Nyhed

Vestamager ammunitionsrydning

NIRAS har netop afsluttet et stort ammunitionsrydnings-projekt på Kalvebod Fælled for Skov- og Naturstyrelsen.

25. oktober, 2010

NIRAS har netop afsluttet et stort ammunitionsrydningsprojekt på Kalvebod Fælled for Skov- og Naturstyrelsen, og for at markere færdiggørelsen blev det store inddæmmede område på Vestamager fredag den 15. oktober åbnet for offentligheden af Miljøminister Karen Ellemann.

Frem til åbningen af området har færden i området kun været tilladt på stier og veje pga. granater og anden ammunition fra øvelsesskydninger igennem 400 år. Efter en succesfuld ammunitionsrydning er hele området nu åbnet så besøgende kan forlade stierne og bevæge sig ind i ”naturen”. Kalvebod Fælled er med sine omkring 2000 ha dobbelt så stort som Jægersborg Dyrehave, og med metroen lige til ”døren” et naturområde let tilgængeligt for københavnerne.

Ammunitionsrydningen er overstået i løbet af et år og NIRAS har stået for kvalitetskontrol af den civile ammunitionsrydningsentreprenør. NIRAS har i projektperioden stikprøvekontrolleret 5% af entreprenørens arbejde svarende til godt 7500 kontrolområder á 100 m2. Kontrolområderne er udvalgt tilfældigt og den korteste afstand mellem områderne beregnet. Ruterne er overført til en GPS enhed som kontrollanterne i marken har brugt til at navigere mellem de forskellige kontrolområder. Selve kontrolsøgningen er gennemført som en overfladekontrol enten visuelt eller med metaldetektor.

Vil du vide mere?

Kasper Cramon Jørgensen

Kasper Cramon Jørgensen

Senior Digitalisation Manager

Allerød, Denmark

+45 2920 7481

Læs også