Nyhed

NIRAS og AlfaNordic A/S går sammen og styrker rådgivningen til life science-branchen

An Niras Header (1)

De to danske rådgivnings- og konsulentfirmaer NIRAS og AlfaNordic A/S er gået sammen. Sammenlægningen styrker begge virksomheder, der nu tilsammen tilbyder komplette rådgivningsløsninger til life science-branchen.

20. januar, 2021

Fakta om AlfaNordic

AlfaNordic blev grundlagt i 2008 i Danmark med fokus på at levere projekt- og valideringsydelser til kunder inden for medicinalindustrien. AlfaNordics tjenester omfatter support til validering og kvalificering, der spænder fra en enkelt enhed til en nybygget fabrik, GMP-audits og relevant træning.

Virksomhedens rådgivere arbejder både i Danmark og internationalt i projekter som repræsentanter for brugerne, som tekniske eksperter og i produktioner inden for pharma og life science-branchen. AlfaNordic har desuden et datterselskab i North Carolina, USA. Læs mere her 

NIRAS har de seneste år oplevet en stor vækst inden for rådgivningsløsninger til pharma- og life science-branchen. Ved at forene kræfter med en anden førende dansk konsulentvirksomhed AlfaNordic A/S styrker de to virksomheder deres position og kapacitet, så de sammen bliver den førende uafhængige rådgiver inden for pharma- og life science-branchen i Danmark.

NIRAS arbejder inden for en lang række sektorer og har 2300 ansatte fordelt på 51 kontorer i 27 lande samt projekter i over 100 lande.

AlfaNordic A/S er et high-end GxP konsulenthus med mere end 90 ansatte. Virksomheden er specialist inden for produktion af farmaceutiske og bioteknologiske produkter, Medical Devices og fødevareingredienser både i relation til drifts- og kvalitetsprocesser. AlfaNordic er ligeledes strategisk leverandør af kurser og talenter til førende virksomheder i branchen gennem AlfaNordic Academy.

Tilbyder komplet rådgivning inden for life science

“Ved at kombinere AlfaNordics stærke kompetencer og markedsposition inden for GMP-området, validering, regulatoriske forhold, samt kvalitetssikring med NIRAS’ ressourcer inden for design af life science faciliteter og procesanlæg, får vi skabt et kraftcenter inden for life science og dermed et udviklende miljø for vores medarbejdere. Sammenlægningen med AlfaNordic giver begge virksomheder bredere kompetencer, så vi nu kan tilbyde komplette løsninger og rådgivning til vores kunder, ” siger Thomas B. Olsen, direktør for procesindustri i NIRAS.

NIRAS har med de senere års vækst inden for medicinalsektoren styrket sin ambition om at blive en førende uafhængig rådgiver på det danske life science-marked.

”AlfaNordic Academy er et stærkt aktiv for vores life science-kunder, fordi vi her uddanner unge fagfolk i GMP og andre vigtige kompetencer, der er essentielle for branchen. Desuden er det vores forventning, at vi kan understøtte den vækst, dansk life science er inde i og udvikle vores egne såvel som industriens specialister,” fastslår Thomas B. Olsen.

Begge firmaer får gavn af sammenlægningen

AlfaNordic arbejder for en stor del af life science virksomhederne i Danmark.

”AlfaNordics medarbejdere og kunder vil drage fordel af sammenlægningen da virksomhedernes proces- og ingeniørkompetencer supplerer hinanden virkelig godt. Vores samlede industrividen bliver styrket, og dermed får begge virksomheder en endnu stærkere position,” siger Henrik Linnemann, senior partner i AlfaNordic.

Thomas Meldgaard Petersen, ligeledes senior partner, ser også sammenlægningen med NIRAS som en klar fordel for begge virksomheder.

”Vores medarbejdere vil få gavn af at blive en del af et større fagligt miljø, der vil sikre, at de kan udvikle sig yderligere til glæde for dem selv og vores kunder,” understreger Thomas Meldgaard Petersen.
Sammenlægningen af de to virksomheder sker med øjeblikkelig virkning. AlfaNordic bliver en selvstændig forretningsenhed i NIRAS og fortsætter under det nuværende navn.

Fakta om NIRAS

NIRAS er blandt Skandinaviens førende, rådgivende ingeniørvirksomheder. NIRAS arbejder inden for en lang række sektorer og har 2300 ansatte fordelt på 51 kontorer i 27 lande, samt projekter i over 100 lande.

Med et bredt felt af ekspertiser inden for procesanlæg, industri og byggeri over energi, miljø, vand & forsyning til infrastruktur, udviklingsbistand og byplanlægning bidrager NIRAS til løsninger på en lang række af de største samfundsudfordringer.

Vil du vide mere?

Thomas B. Olsen

Thomas B. Olsen

Direktør

Allerød, Denmark

+45 3071 3961

Se også