Arrangement

Gratis webinar: Status på akutplanen for BNBO samt afgrænsning af påbudsareal til brugsgrænser

BNBO Webinar

Deltag i dette gratis webinar og bliv klædt godt på til gennemførelse af akutplanen for boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) i 2024.

Adresse: Online

Dato: 02. november 14.00 - 15.00

Pris: Gratis

Arrangør: NIRAS

Arrangementstype: Webinar

Se optagelsen af webinaret

Dette webinar er afholdt. Men du kan se optagelsen af webinaret her.

Beskrivelse

Baggrund

I juni 2023 fremlagde regeringen et forslag til en akutplan for BNBO. Akutplanen er en opfølgning på BNBO-aftalen fra januar 2019, hvor kommunerne efterfølgende har vurderet om en indsats indenfor BNBO er nødvendig, og vandforsyningerne har forsøgt at indgå frivillige aftaler.

Ifølge akutplanen skal kommunerne inden udgangen af 2024 meddele påbud til de lodsejere, hvor indgåelse af frivillige aftaler ikke har været muligt. Lovforslaget kommer i løbet af efteråret. Påbudsprocessen bliver ganske kort og presset i efteråret 2024, og der er stadig mange spørgsmål og dilemmaer forud herfor. Mens vi venter på Miljøministerens udkast til loven, er det vigtigt, at vi i branchen deler viden, så vi på bedste vis kan præge den endelig lovgivning og klæde hinanden godt på til den efterfølgende implementering af grundvandsbeskyttelse, der giver mest mulig værdi.

Webinar#1: Status på akutplanen samt afgrænsning af påbudsareal til brugsgrænser

Ud over en status på akutplanen har dette webinar et særligt fokus på vigtigheden af - og de juridiske muligheder for - at tilpasse påbudsarealet til brugsgrænser, som ofte strækker sig ud over BNBO. Gennem eksempler gennemgår vi erfaringer fra indgåede aftaler, herunder lodsejeres ønsker og kommunale overvejelser.

Webinar serie

Over vinteren afholder NIRAS i samarbejde med eksterne aktører en række webinarer, som sætter fokus på forskellige dele af det kommende arbejde med akutplanen for BNBO. Dette er webinar#1 i serien.

De øvrige planlagte webinarer i rækken omhandler bl.a. følgende emner: Erstatningsfastsættelse, taksation, proportionalitet, grundvandsparker, påbudsprocessen og tilsyn med dyrkningsaftaler. Endeligt program og tidspunkt offentliggøres løbende.

Indlæg

  • Den kommende akutplan for BNBO: Lone Kildal Møller, NIRAS.
  • Behov for tilpasning af arealafgrænsningen: Freja Klit Søndergaard, NIRAS.
  • De juridiske muligheder for tilpasning af arealet ved et påbud: Jens Flensborg og Kristoffer Juul Bertelsen, Codex Law.
  • Tilpasning til brugsgrænser i Favrskov Kommune: Jacob Skødt Jensen, Favrskov Kommune.

Praktisk

  • Tilmeld dig det gratis webinar via formularen herunder.
  • Webinaret afholdes online på Demio (ingen app installation nødvendig) torsdag den 2. november 2023 kl. 14-15
  • Webinaret er målrettet medarbejdere i vandforsyninger og kommuner, som arbejder med planlægning og gennemførelse af grundvandsbeskyttelse.

Vil du vide mere?

Lone Kildal Møller

Lone Kildal Møller

Rådgiver

Aarhus, Denmark

+45 5339 7123

Freja Klit Søndergaard

Freja Klit Søndergaard

Rådgiver

Aarhus, Denmark

+45 6025 4942

Christian Thirup

Christian Thirup

Ekspertisechef

Aarhus, Denmark

+45 2045 8860

Se også: