Nyhed

Frysebygning vinder Building Awards Procespris 2023

Procesprisen

NIRAS var rådgiver på en frysebygning til COVID-19 vacciner, der nu vinder procesprisen til årets Building Awards for projektets helt særegne proces. Byggeriet blev nemlig opført under meget usædvanlige forhold, hvor hastigheden forskubbede de velkendte arbejdsgange.

10. november, 2023

Det skete i de dage, at hele landet lukkede ned og alle blev hjemme, fordi en virus hærgede i verden - og så kender vi alle sammen resten af fortællingen. Men faktisk skete der også under COVID-19 noget, der ikke blev talt særligt meget om. En af de ting er den ekstraordinære indsats, som blandt andre NIRAS bidrog til, da Statens Serum Institut (SSI) i al hast opførte et højt sikret vaccinelager til landets mange COVID-19 vacciner.

”Det var en helt særlig proces, hvor alle involverede tog ja-hatten på og lod firmakasketterne blive derhjemme,” fortæller Flemming Lund Pedersen, der var projektansvarlig i NIRAS.

Kølelageret skulle nemlig udarbejdes under et usædvanligt stort tidspres, der betød, at gnidningsfrit samarbejde var helt afgørende. Den normale opførelsestid for et tilsvarende, teknisk tungt projekt anslås til at være ca. 2 år, men dette projekt tog kun 4,5 måneder.

Den akutte byggesag medførte et stort fokus på flow, og der gik under en uge fra beslutningen om at opføre til den første entreprenør startede arbejdet.

”Det er et af de projekter, jeg aldrig glemmer”

Brian Mortensen

”Det er et af de projekter, jeg aldrig glemmer,” siger projektleder Brian Mortensen og understreger, at han tager mange gode erfaringer med sig videre og fortsat er stolt af den arbejdsindsats, der blev ydet i NIRAS.

I går den 9. november blev priserne til årets Building Awards uddelt til et stort awardshow på Moltkes Palæ I København, hvor journalist og tv-vært Cecilie Beck var konferencier. 

Selvom feltet var stærkt løb SSI projektet med procesprisen og mange NIRAS medarbejdere kan du være endnu mere stolte af at have bidraget til så særligt et projekt:

"Vi er meget stolte og beærede over, at vores fællesprojekt lykkedes og samtidigt vandt denne pris. Det lykkedes af flere forskellige årsager, men især på grund af en stærk hold indsats. Eksperter på tværs af NIRAS var i spil og bidrog med en høj faglighed, der gjorde det umulige, muligt," siger Brian Mortensen.

Vil du vide mere?

Brian Mortensen

Brian Mortensen

Afdelingschef

Allerød, Denmark

+45 4299 0357

Flemming Lund Pedersen

Flemming Lund Pedersen

Projektchef

Allerød, Denmark

+45 4810 4493

Se også: