Projekt

Skarpt økonomisk fokus gav is i maven i Carlsberg Byen

Cby

Med et skarpt øje på priser og projektforløb sikrede NIRAS Carlsberg Byen et løbende overblik over byggeøkonomien i prestigeprojektet. En grund beliggende i to kommuner komplicerede myndighedsbehandlingen.

29. juni, 2017
  • Sektor: Byggeri
  • Lande: Danmark
  • Klient: Carlsberg Byen P/S
  • Tid: 2017-2024

Carlsberg Byen er et nyt og attraktivt område i København. Visionen er at skabe en helt ny bydel i de gamle og historiske fabriksområder mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg.

Bag det ambitiøse projekt står udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, der over en periode på 10-15 år samlet opfører 564.000 m2 byggeri i flere etager. Planerne inkluderer i omegnen af 3.000 boliger i forskellige størrelser og prisklasser.

Området er opdelt i flere byggefelter, hvor NIRAS har fungeret som totalrådgiver på to af boligprojekterne. NIRAS har været med, siden Borlund Architects og Schønherr Landskabsarkitekter fremlagde det oprindelige idéoplæg.

En del af opgaven var at gennemgå arkitekttegningerne med ingeniørbriller. Det sikrede, at byggeriet kunne realiseres på den bedst mulige måde.

Som totalrådgiver var NIRAS efterfølgende inde over alle rådgivningsdiscipliner i forbindelse med projekteringen af byggeriet.

Kunden fik løbende kalkulationer af, hvad projektet ville koste, så bygherren havde sikkerhed for, at økonomien holdt fra et meget tidligt tidspunkt. Det gav samtidig et betydeligt gennemarbejdet projekt.

Myndighedsbehandling i to kommuner

NIRAS havde et tæt samarbejde med entreprenøren Arpe & Kjeldholm om myndighedsbehandlingen. Byggefeltet ligger i både Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune, hvilket øgede kompleksiteten i kontakten med myndighederne.

Når myndighedsbehandlingen foregik i to kommuner, stod man også med mere praktiske problemer, som skulle håndteres. Eksempelvis skulle parkering under bygningerne være adskilt, der var forskellige krav til brandsikkerhed, krav fra planmyndigheder etc.

En særlig teknisk udfordring har været at tilpasse bl.a. altaner til myndighedskrav i to kommuner samt et løbende samarbejde med en entreprenør, der på forhånd havde låst en targetpris.

I dag er NIRAS fortsat involveret i Carlsberg Byen ved at stå for den overordnede arbejdsmiljøkoordinering for alle byggefelter i Carlsberg Byen.

En ny bydel

  • Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S består af cirka 40 medarbejdere.
  • Selskabet omdanner den historiske bryggerigrund ved Carlsberg til et nyt kvarter mellem Frederiksberg, Valby og Vesterbro.
  • Kvarteret vil bestå af boliger, arbejdspladser, butikker og caféer. Der vil også være kulturelle tilbud, sportsfaciliteter og institutioner for børn og unge.

Projektet løber frem til 2024.

Se også: