Computer with SDG logo
IT-værktøjet SDG Measure hjælper bygherre med konkrete bud på, hvordan byggeriet kan bidrage til FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Effekten af de løsninger, du vælger, kan du måle undervejs i processen og dokumentere i rapporter.

SDG Measure

Få bæredygtigt byggeri med SDG Measure

Hvordan bygger du mest bæredygtigt? Med SDG Measure hjælper vi dig hele vejen fra gode hensigter til konkrete løsninger.

Med værktøjet SDG Measure kan vi hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du bygger mest bæredygtigt.

Værktøjet kan måle på alle mulige parametre og finde frem til, hvordan for eksempel solceller, træ eller genbrugsmaterialer påvirker byggeriets bæredygtighed.

Med værktøjet hjælper vi dig med at oversætte verdensmål til den kontekst, dit byggeri indgår i, og gøre bæredygtigheden målbar.

Ifølge NIRAS’ bæredygtighedsspecialister inden for byggeri kan man relatere 11 af de 17 verdensmål til byggeprojekter, og specialisterne anbefaler, at man prioriterer tre til fem mål, som kan give den største effekt i forhold til byggeriets bæredygtighedsmål.

Byggeriets livscyklus

SDG Measure forholder sig til hele byggeriets livscyklus. Det vil sige lige fra at indvinde materialer til at planlægge, udføre, drifte og hvad der skal ske, når byggeriet ender sin levetid.

Med SDG Measure kan du måle i hvilken fase af byggeriet, de enkelte mål slår igennem. Er det i forbindelse med driften i forhold til energiforbruget og indeklimaet? Eller er det efter endt levetid? - fordi man har tænkt i, hvordan man kan genbruge materialerne eller nedbryde dem på en bæredygtig måde.

Læs mere

Verdensmålene er en løftestang til at stille ambitiøse krav i byggeriet

Nyt bæredygtigt multihus i genbrugsmaterialer i Ørestad Nord

NIRAS bringer verdensmål ned i øjenhøjde (link til artikel i DAGENS BYGGERI)