Daniel fik ja til orlov for at lære spansk med familien

DARE BYTE NIRAS

Som forholdsvis ny medarbejder var Daniel Reinert meget overrasket over, hvor nemt det var at få ok fra hans leder, så han kunne tage på orlov i to måneder.

Civilingeniør og projektleder Daniel fra NIRAS byggeri, havde kun arbejdet i NIRAS cirka et år, da han gik ind til sin leder for at høre, om han kunne tage orlov i to måneder. Han ville gerne til Spanien for at lære spansk sammen med familien.

Han havde en forventning om, at det ville blive svært at overbevise lederen og at han skulle argumentere for sin sag og udfylde en masse blanketter og lignende. Men han blev overrasket. Hun sagde bare ”fint”, fortæller Daniel.

NIRAS - Here We Grow.

Daniels leder, Lene Holst Kjærgaard, fortæller, at de har haft en del medarbejdere på orlov i hendes afdeling og at de har gode erfaringer:

”Vi har efterhånden haft en del på orlov, og når vores kollegaer kommer forbi med sådanne planer, har de ofte forberedt en længere tale eller skriv for at overbevise mig. Men som Daniel siger, så er mit svar altid et hurtigt ”God tur”. Men inden da, når jeg lige en hurtig runde i mit følelsesregister – fra ’det bliver en udfordring’ til ’bare det var mig’ til ’hvor er det dog dejligt, at vores kolleger kaster sig ud i eventyr og kommer inspireret tilbage,” siger Lene.

“Det var fedt, at det var så nemt at få mulighed for orlov. Vi medarbejdere er meget fleksible og arbejder fx sent eller i weekenden, når der er travlt. Det betyder noget, at virksomheden også er fleksibel den anden vej,”

Daniel Reinert

For Daniel bød det nye eventyr på tid med familien og muligheden for at lære et nyt sprog:

“Det gav mig muligheden for at lære et andet sprog, få mere tid til familien, bruge mere tid i en anden kultur end bare en enkelt uge eller to i sommerferien. Det var virkelig en fantastisk oplevelse. Jeg er glad for, at jeg gjorde det, og jeg vil helt sikkert anbefale andre at gøre det,” siger han.

Hjemme i Danmark tog kollegaerne sig af projekterne. Særligt en kollega, der ikke havde så meget praktisk erfaring med de større projekter, fik nu muligheden for at få lidt erfaring. Selvfølgelig efter en indkøringsfase med god støtte fra Daniel.

Ideen om Spanien havde været undervejs et stykke tid. Det hele startede med hans datter, som i sjette klasse skulle vælge fremmedsprog. Hun ville gerne lære spansk. Og det blev startskuddet til et to måneders ophold i Oviedo i Asturien-regionen i det nordvestlige Spanien.

Vil du vide mere?

Daniel Reinert

Daniel Reinert

Seniorprojektleder

Allerød, Denmark

+45 4299 8352

Se også: