Projekt

Ny promenade gav lystbådehavn større kapacitet, mere liv og højere omsætning

Helsingor Marina Aerial View Harbour (1)

En gennemgående renovering af lystbådehavnen i Helsingør har resulteret i en flot promenade – og god omsætning hos lokale entreprenører. NIRAS har rådgivet om alt fra kajanlæg til udbudsstrategi.

8. marts, 2017
  • Sektor: Byggeri, Infrastruktur, Havne & Kyster
  • Lande: Danmark

Brolæggeren ligger på knæ og svinger højlydt hammeren, så de sidste fliser kan komme på plads, inden den nye promenade i bunden af Helsingør lystbådehavn skal indvies af borgmester Benedikte Kiær (K) et par dage senere.

Havnechef Benny Carlsen træder forsigtigt hen over de nye fliser og skridter stolt ned ad promenaden, som nu gør havnen til bindeled mellem Kronborg og Helsingør Nordstrand, hvor badegæsterne fra Hotel Marienlyst kaster sig i bølgen.

Ideen med at anlægge en promenade gennem lystbådehavnen har kostet lidt ekstra i forhold til en ”normal” udvidelse af havnen. Til gengæld giver den en stærk integration til havnens naboer, hvilket er med til at skabe mere liv og øget omsætning i havnens restauranter og forretninger, når flere fastboere og turister lægger vejen forbi.

Promenaden er integreret i de øvrige opgaver med at opgradere og modernisere den inderste del af de nuværende lavvandede havnebassiner med nye bådebroer, flydebroer, trailer- og jollerampe samt et vandlaboratorium til Øresundsakvariet. Baglandet indgår i projektet dels som byggefelter til fremtidige havnerelaterede byggerier, dels til rekreative formål.

Vi har fået rigtig meget for pengene. Og så er det jo ekstra fint, når investeringen kan skabe omsætning hos de lokale entreprenører. Jeg kan også allerede nu se, at flere fastboere og turister lægger vejen forbi og dermed giver en øget omsætning til havnens restauranter og forretninger. 

Benny Carlsen, Havnechef

Lokale firmaer får chancen

Projektet har været udbudt i en række underentrepriser for at give lokale virksomheder en chance for at byde ind. Udbuddene endte med, at den lokale entreprenør Nordkysten A/S vandt begge opgaver med belægningsarbejder, mens havnebygningsarbejderne blev vundet af CG Jensen A/S og Hoffmann A/S. CC Design har leveret og udlagt flydebroerne.

NIRAS har forestået projektering og udarbejdelse af udbudsdokumenter, foretaget tilbudsevaluering og indstilling af entreprenører, samt forestået projektopfølgning, byggeledelse og fagtilsyn under udførelsen.

NIRAS har endvidere leveret bygherrerådgivning og fungeret som sparringspartner for bygherren ved valg af løsninger.

Vil du vide mere?

Mads-Peter Hansen

Mads-Peter Hansen

Projektleder

Allerød, Denmark

+45 4810 4627

Se også