Verdenspris for integreret udvikling

World Prize For Integrated Development

NIRAS sponsorerer Verdensprisen for integreret udvikling (World Prize for Integrated Development), som er en anerkendelse for fremragende arbejde inden for international udvikling. Prisen uddeles til en person eller organisation, der eksemplificerer ekstraordinært arbejde med en integreret tilgang til international udvikling. Det betyder, at prisen roser arbejde, der anerkender behovet for at sikre livets grundlæggende nødvendigheder såsom adgang til rent drikkevand, varme, uddannelse, sundhedspleje og hygiejne. 

Integreret tilgang kan eksempelvis udgøre forskning, uddannelse og kommunikation på tværs af alle relevante områder. Prisen er åben for alle nominerede personer eller organisationer over hele verden, der opfylder kriterierne – med undtagelse af NIRAS' egne medarbejdere. 

Med fokus på international udvikling er prisen orienteret mod mindre udviklede regioner i verden. Prisen på 20.000 Euro uddeles til vinderen, som vælges af et internationalt udvælgelsespanel med stor erfaring inden for integreret udvikling og discipliner som landbrug, kulturel respekt, uddannelse, teknik, sundhed og udviklingsforskning. 

I 2018 blev prisen tildelt Graça Machel fra Mozambique for hendes imponerende resultater i arbejdet med social retfærdighed og utrætteligt arbejde på vegne af kvinder og børn. Machel er især anerkendt for sin ledelse af Graça Machel Trust, en panafrikanske fortalerorganisation med fokus på børns sundhed og ernæring, uddannelse, kvinders økonomiske og finansielle indflydelse, lederskab og god regeringsførelse. 

Læs også