Map of Esbjerg harbour with different data
Første etape er skudt i gang for Esbjerg Strand, der bliver fremtidens erhvervs- og fritidsområde.

Byggemodning af Esbjerg Strand

Esbjergenser får ny havn til ny fremtid

For Esbjerg Kommune projekterer og byggemodner NIRAS alle de marineanlæg, der skal udvikle den nordlige del af Esbjerg Havn til en attraktiv marina.

Esbjerggenserne har noget at glæde sig til.

Esbjerg Kommune udvikler den nordligste del af Esbjerg Havn til ’Den rekreative havn’ med lystbådehavn, maritime funktioner, grønne områder, badeanlæg, domiciler for havnerelaterede virksomheder og offentlig og privat service.

NIRAS er totalrådgiver for Esbjerg Kommune i forhold til projektering, udbud og udførelse af første fase i etape 1 af udbygningen, som består af inddæmning af området, højvandsport, forhavn, havnetorv, lystbådehavn, ny havneø med tilhørende broforbindelser samt veje og stianlæg.

Læs mere om havneanlæg her.

Et multidisciplinært projekt

Arbejdet er multidisciplinært og byder på samarbejder mellem eksperter i geoteknik, vandbygning, hydraulik, broer, anlæg, veje, miljø, myndighedsbehandling og forsyninger og stiller derfor store krav til det tværfaglige samarbejde gennem hele projektforløbet.

Gennem de forskellige projektfaser er der et tæt samarbejde mellem NIRAS og Esbjerg Kommune om at tilpasse projektet til Esbjerg Kommunes krav og ønsker under hensyn til den bevilgede anlægsøkonomi.

Fra blød bund i havnen til vejbroer

NIRAS blev valgt som rådgiver til projektet takket været en rød tråd i projektet til, hvordan man ville udføre opgaven lige fra at takle havnens meget bløde bund til at udføre to vejbroer.