business academy building seen from outside
Erhvervsakademiet Lillebælt blev i 2017 hædret som et af de bedste og smukkeste nye byggerier i Odense.

Erhvervsakademiet Lillebælt

Fra automatfabrik til campus

Om- og nybygningen på en gammel fabriksgrund i Odense resulterede i Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL), der har samlet seks forskellige lokaliteter i byen på et sted.

Ombygningen af Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL) betød, at skolen kunne samle uddannelser, der tidligere var fordelt på seks forskellige lokaliteter centralt i Odense.

Til formålet købte EAL den 40.000 m2 store grund, der tidligere husede Wittenborgs Automatfabrikker. Man bevarede ca. 8.000 m2 af den eksisterende bygningsmasse og byggede dem om, og rev de resterende bygninger ned for at skabe plads til ca. 15.000 m2 nybyggeri på grunden.

Enggaard har var totalentreprenør og NIRAS bygherrerådgiverpå opgaven, som Odense Kommune i 2017 hædrede som en af kommunens bedste og smukkeste byggeprojekter.

Gode rammer for både studerende og naboer

I designet lagde NIRAS vægt på at skabe rummelige, lyse og dynamiske lokaler inde og attraktive grønne områder ude, som lægger op til hygge og sociale stunder mellem såvel studerende som naboer i området.

Samtidig var det en del af projektets vision at inddrage de studerende i processerne omkring byggeriet og derved få et værdiskabende samarbejde mellem entreprenøren og dets rådgivere og de studerende og lærere på EAL.

En grøn kile forbinder campus med centrum

Du ankommer til campussen via en grøn kile, der både tjener et rekreativt formål for de studerende og fungerer som et bindeled mellem Odense Banegård og havn for lokale og turister.

Fra ankomsthallen er det nemt at orientere sig takket været et stort, åbent og samlende atrium med et dynamisk udtryk, som man har skabt gennem etagernes former og niveauer. Akademiet har rummelige bygninger og lokaler med gode lysforhold og visuel komfort, og studielounges i flere niveauer binder bygningerne sammen.

Genbrug af fabrikshaller

De tidligere fabrikshaller er bl.a. udnyttet til et multimedie-space med green room, en offentligt tilgængelig udstillingszone, arbejdspladser og workshop-zoner.

Det lærende byggeri

Hele byggeriet var undervejs en platform for læring, hvor de studerende deltog i inspektioner på byggepladsen, projekteringsmøder og projektbørs, fik indblik i totalentreprenørens løbende hovedtidsplan og hjalp med at kommunikere processerne til offentligheden.

Byggeriet stod færdigt i 2016.