Nyhed

Statens Serum Institut frysebygning er finalist til Building Awards Procesprisen

IMG 2296 2

NIRAS var rådgiver på en frysebygning til COVID-19 vacciner, der nu er finalist til årets Building Awards for projektets helt særegne proces. Byggeriet blev nemlig opført under meget usædvanlige forhold, hvor hastigheden forskubbede de velkendte arbejdsgange.

8. september, 2023

Det skete i de dage, at hele landet lukkede ned og alle blev hjemme, fordi en virus hærgede i verden - og så kender vi alle sammen resten af fortællingen. Men faktisk skete der også under COVID-19 noget, der ikke blev talt særligt meget om. En af de ting er den ekstraordinære indsats, som blandt andre NIRAS bidrog til, da SSI i al hast opførte et højt sikret vaccinelager til landets mange COVID-19 vacciner.

”Det var en helt særlig proces, hvor alle involverede tog ja-hatten på og lod firmakasketterne blive derhjemme,” fortæller Flemming Lund Pedersen, der var projektansvarlig i NIRAS.

Kølelageret skulle nemlig udarbejdes under et usædvanligt stort tidspres, der betød, at gnidningsfrit samarbejde var helt afgørende. Den normale opførelsestid for et tilsvarende, teknisk tungt projekt anslås til at være ca. 2 år, men dette projekt tog kun 4,5 måneder.

Den akutte byggesag medførte et stort fokus på flow, og der gik under en uge fra beslutningen om at opføre til den første entreprenør startede arbejdet.

”Det er et af de projekter, jeg aldrig glemmer”

Brian Mortensen

”Det er et af de projekter, jeg aldrig glemmer,” siger projektleder Brian Mortensen og understreger, at han tager mange gode erfaringer med sig videre og fortsat er stolt af den arbejdsindsats, der blev ydet i NIRAS.

Building Awards kulminerer den 9. november med et stort awardshow på Moltkes Palæ I København, hvor journalist og tv-vært Cecilie Beck er konferencier. I NIRAS er vi især spændte på udfaldet det tætte kapløb om årets procespris.  

Vil du vide mere?

Brian Mortensen

Brian Mortensen

Afdelingschef

Allerød, Denmark

+45 4299 0357

Flemming Lund Pedersen

Flemming Lund Pedersen

Projektchef

Allerød, Denmark

+45 4810 4493

Se også: