Nyhed

Undervisningskoncept sikrer NIRAS den digitale BIM-førertrøje

35 digitale specialister har lige været på skolebænken. Et NIRAS-udviklet BIM-setup – med understøttende Lean-principper – giver store byggeprojekter som Rigshospitalets nye børnehospital ’BørneRiget’ mere effektive arbejdsprocesser, bedre datastruktur og kvalitet.

5. juli, 2018

Store, ikoniske byggeprojekter som Rigshospitalets nye børnehospital BørneRiget, Levantkajen i Københavns Nordhavn og DTU Campus kræver de ypperste kompetencer inden for computerbaseret 3D-teknologi, når ingeniører og konstruktører projekterer, opfører og drifter bygninger og anlægsarbejder.

Når digitale værktøjer som BIM – Building Information Modelling – skal løftes til et højere niveau, er det medarbejderne, som er drivkraften.

”Uden dem er digitale løsninger og smarte teknologier værdiløse,” siger BIM-chef i NIRAS Jette Bakgaard Stolberg.

Derfor har NIRAS netop gennemført et kompetenceløft, hvor 35 digitale specialister har været igennem et firemåneders forløb med en afsluttende workshop, hvor forskellige moduler med blandt andet Lean-principper har klædt dem på til rollen som BIM-specialister på NIRAS’ projekter.

Uddanner alle i et projektteam før projektstart

”I NIRAS tror vi på, at en just in time-læring er den mest effektive og værdiskabende måde at indføre digitale værktøjer. Det betyder, at vi uddanner alle i et projektteam før projektstart, således at de kan løfte den digitale opgave hele vejen fra start til slut. Dette er nu muligt med de 35 nyuddannede BIM-entusiaster, som blandt andet skal hjælpe med den opgave,” siger BIM-chef i NIRAS Salman Pey. 

Høster de digitale fordele

"Kompetenceløftet er et strategisk valg, og uddannelsen af de 35 BIM-specialister sikrer, at vi høster nogle af de mange fordele, det digitale byggeri byder på,” siger koncerndirektør for Byggeri i NIRAS Mads Søndergaard.

Vil du vide mere?

Jette Bakgaard Stolberg

Jette Bakgaard Stolberg

Ekspertisechef BIM/IKT

Allerød, Denmark

+45 4810 4674

Se også