NIRAS employees discussing a construction drawing
NIRAS skaber et moderne højeffektivt bryghus i Sydafrika

Bryggeriudvidelse i Sydafrika

Effektiv udvidelse på sydafrikansk bryggeri

Produktionen står ikke stille et sekund, når NIRAS rådgiver om nyt bryghus i Sydafrika.

Der er gang i forretningen i South African Breweries. Så meget at virksomhedens bryggeri Rosslyn udvides for tredje gang.

Bryggeriet ligger nord for Johannesburg og er oprindeligt designet af dansk ekspertise. Fra begyndelsen var bryggeriet designet til at skulle udvides i tre hoved faser, og det nuværende projekt er den sidste udvidelse i den oprindelige plan. Med andre ord holder både layout og selve planlægningen årtier efter, det blev udtænkt.

En udfordrende opgave

Det er ingen smal sag at stå for udvidelsen. Rosslyn er et stort bryggeri, der producerer øl 24 timer i døgnet året rundt. Stribevis af lastvogne og tog kører til og fra bryggeriet hver dag med råvarer og produkter til distribution.

Projektet er en traditionel procesrådgiverydelse, hvor et design laves til udbudsmateriale, som kan sendes ud til forskellige mulige leverandører. Det sker, for at kunden får sammenlignelige tilbud med så lave priser som muligt.

NIRAS bistår med at evaluere tilbuddene og vurdere, om de nu også er sammenlignelige - uden at gå på kompromis med leverandørernes specialer og kompetencer.

NIRAS kommer med en anbefaling og står efterfølgende for at validere og koordinere de sidste detaljer samt koordinationen mellem byggeriet af bryghuset inklusive procesanlæg og bygningen.

En udfordring er at arbejde med en presset tidsplan. Det betyder blandt andet, at der i forløbet kan komme forskellige ændringer, fordi man ikke kan nå at lægge alle detaljer fast, før projektet er videre i processen. Det giver lidt ekstra arbejde for både kunde og rådgiver.

Rosslyn er et stort bryggeri, der producerer øl 24 timer i døgnet året rundt.

Effektivt bryghus med store besparelser

Resultatet bliver et moderne højeffektivt bryghus. Kunden får den udvidelse, de ønsker til tiden, uden at den daglige produktion lider i forbindelse med projektet.

Samtidig sparer kunden store summer ved at kunne indhente sammenlignede tilbud.