Friheden til at trække stikket – fire måneder ’on the road’

HGE NIRAS 2

Henriette er med på mødet fra sommerhuset, hvor hun er på miniferie. Hun har et par teams-møder, men ellers holder hun fri. Det sætter hun stor pris på – det med at have muligheden for at holde fri og trække stikket.

Projektleder Henriette Ernborg Gerlach har arbejdet i NIRAS i omkring 10 år. Hun kommer med en baggrund som miljøbiolog og startede i NIRAS som timelønnet. Hun var egentlig ved at skifte retning og uddanne sig til lærer efter en periode med stress.  

Hun tog kun jobbet hos NIRAS, da hun ”lige skulle tjene lidt penge ved siden af studierne.” Hun fik sin læreruddannelse, men blev hængende i NIRAS.

I starten brugte hun sin nyerhvervede læreruddannelse til at komme ud på grundskoler og forklare om klimatilpasning og bæredygtighed sammen med andre kollegaer fra NIRAS. Senere blev hun som projektleder sat i spidsen for en lang række forskellige klimatilpasnings, natur- og miljøprojekter, og hun har siden 2018 arbejdet som fagleder for ledningskoordinering i forbindelse med elektrificeringen af jernbanen mellem Aarhus og Aalborg banen.

Henriette fortæller, at hun godt kan lide at arbejde på de store tværfaglige projekter – f.eks. inden for infrastruktur eller planlægning i forbindelse med overfladevand og klimatilpasning, hvor der er flere fagligheder sat i spil. Det giver lidt flere udfordringer i hverdagen, og det passer hende godt. Samtidig ved hun, hvor vigtigt det er at trække stikket og komme væk fra projekterne.

”Det er vigtigt for mig at have tid til at gøre andre ting. Jeg har tidligere været stressramt, og jeg vil ikke ende der igen. Så jeg har tilpasset mit liv. Nu arbejder jeg 30 timer om ugen – og indimellem tager jeg orlov nogle måneder, hvor min mand og jeg tager på roadtrip. Inden COVID-19 var vi afsted to gange. Vi smider bare vores telt ind i bilen og kører afsted. Vi har ingen planer. Vi ser, hvad dagen bringer – i modsætning til at hænge i en arbejdskalender,”

Siger Henriette

 

”Det er vigtigt for mig at have tid til at gøre andre ting. Jeg har tidligere været stressramt, og jeg vil ikke ende der igen. Så jeg har tilpasset mit liv. Nu arbejder jeg 30 timer om ugen – og indimellem tager jeg orlov nogle måneder, hvor min mand, Jan, og jeg tager på roadtrip. Inden COVID-19 var vi afsted to gange. Vi smider bare vores telt ind i bilen og kører afsted. Vi har ingen planer. Vi ser, hvad dagen bringer – i modsætning til at hænge i en arbejdskalender,” siger hun.  

Vil du vide mere?

Henriette Ernborg Gerlach

Henriette Ernborg Gerlach

Projektleder

Holbæk, Denmark

+45 4810 5797

Se også: