Projekt

Panum-komplekset på Københavns Universitet er ’state of the art’

The Marsk Tower Panum Seen From Below

Et forskertårn af kobber på 75 meter lægger overliggeren for moderne laboratoriebyggeri.

14. marts, 2017
  • SDG: #3, #12
  • Sektor: Byggeri
  • Lande: Danmark
  • Donor: A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål
  • Klient: Københavns Universite
  • Tid: 2012-2017

Udsigten fra den nye 16 etager høje Mærsk Tårn i Panum-komplekset er nok en af de bedste i København, da den byder på et vue over København.

Det kobberbeklædte, buede, nærmest trekantede højhus – i folkemunde kaldet ’Forskertårnet’ – er en udbygning af Københavns Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Det 75 meter høje forskertårn, der er hjemsted for både internationale forskere og medicinstuderende, er omkranset af fem lave bygninger i to etager, der bl.a. rummer en stor velkomsthal, auditorier, en kantine og undervisningslokaler.

Udnytter dagslys og solindfald

Den buede facade af kobber er ikke kun et udtryk for æstetik, men udnytter både dagslys og solindfald optimalt. Endvidere reducerer facadens krumning og beton fremspring de turbulensvinde, der altid opstår omkring et højhus.

Arbejdsmiljø

NIRAS koordinerede arbejdsmiljø, sikkerhed og sundhed både i forbindelse med projekteringsfasen og nedrivning, og da man byggede det nye laboratoriebyggeri.

Donation

A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål donerede 725 mio. kr. – hvoraf 125 mio. kr. gik til inventar.

Vil du vide mere?

Anders Kirk Christoffersen

Anders Kirk Christoffersen

Forretningsdirektør

Allerød, Denmark

+45 2048 4750

Se også