Nyhed

Vanvittig effektiv genvej til vidensløft for vandløbsfolk

4

Mange kommuners medarbejdere på området for vandløbsadministration river én dag ud af kalenderen årligt for at holde sig opdateret på den seneste nye viden. NIRAS’ kurser giver nemlig en hurtig og brugbar opdatering af viden med afsæt i konkrete sager.

20. august, 2018

Vandløbsmedarbejdere fra en lang række kommuner modtog sidste efterår en koncentreret, faglig vitaminpille. Det skete på NIRAS’ en-dags-kurser for vandløbs-, natur- og spildevandsmedarbejdere, som til dagligt arbejder i kommunerne med sagsbehandling efter vandløbsloven.

Rækken af kurser gentages efter at have kørt flere år i træk med stor tilslutning fra kommunernes fagfolk i såvel det jyske samt på Sjælland. Én af deres udfordringer i det daglige er typisk, at sagerne inden for vandløbsadministration er meget forskellige. Det gør det svært at opbygge en basiserfaring, der kan bruges på de fleste sager, fortæller Liane Sommer, der er seniorspecialist i NIRAS og underviser på kurset.

”Formålet med kurserne er at lave vidensdeling. Vi tager nogle helt konkrete vandløbssager samt erfaringer fra kursisterne og fortæller om lovgivningens konkrete anvendelse og muligheder på området. Når deltagerne tager hjem om eftermiddagen, er de bedre klædt på til at håndtere sagerne, når de kommer tilbage på deres arbejde i kommunerne,” siger Liane Sommer, der er én af landets absolut største kapaciteter på området for vandløbsadministration.

Opdateret viden på én dag

Kurserne fokuserer desuden på, hvordan man tænker på tværs af fag, og dermed undgår at strande i faglige siloer ude i kommunerne. Et af formålene er nemlig at tilbyde viden om, hvordan kommunale vandløbsfolk sagsbehandler i spændfeltet mellem vandløbsloven og anden lovgivning.

Men kurserne er også en effektiv måde for fagspecialisterne at holde deres viden ajour.

”Grunden til, at kurserne plejer at være en succes, er, at de tilbyder kommunernes travle medarbejdere én hurtig, konkret og brugbar opdatering af viden og klagenævnspraksis på området. Når de hiver denne ene dag ud af kalenderen, ved de, at deres faglige viden om det seneste nye på området er opdateret,” siger Liane Sommer.

Sådan undgår vandløbsfolkene selv at skulle bruge lang tid på at lede efter informationerne, de skal bruge, men får dem i stedet serveret samtidig med, at de kan sparre og netværke med kollegaer fra andre kommuner og få input med hjem på deres egen konkrete sag.

Vil du vide mere?

Liane Sommer

Liane Sommer

Seniorspecialist

Næstved, Denmark

+45 4810 5761

Se også