Nyhed

ALECTIA og NIRAS fusionerer

Niras B (1)

Fusionen skaber ny storspiller blandt de rådgivende ingeniører. Med mere end 2.000 medarbejdere globalt er den fusionerede virksomhed parat til fortsat vækst – især i udlandet.

22. december, 2016

Med fusionen mellem ALECTIA og NIRAS bliver der skabt en ny stor aktør blandt de rådgivende ingeniører, som med et solidt dansk afsæt er parat til at vokse internationalt. Begge virksomheder har indtil dato haft offensive vækststrategier, og dem holder man fast i.

”Vi får en større volumen og kan tilbyde vores kunder endnu mere i ét hus. Inden for alle sektorer, vi opererer i, bliver vi blandt markedslederne. Vi får særdeles stærke faglige miljøer, som gør den nye virksomhed til en attraktiv arbejdsplads for de bedste specialister,” siger NIRAS’ adm. direktør Carsten Toft Boesen, som kommer til at stå i spidsen for den nye virksomhed.

De mere robuste faglige miljøer er et stærkt afsæt for at vinde større og mere komplekse projekter, og medarbejderne får flere og nye karriereveje, påpeger NIRAS-direktøren. Samtidig er der oplagte synergier, som gør den fusionerede virksomhed mere konkurrencedygtig.

Styrket konkurrenceevne

ALECTIAs adm. direktør Jesper Mailind var initiativtageren til den dialog, der nu fører til fusionen. Han ser de to virksomheder som et godt match og fusionen som det helt rigtige fundament for fremtiden.

”I en branche, der konsoliderer sig både nationalt og internationalt, har målet med fusionen været at skabe en solid platform for fremtidig vækst. Med fusionen styrker vi vores konkurrenceevne og får det bedste afsæt til at være på forkant med den teknologiske udvikling,” siger Jesper Mailind.

”Vi kan fremover tilbyde vores kunder et endnu bredere ekspertisefelt, og vi får et stærkt afsæt til at løse fremtidens opgaver. Samtidig skaber vi bedre udviklingsmuligheder for vores medarbejdere og dermed en mere attraktiv arbejdsplads,” siger han.

Fortsatte vækstambitioner

Det er første gang, at to af branchens største virksomheder fusionerer. Fusionen bliver gennemført ved at sammenlægge de fonde, der er hovedaktionærer, og efterfølgende de operative selskaber. I stedet for at bruge penge på opkøb, starter den fusionerede virksomhed derfor med summen af de to virksomheders finansielle styrke. Derfor fortsætter man vækststrategien, især internationalt.

”Vi får endnu større finansiel styrke til at realisere vores vækststrategi. Vi skal udvikle os fra at være en overvejende dansk virksomhed til at være en skandinavisk virksomhed med international orientering, der skaber bæredygtige løsninger på de store globale samfundsudfordringer,” siger Carsten Toft Boesen.

NIRAS’ adm. direktør Carsten Toft Boesen kommer til at stå i spidsen for den nye virksomhed - ALECTIAs adm. direktør Jesper Mailind tiltræder ny stilling uden for branchen 1. april 2017.

Vil du vide mere?

Carsten Toft Boesen

Carsten Toft Boesen

Administrerende direktør

Allerød, Denmark

+45 48104200

Se også