er flere medarbejdere på kontoret i Oslo. Ring til mig, hvis du vil være med i vores spændende udvikling,” opfordrer Theis på sit charmerende dansk/norske sprog.

Vil du vide mere?

Theis Tarp Rasmussen

Theis Tarp Rasmussen

Senior Vice President

Oslo, Norway

Uddannet ingeniør i 2009

Ansat i NIRAS siden 2009

Kontakt

Se også