Vores egne bæredygtige initiativer

Vores største bidrag til FN’s Verdensmål (SDG) er forankret i vores tusindvis af projekter, hvor vi sammen med vores kunder og partnere leverer bæredygtig forandring.
Gennem vores arbejde hjælper vi vores kunder med at blive vigtige bidragsydere til realiseringen af Verdensmålene, hvilket omfatter blandt andet lavere drivhusgasudledning, ansvarlig brug af ressourcer, jobskabelse, bedre sundhed.
Som rådgivende virksomhed er NIRAS’ egen negative indvirkning begrænset, men vi har et ansvar over for vores medarbejdere, vores kunder og for samfundet for at handle. Vores største påvirkning er udledning af drivhusgasser og et bæredygtigt forbrug.
Herunder er en oversigt over NIRAS’ indflydelse på realiseringen af Verdensmålene:
Omfanget af NIRAS A/S’ miljøledelsessystem er defineret som, ”Det NIRAS A/S selv styrer, indkøber og vedligeholder”. Derfor arbejder vi med at minimere miljøbelastningen fra vores kontorer, IT-udstyr, laboratorier, maskiner og udstyr, kantiner, transport og indkøb. Vores væsentligste miljøpåvirkninger er vores ressourceforbrug (materiale-/råvareforbrug og affald) og luftemissioner (CO2 f.eks. fra transport). Vores kontorer i flere lande er miljøcertificeret efter ISO 14001 Miljøledelse.
Se vores danske ISO 14001 certifikat her
Vores miljøpolitik:
NIRAS A/S' ambition er, udover at overholde lovgivning og andre krav, at bidrage til en langsigtet bæredygtig samfundsudvikling, hvor vi stræber efter løbende at mindske vores miljøpåvirkning og arbejde systematisk med forbedringer. Dette vil vi blandt andet gøre gennem:
I NIRAS’ interne arbejde har vi særligt fokus på fem forskellige Verdensmål for at minimere vores negative påvirkning og maksimere vores bidrag til at nå Verdensmålene. Udover de fem udvalgte Verdensmål støtter og fremmer vi tværfaglige projekter på tværs af sektorer og Ph.d-projekter for innovation.
De udvalgte Verdensmål er angivet nedenfor, herunder årsagerne til, at de er vigtige for NIRAS, vores tilgang til at tackle dem og hvordan vi forventer at opfylde målene.
NIRAS sigter aktivt mod at opretholde godt mentalt helbred for alle medarbejdere.
NIRAS vil aktivt fremme livslang læring og promovere samarbejde med uddannelsesinstitutioner.
Vi fokuserer derfor på lige muligheder og løn uanset køn.
NIRAS vil udarbejde krav til indkøb, der fokuserer på at købe grønt og minimere spild.
NIRAS har udviklet en politik med krav til indkøb, der er ved at blive implementeret. Dette inkluderer initiativer såsom minimering af flytransport, madspild, genbrug af IT-udstyr og møbler samt andre initiativer.
NIRAS sigter mod at være CO2 neutral i scope 1 og 2 i 2030. En detaljeret handlingsplan for at opnå CO2-neutrality for NIRAS er under udarbejdelse.
Karbonneutralitet vil primært opnås gennem konvertering fra gaskedler til varmepumper og fra fossile biler til elbiler.
NIRAS rapporterer om scope 3 i klimaregnskabet og har iværksat initiativer til at reducere scope 3-fodprint i samarbejde med vores leverandører (se Verdensmål 12). Vores mål vil blive revideret årligt.