Projekt
Med programmet SmartInspect kan medarbejderne på Tårnby Vandværk registrere alle informationer om vandværkets tilstand med tablet’en direkte på stedet. Det sparer tid.
- Sektor: Vand
- Lande: Danmark
- Klient: Tårnby Forsyning
Når du åbner for vandhanen og fylder et glas, skal drikkevandet altid være rent. Derfor skal vandværker løbende dokumentere sikkert og rent drikkevand (DDS) – i Tårnby inspicerer medarbejderne vandværket med programmet SmartInspect på en tablet, som har erstattet tidligere tiders kruseduller på papir og tunge ringbind.
Med tablet’en i hånden kan inspektøren registrere, om skyllevandspumpen, kompressoren eller sandfiltret fungerer, som de skal. Fluebenet sættes direkte i programmet på stedet, og derfor spares tid med at overføre og arkivere informationerne. Med SmartInspect kan de nyeste oplysninger om vandværket altid hives frem på et øjeblik.
Rustpletter og bænkebidere registreres
SmartInspect kan bruges til mere end at registrere de lovpligtige elementer i forhold til rent og sikkert drikkevand. Programmet er fleksibelt opbygget, så brugeren nemt selv kan designe nye formularer efter behov. På Tårnby Vandværk bruges SmartInspect til at registrere alt fra rustpletters størrelse til bænkebidere i samlebrønden, hvor rørene fra Tårnby Forsynings ti vandboringer samles.
På den måde giver SmartInspect et aktuelt overblik over vandværkets tilstand, og det er praktisk i forhold til planlægningen af, hvornår maskiner og materialer har brug for en kærlig hånd.
Ved et hvert form for tilsyn er SmartInspect et nyttigt værktøj – hver registrering bliver stedfæstet ved hjælp af GPS, og oplysningerne kan nemt trækkes ud som en rapport. Ud over Tårnby Forsyning bruger NIRAS selv programmet til blandt andet at holde tilsyn med Forsvaret bygninger.
Forskellen på papir og SmartInspect er, at registreringen sker direkte på stedet. Det sparer en del tid.
Bjarne Andersen, driftsleder, Tårnby Forsyning
Aalborgs indbyggere undgår besværlige print
- Hvis en fortovscafé i Aalborg vil ansøge om spiritusbevilling, har ansøgeren indtil nu skullet gennem en længere procedure: finde et ansøgningsskema på kommunens hjemmeside, printe ud, udfylde i hånden, scanne ind og sende tilbage til kommunen. Den proces skal lettes.
- I øjeblikket kører Aalborg Kommune et pilotprojekt, hvor indbyggerne gennem programmet SmartInspect kan udfylde ansøgninger direkte på kommunens hjemmeside.
- NIRAS har udviklet programmet SmartInspect.