Nyhed

AARHUS VAND kan glæde sig til et nyt bæredygtigt domicil

Img 7992

Aarhus Vand har købt en 37.000 kvadratmeter stor grund ved Viby i Aarhus, hvor selskabet vil samle sine nuværende lokationer i et nyt stort og moderne domicil på 10.000 kvadratmeter. NIRAS er en del af det entrepriseteam, der skal opføre domicilet.

20. juni, 2020

Det nye domicil samler alle 235 medarbejdere under samme tag og bliver katalysator for at etablere et innovationsdistrikt for virksomheder, startups, forsknings- og vidensinstitutioner inden for vandteknologi. Inspirationen kommer fra lignende innovationsmiljøer i blandt andet Agro Food Park med fokus på fødevare-innovation og IT-byen på Katrinebjerg i det nordlige Aarhus.


Med placeringen i Aarhus Syd kommer Aarhus Vand til at ligge tæt på mange af de partnere, som virksomheden arbejder tæt sammen med i Den Danske Vandklynge. Det er en national klynge, der arbejder på at udnytte det forspring, Danmark har inden for vandområdet. Et område som understøtter dansk vækst og eksport gennem innovation og teknologiudvikling.

Bredt samarbejde

Initiativtagerne til klyngen er virksomhederne Grundfos, Kamstrup, Danfoss, AVK, Systematic og Aarsleff og forsyningsselskaberne Aarhus Vand, Hofor, Biofos og Vandcenter Syd.

SDG Measure

SDG Measure er et IT-værktøj, der hjælper bygherren med konkrete bud på, hvordan byggeriet kan bidrage til FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Kommunens erhvervsplan bakker op om det nye innovationsmiljø

I en pressemeddelelse skriver Aarhus Vand, at borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus Kommune, er glad for det nye initiativ om at bygge et innovationsmiljø inden for vandteknologi:
”I Aarhus Kommunes erhvervsplan understøtter vi etableringen af et innovationsdistrikt for vandklyngeaktører i Aarhus. Vi kan noget ganske særligt i Danmark og er blandt de førende i verden i forhold til at løse verdens vandudfordringer, der indgår som et af FN’s verdensmål. Og mange af de virksomheder og vidensinstitutioner, der er med helt fremme, ligger i Østjylland og tæt på Aarhus. Så jeg har store forventninger til, at vi her skaber et innovationsmiljø, der vil give genlyd også internationalt.”

Bæredygtigt byggeri er et must

I NIRAS ser man også frem til samarbejdet i entrepriseteamet, som består af entreprenørfirmaet Raundahl & Moesby, arkitektfirmaet Cebra og NIRAS som rådgiver. Teamet er ikke nyt for medarbejderne i NIRAS, der har samarbejdet med teamets deltagere gennem mange år - især med Raundahl & Moesby om mange domicilbyggerier, hvor det seneste er Danske Bank Finans’ nye domicil i Aarhus.

Projektdirektør i NIRAS, Niels Bunk Jespersen glæder sig til projektet:

”Det er altid spændende at udvikle et nyt byggeri helt fra bunden, og det vil aktivere alle vores kompetencer inden for domicilbyggeri. Vi skal gennemføre projektet med bæredygtighedsmål, og det er bygherrens ønske, at vi anvender NIRAS’ eget IT-værktøj til bæredygtigt byggeri, SDG Measure. En ekstra kreativ udfordring er, at vi skal skabe et hus med omgivelser, der signalerer vand.

Erhvervsområdet til Aarhus Vands nye domicil og til et innovationsdistrikt for vandteknologi er pt. under lokalplanlægning. CF Møllers Tegnestue udarbejder lokalplanen.

Vil du vide mere?

Niels Bunk Jespersen

Niels Bunk Jespersen

Projektdirektør

Aarhus, Denmark

+45 8732 3320

Se også