Projekt

Stor udvidelse af laksefabrik i Norge forøger produktionskapaciteten

Mhp1110361

En udvidelse og ombygning af Marine Harvests lakseforarbejdningsfabrik, Ryfisk, i Norge har øget fabrikkens produktionskapacitet betydeligt.

8. februar, 2019
  • Sektor: Fødevarer
  • Lande: Norge
  • Klient: Marine Harvest

Marine Harvests lakseforarbejdningsfabrik, Ryfisk, har gennemgået en omfattende udvidelse og ombygning. Det omfatter nyt automatisk lager, nyt produktionsudstyr og et nyt fartøj, der både kan fange og slagte laks på havet og bringe fangsten til fabrikken, hvor den bliver behandlet, pakket og sendt.

Markant større kapacitet

Ryfisk-fabrikken, der ligger ved fjordene i Stavanger, er ét af fire primære produktionssteder i Marine Harvests forsyningskæde i Norge. Marine Harvest, som er verdens største opdræts- og forarbejdningsvirksomhed for laks med en årlig omsætning på over 25 mia. NOK, så nødvendigheden af at give fabrikkens kapacitet et boost for at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel på laks.

Udvidelsen blev gennemført inden for den aftalte tid og økonomi, og forskellen er til at tage og føle på: Mod de tidligere 42.000 tons laks om året kan fabrikken nu producere 70.000 tons. Det svarer til ca. 300 tons laks om dagen.

En moderne og effektiv fabrik

NIRAS har designet udvidelsen af fabrikken fra den indledende masterplanning og hygiejnisk design over overvejelser om fødevaresikkerhed og optimal produktivitet til det endelige detailed design. Desuden stod NIRAS, der har været rådgiver for Marine Harvest i mange år, for udbud af procesudstyr, byggeri og forsyningsanlæg.

Marine Harvest har i deres arbejde indarbejdet FN’s bæredygtighedsmål (Sustainable Development Goals) ligesom mange andre aktører inden for fødevareindustrien.
I forbindelse med udvidelsen af ​​Ryfisk-fabrikken har NIRAS’ rådgivning resulteret i en moderne og yderst effektiv fabrik, der understøtter Marine Harvests ønske om at drive positive forandringer i forhold til blandt andet rent vand og et bæredygtigt energiforbrug.

Vil du vide mere?

Bjarne Christensen

Bjarne Christensen

Managing Consultant

Odense, Denmark

+45 2076 2003

Se også