Projekt

CleverMaps Biodiversity - få meningsfulde ladepauser med fokus på biodiversitet

Clever Biodiversity

For at finde frem til de mest optimale placeringer for fremtidige ladestandere, bruger Clever WebGIS platformen KortInfo, der er udviklet i samarbejde med NIRAS.

6. november, 2023
  • Sektor: Miljø, Data & Digitalisering

I dette projekt er WebGIS-platformen udvidet, så den indeholder offentligt tilgængelige data om natur og biodiversitet. Derudover er der tilføjet redigerbare temaer, som gør det muligt for Clever at registrere, planlægge og dokumentere konflikter, synergier og tiltag, der kan sikre og fremme biodiversitet i forbindelse med eksisterende og fremtidige projekter.

NIRAS har testet anvendelse og dokumenteret hvordan værktøjet kan bruges til at planlægge en kommende lynladestation for Clever. I den forbindelse har NIRAS´ naturmedarbejder udført en feltgennemgang, hvor eksisterende arealer med betydning for biodiversiteten er kortlagt på arealet. Samtidig er der fremlagt forslag til forbedringer, der kan gavne natur og biodiversitet i og omkring området. På det aktuelle site var levesteder for markfirben særligt i fokus. Alle oplysningerne er registreret på den nye platform, så de vil være til rådighed fremover.

Undgår negative påvirkninger på biodiversiteten

Det nye værktøj giver mulighed for, at Clever kan undgå negative påvirkninger på eksisterende naturværdier og samtidig arbejde med forbedringer af naturen på egne arealer, som tager udgangspunkt i de værdier, som findes i forvejen i nærområdet.

Clever forventer at kunne anvende WebGIS-platformen som grundlag for fremtidig afrapportering af virksomhedens negative og positive påvirkninger på biodiversitet. Sådanne afrapporteringer bliver fremover et krav for mange virksomheder, på baggrund af CSRD-direktivet fra 2022.

Biodiversitet kan skabe mere meningsfulde ladepauser

Viden om eksisterende naturværdier, samt etableringer af ny natur kan også kombineres med rekreative muligheder. Dette vil skabe god basis for formidling af Clevers naturtiltag til Clevers kunder. På den måde kan en opladning hos Clever blive til en meningsfuld pause, hvor flere mennesker samtidig kan lære om biodiversitet. Desuden peger forskningen på, at eksponering til natur kan øge vores fokus (Atention Restoration Theory), hvilket må ses som en fordel for trafiksikker­heden. Clevers kunder kan altså genoplade deres egne batterier, mens bilen står til opladning.

"Vi glæder os til at anvende CleverMaps-Biodiversity fremover til at fremme natur og biodiversitet i vores projekter. Hos Clever søger vi for at oplade kundernes el-biler; med natur omkring vores lynlade-punkter kan vi samtidig hjælpe med at oplade kundernes egne batterier.", fortæller projektleder ved Clever Signe Bech. 

Vil du vide mere?

Martin Hesselsøe

Martin Hesselsøe

Markedschef (Natur & Biodiversitet)

Aalborg, Denmark

+45 4097 9503

Magnus Andreas Jakobsen

Magnus Andreas Jakobsen

Konsulent

Allerød, Denmark

+45 5339 7139

Rasmus Attrup Bille

Rasmus Attrup Bille

Rådgiver

Aarhus, Denmark

+45 2753 2564

Søren Zebitz Nielsen

Søren Zebitz Nielsen

Chief Geospatial Consultant

Allerød, Denmark

+45 4299 0365

Se også: