Nyt kontor og nye kolleger, men samme arbejdsdag og opgaver

MIAJ NIRAS

Mikkel Astrup Jensen skiftede sidste år udsigten fra Sortemosevej ud med Ceresbyen i Aarhus. Som far til to små drenge var det vigtigt for Mikkel og kæresten at få bedsteforældrene tæt på og et hus med have.

Det jyske er ikke helt fremmed for Mikkel, der oprindeligt er fra Nordjylland. Efter sin uddannelse som miljøingeniør fra Aalborg Universitet fik han job hos COWI. Her arbejdede han i en årrække først på deres Aalborg-kontor og senere i Lyngby. I september 2019 begyndte Mikkel i NIRAS’ miljøafdeling (JORD/USAF) på Allerød-kontoret.

Fire uger efter at han trådte ind ad døren i NIRAS, blev han far for første gang. I dag er han far til to små drenge, Alfred på 3,5 år og Emil på bare fire måneder. Da både Mikkels og kærestens forældre boede langt væk, savnede de bedsteforældre, der kunne være tæt på og hjælpe i hverdagen.

Familien besluttede at flytte til Silkeborg. Her kunne de bo tæt på Mikkels forældre og samtidig få det hus med have, de ønskede sig, og stadig have luft i budgettet. Mikkel gik til sin leder, Camilla Kjær.

NIRAS - Here We Grow.

“Jeg er virkelig glad for at arbejde i NIRAS og ville gerne blive, men ikke i Allerød. Så det fortalte jeg hende. Hun sagde bare, at det må vi finde ud af, så vi får det til at fungere,” fortæller Mikkel.

Og de fandt en løsning, der fungerer. I dag arbejder Mikkel på Aarhus-kontoret, hvor han nu arbejder i miljøafdelingen Vest, men med de samme ansvarsområder.

“Jeg er egentlig uddannet miljøingeniør, men jeg var ham, der var rigtig god til Excel, så jeg er endt med at arbejde med digitalisering og effektivisering af interne arbejdsprocesser i projekterne. Min rolle har ikke ændret sig, siden jeg flyttede kontor, men det er alligevel lidt som at starte forfra med at opbygge relationer – dog med den forskel, at jeg nu har tre års erfaring,” siger Mikkel med et smil.

“Styrker signalet over Storebæltsbroen”

Mikkel fortæller, at han og kollegerne efter COVID-19 bruger meget mere Teams, og at han arbejder hjemme tre dage om ugen.

“Det gjorde det nemmere og mere naturligt at flytte kontor. I virkeligheden har jeg mit hjemmekontor, mit Aarhus-kontor, mit Allerød-kontor og mit Aalborg-kontor. Det er blevet meget mere flydende, og jeg kan ikke længere se mig selv på en arbejdsplads, hvor jeg skal sidde fast på et kontor fem dage om ugen,” siger han.

“Halvdelen af det, jeg laver, er forbundet med kontoret i Allerød. Og jeg synes, at det styrker samhørigheden og samarbejdet på tværs, når vi kender hinanden på de forskellige kontorer. Tidligere jokede vi nogle gange med, at “at signalet ikke virker over Storebæltsbroen”,” griner Mikkel.

En nemmere hverdag

I Silkeborg har Mikkel og familien fået det, de drømte om, da de sad i en lejlighed i Valby. Nærhed til naturen, tæt på bedsteforældrene i Viborg, som hjælper med at bringe og hente deres børnebørn, tæt på NIRAS med motorvej næsten til døren - og mere hus og have for pengene.

Vil du vide mere?

Mikkel Astrup Jensen

Mikkel Astrup Jensen

Ingeniør

Aarhus, Denmark

+45 4299 9231

Se også: