Projekt

Miljøredegørelse for La Gan 3,5 GW havvindmøllepark i Vietnam

Offshore Windmills

NIRAS er blevet tildelt en multimillionkontrakt i USD til udførelsen af en Redegørelse for Miljømæssige og Sociale Virkninger (ESIA) af den 3,5GW store La Gan havvindmøllepark i Binh Thuan provinsen i Vietnam.

16. november, 2020
 • Sektor: Energi
 • Lande: Vietnam
 • Klient: Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), Asiapetro og Novasia

La Gan projektet i den sydlige del af Vietnam bliver udført i samarbejde mellem Copenhagen Infrastructure Partnes (CIP), Asiapetro og Novasia, og det vil blive en af de første store havvindmølleparker i Vietnam.

NIRAS vil arbejde tæt sammen med adskillige vietnamesiske underrådgivere på at levere redegørelsen og de tilhørende undersøgelser. Disse omfatter Power Engineering Consulting JSC. No. 3 (PECC3), Vietnam Petroleum Institute - Center for Petroleum Safety and Environment (VPI-CPSE), Wild Tour & Research Service Co., LTD (Bird Vietnam), og Center of Help for Indigenous Value Promotion and Sustainable Environment (CHIASE).

3 GW

vil blive kapaciteten for La Gan offshore vindpark i Vietnam.omotion and Sustainable Environment (CHIASE).

“NIRAS er ekstremt stolt af at være blevet valgt som rådgiver for de miljømæssige og sociale virkninger på et banebrydende projekt i et dynamisk nyt marked, og dertil valgt af et konsortium, der inkluderer en af verdens førende udviklere af offshore vind,” siger Tim Norman, direktør i NIRAS.

NIRAS har omfattende global erfaring med at foretage rådgivning og udarbejde redegørelse vedrørende de miljømæssige og sociale virkninger ved offshore vind og havvindmøllepark. NIRAS har været involveret i industrien, siden den første havvindmøllepark blev udviklet i Vindeby i Danmark i 1991.

Stort potentiale for offshore vindenergi i Vietnam

Vietnam har et stort potentiale, når det kommer til offshore vindenergi. Undersøgelser fra samarbejdet mellem Energistyrelsen i Danmark og den Vietnamesiske styrelse for Elektricitet og Vedvarende Energi (EREA) viser, at Vietnam har potentiale til at producere 160 GW fra offshore vind.

Særligt de områder, hvor der ikke er særlig mange anvendelige landområder, eller hvor vindhastigheden på land ikke er høj nok, kan havvindmøller give adgang til en ren, vedvarende og pålidelig elektricitetskilde.

Når havvindmølleparken er fuldt driftsklar, vil La Gan levere ren energi til et betragteligt antal vietnamesiske husholdninger og virksomheder.

Vietnam Fishing Boat 4359041 1280

NIRAS vil sikre en minimal miljø- og samfundsmæssig påvirkning

NIRAS’ rolle er at sikre, at havvindmøllepark bliver bygget det rigtige sted, og at sikre minimale påvirkninger af miljøet og lokalsamfundene, så der i sidste ende bliver leveret ren, vedvarende og stabil energi til befolkningen i Binh Thuan.

Denne analytiske proces inkluderer alt fra vandanalyser til observation af planter og dyr med undervandskameraer, der skal filme havmåger, delfiner og hvaler. Herudover skal der også analyseres på geofysiske data for at undersøge undersøisk arkæologi og kulturel arv.

Ligeså vil NIRAS også undersøge marine trafikdata og eksisterende sejladsruter, samt være i kontakt med fiskerisamfundene for at opnå en forståelse af deres brug af havet.

I processen vil omfattende kompetencer og ekspertise blive delt med vietnamesiske virksomheder, som vil opnå vigtig viden om Binh Thuan kysten, samt lære om offshore vind, hvilket vil give disse virksomheder mulighed for at udvikle og opretholde fremtidige offshore vindprojekter i Vietnam.

”På tværs af vores globale portefølje går vi efter at udføre Redegørelser for Miljømæssige og Sociale Virkninger til den højeste internationale standard, selv når de er højere end den lokale standard. Vi er engagerede i at støtte de lokale leverandører, samt bygge miljøvenlige vindmølleparker, som fremmer velfærd, levevilkår og bæredygtighed i lokalsamfundene,” fortæller Michael Hannibal, partner hos CIP.

Omfattende miljøanalyser

Som det første skridt i Redegørelsen for Miljømæssige og Sociale Virkninger vil NIRAS sammen med vores underrådgivere foretage omfattende undersøgelser og analyser af de eksisterende miljøforhold og undersøge, hvordan havvindmølleparkens område i øjeblikket bruges af lokalsamfundet.

Data vil blive indsamlet fra diverse kilder, som blandt andet inkluderer lokale og internationale databaser.

Onshore- og offshore feltundersøgelser vil blive udført i de områder, hvor informationen enten er for gammel eller utilstrækkelig. Sådanne områdemålinger udføres normalt over en 12-måneders periode.

Dolphin Ocean Waves Jump Pxfuelcom

En række af NIRAS’ aktiviteter under La Gan Offshore Vind Projektet

Nedenstående er nogle af de aktiviteter, som NIRAS skal udføre ved La Gan Offshore havvindmølleprojektet. Disse emner vil blive undersøgt ved hjælp af lokale dedikererede eksperter i samarbejde med internationalt anerkendte eksperter inden for diverse fagligheder. Der vil blive lagt særligt fokus på de arter og habitater, der har international betydning.

 • Prøvetagning af havbund og vand med traditionelle metoder og de nyeste undervandskameraer for at kortlægge plante- og dyreliv samt deres miljø.
 • Kortlægning af antallet af havfugle, hvaler og delfiner og deres adfærd.
 • Kortlægning af kyst- og landbaserede planter og dyr.
 • Analyse af geofysisk data (via billeder af havbunden) for at undersøge undersøisk arkæologi og kulturel arv.
 • Analyse af marinetrafikdata og eksisterende sejlruter.
 • Interaktion med fiskerlokalsamfundene for at forstå, hvor og hvordan de bruger de lokale havområder.
 • Interaktion med det bredere samfund med særligt fokus på sårbare grupper
 • 3D design modellering for at demonstrere, hvordan vindmølleparken vil se ud fra kysten og andre vinkler.

Analysen og anbefalingerne vil blive undersøgt af den vietnamesiske regering og investorer for at sikre, at projektets påvirkning er minimeret.

Vil du vide mere?

Tim Norman

Tim Norman

UK Country Director

Cambridge, United Kingdom

Nicholas Peter Corne

Nicholas Peter Corne

Regional Director for Environment (APAC)

Taipei, Taiwan

Se også: