Arrangement
På dette 5. PFAS-webinar fortæller Fødevarestyrelsen om PFAS i fødevarer herunder erfaringer fra højaktuelle sager og risiko mv. Vi byder også på et indlæg under overskriften nye prøvetagningsmedier og spredningsveje.
Adresse: Online
Dato: 16. juni 15.00 - 08. juni 16.00
Pris: Gratis
Oplægsholder: Søren Rygaard Lenschow, NIRAS & Lulu Krûger, Fødevarestyrelsen
Arrangementstype: Webinar
Se optagelsen af webinaret
Dette webinar er afholdt. Men du kan se optagelsen af webinaret her.
Beskrivelse
Kan PFAS opkoncentreres fra vandmiljøet i havskum og derfra spredes over land og medføre forurening af jord, grundvand og overfladevand? Nye undersøgelser peger på, at dette kan være en spredningsvej og årsag til en påvist forurening med PFAS.
Hør nærmere når civilingeniør, projektleder Søren Rygaard Lenschow fra NIRAS fortæller om processerne bag opkoncentreringen og spredningen af PFAS fra vand til land, og hvad en konkret undersøgelse har vist.
Hvad viser litteraturen, og er der andre eksempler? Kræver disse spredningsveje behov for at prøvetage nye medier? Havets mikrolag? Havskum eller aerosoler? Hvad er kilderne til PFAS- forureningen? Og hvad har det af betydning for vores undersøgelser for PFAS?
Fødevarestyrelsen er inddraget i højaktuelle PFAS-sager i bl.a. Korsør og Harboøre Tange. Hør Lulu Krüger fra Fødevarestyrelsen fortælle om erfaringerne med ophobning af PFAS i fødevarer.