Walney Windfarm Construction Ns 04548 Min

Vindenergi

Med spidskompetencer inden for projektudvikling, miljøvurdering, design og bygherrerådgivning til vindmølleparker har NIRAS 30 års erfaring i udbygning af vindenergi.

Langs kyster over hele Nordeuropa står der havmølleparker, som NIRAS har bidraget til, og med nye projekter i Asien og USA er vi med til styrke den grønne energi i nye verdensdele.

NIRAS har leveret rådgivning inden for vindenergi i mere end 30 år, og vi har bred ekspertise og erfaring med planlægning, konstruktion, drift og nedlukning af onshore og offshore vindmølleparker verden over.

Vi hjælper kunder med at realisere potentialet i havvind i kraft af vores tværfaglige miljø- og ingeniørrådgivning. Vi har omfattende intern teknisk kapacitet, som omfatter ekspertise inden for følgende områder:

 • Bygherrerådgivning: projektudvikling, udbud, planlægning, review af detailed design, feasibility-studier, detailprojektering og tilsyn i konstruktionsfasen

 • Fysisk miljø

 • Geotekniske beregninger til fundamenter

 • Anlægs- og konstruktionsteknik

 • Fysisk marine planlægning

 • Biologisk miljø

 • VVM-redegørelser og miljøvurderinger

 • Vindressourcevurdering

 • Økonomisk optimering og forbedring af forsyningskæden

 • Træning af fagpersonel – herunder Health, Safety and Environment

 • Tilladelser og samtykke

 • Tæt samarbejde med kommuner og lokalsamfund om at sikre opbakning

 • Rådgivning til udenlandske developere om etablering i nye markeder

 • Bæredygtig nedtagning af ældre havmølleparker fra projektudvikling til dekommissionering

Projektudvikling

Vi er erfarne projektledere med ekspertise i udvikling og styring af budgetter og arbejdsplaner, og med omfattende erfaring i at arbejde som en del af komplekse teams. Risikostyring er kernen i vores tilgang, og vi bruger vores egne erfaringer og procedurer til at identificere, evaluere og styre risici for projektleverance og miljøet, samt ikke mindst for sundheden og sikkerheden for de involverede i projektet.

Sådan støtter vi den grønne energiomstilling inden for havvind

Miljøekspertise

NIRAS har international erfaring med VVM-redegørelser og miljø- og social konsekvensvurdering ledelse. Vores team af interne eksperter har stor erfaring inden for biologiske og fysiske havmiljø. Vores tekniske eksperter giver også specialistinput til VVM, der administreres internt af kunder eller af andre. Vi har en enestående succeshistorik, og vores arbejde har ført til eller bidraget til vurderingen af ​​nogle af de største havvindprojekter, som hidtil er blevet ført ud i livet.

Tilladelser og samtykker

NIRAS har årtiers erfaring med at definere og opnå de tilladelser og samtykker, der kræves for at opføre og drive havvindmølleparker og den tilhørende infrastruktur. Vi arbejder tæt sammen med kunderne for at sikre, at alle betingelser knyttet til tilladelser og samtykker er så rimelige, proportionelle og relevante som muligt. Når de nødvendige tilladelser og samtykker er opnået, hjælper vi vores kunder med at løse eventuelle betingelser, herunder med effektiv overvågning og monitorering.

Ingeniørtjenester

Vi leverer kontrakt- og pakkestyringsydelser til vores kunder, samt teknisk overvågning på stedet under kabel-, fundament- og WTG-installations- og idriftsættelsesfaser. Vores erfarne ingeniører yder teknisk assistance inden for områder som kvalitetsstyring, dokumentgennemgang, grænsefladestyring, sundhed og sikkerhed og miljøstyring. Inden for design kan vi trække på en omfattende intern ekspertise inden for hydrodynamik, geoteknik og konstruktionsteknik. Ved at bruge vores omfattende erfaring og innovative tilgange kan vi identificere den bedste funderingstype til et bestemt sted og formål.

Havnefaciliteter

NIRAS har et team dedikeret til maritime og onshore-strukturer. Det består af eksperter i udarbejdelse af masterplaner, design og konstruktioner af generelle marine- og havnefaciliteter. Vi har specifik erfaring med planlægning og design af de havnefaciliteter, der kræves for at understøtte fremstilling, konstruktionsimplementering og landbaseret support af drift og vedligeholdelse.

Vil du vide mere?

Tim Norman

Tim Norman

Vice President, Environment International

Ascot, United Kingdom

Thor Ugelvig Petersen

Thor Ugelvig Petersen

Forretningsdirektør

Allerød, Denmark

Se også: